George_o/c

Intel Arrandale: Τέσσερις νέοι 32nm διπύρηνοι CPUs για notebooks τον Ιανουάριο

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Intel Arrandale: Τέσσερις νέοι 32nm διπύρηνοι CPUs για notebooks τον Ιανουάριο]http://reviews.hwbox.gr/news/intel.jpg[/NEWS_IMG]Η Intel ετοιμάζεται να λανσάρει τέσσερις νέους 32nm διπύρηνους Arrandale επεξεργαστές (πλατφόρμα Calpella), τους Core i5-520M, Core i5-430M, Core i3-350M και Core i3-330M. Ναι καλά καταλάβατε. Το "M" στο τέλος των ονομάτων τους συμβολίζει ότι πρόκειται για notebook επεξεργαστές, mainstream κατηγορίας - όπως μαθαίνουμε από hardware εταιρείες στην Ταϊβάν.

Ο Intel Core i5-430M λειτουργεί στα 2.26GHz, όμως με την τεχνολογία Turbo Boost της Intel, η συχνότητά του εκτοξεύεται στα 2.53GHz με ένα πυρήνα. Οι Intel Core i3-350M & 330M "τρέχουν" στα 2.26GHz και 2.13GHz αντίστοιχα όμως δεν υποστηρίζουν την τεχνολογία Turbo Boost - όπως εξάλλου και οι πολυαναμενόμενοι desktop Core i3. Οι Core i5 CPUs έρχονται με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών που τρέχει στα 500MHz, όμως η ταχύτητά της δύναται να αυξηθεί ακόμα και στα 766MHz. Οι Core i3 από την άλλη, ξεκινάνε στα 500MHz και καταλήγουν στα 667MHz max. Και οι δύο σειρές υποστηρίζουν απροβλημάτιστα μνήμες DDR3 1066MHz, διαθέτουν 3MB L3 Cache, ενώ το TDP τους κυμαίνετε στα 35W, μόλις!

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Intel σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ακόμα έξι επεξεργαστές για την αγορά notebooks που θα βασίζονται στα μοντέλα Pentium, αντικαθιστώντας έτσι τους διάφορους Celeron M και Pentium Dual-Core (Presler) της τρέχουσας περιόδου.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now