WebHunter

Asus MAXIMUS III Extreme: Και εγένετο overclocking δια Bluetooth

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Asus MAXIMUS III Extreme]http://reviews.hwbox.gr/news/asus.jpg[/NEWS_IMG]Μετρημένες μέρες μας χωρίζουν από την επίσημη ανακοίνωση της νέας μητρικής της Asus, που από τα δεδομένα που έχουμε θα γίνει ο καλύτερος σύντροφος για τους enthusiasts users και φυσικά τους overclockers. Θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του DreamHack event, στο Jönköping της Σουηδίας, όπου και θα χρησιμοποιηθεί από τους διαγωνιζόμενους για να εκτοξεύσει το overclocking σε άλλο επίπεδο. Το όνομα της Maximus III Extreme!

Η νέα υπερπαραγωγή της Asus θα είναι βασισμένη στο τελευταίο chipset της Intel, Express Chipset P55, και θα είναι συμβατή με όλους τους επεξεργαστές που προορίζονται για socket LGA 1156. Όπως τονίσαμε η μητρική θα ικανοποιήσει τα πιο απαιτητικά target groups, συνεπώς διαθέτει και πολλά ενδιαφέροντα καλούδια που αφορούν τις απόλυτες επιδόσεις. Το σύστημα τροφοδοσίας έχει σχεδιαστεί εξ ολοκλήρου από την αρχή και πλέον διαθέτει 11 φάσεις ψηφιακών PWM, τα οποία συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα δυο κόσμων, του ψηφιακού και του αναλογικού.

[img_ALT=Asus Maximus III extreme 11 PWM]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b0318657dbff.jpg[/img_ALT]

Η μητρική αναγνωρίζεται ως επίσημο μέλος της R.O.G. κοινότητας, αλλά δε λείπουν και όλες οι επιπλέον πρόσθετες λειτουργίες, αλλά ένα σημαντικό κομμάτι έχει αναβαθμιστεί. Η Asus ανέπτυξε περαιτέρω την λειτουργία ROG Connect με αποτέλεσμα να δίνεται η δυνατότητα να αυξήσεις τις επιδόσεις του συστήματος του μέσω Bluetooth. Αν και τα όρια είναι περιορισμένα, η σύλληψη τέτοιου συστήματος είναι σίγουρα εντυπωσιακή. Προχωρώντας στα χωράφια των hardcore θα βρεθούμε με μια μοναδική λειτουργία του LN2 Mode Header jumper, όπου με την χρήση ψύξης υγρού αζώτου και την αλλαγή ενός jumper η μητρική είναι σε θέση “κοροϊδέψει” τον θερμικό αισθητήρα του επεξεργαστή για να μειώσει τα προβλήματα του coldbug.

Περαιτέρω η μητρική διαθέτει πέντε θύρες PCI Express x16 με τη δυνατότητα για χρήση Quad SLI/CrossfireX σε διάταξη x8, ή απλού SLI/CrossFire σε διάταξη x16. Στα συν βρίσκεται και η ύπαρξη θέσεων με υποστήριξη για Sata 3.0 (6.0 Gbps), USB 3.0 και κάρτα ήχου HD 10 καναλιών. Η τιμή της παραμένει ένα μυστήριο, το οποίο θα λυθεί από τις 26 Νοεμβρίου, όπου και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά.

[img_ALT=Asus Maximus III Extreme I]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b031865a29e8.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=Asus Maximus III Extreme II]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b031865c8745.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now