George_o/c

Sparkle Low Profile GTS250: Μια ενδιαφέρουσα λύση για τους χρήστες HTPC

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Sparkle Low Profile GTS250: Μια ενδιαφέρον λύση για τους χρήστες HTPC]http://reviews.hwbox.gr/news/sparkle.jpg[/NEWS_IMG]Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που στο παρελθόν κάναμε αναφορά σε εξεζητημένες κάρτες γραφικών της Sparkle (κυρίως mainstream), βασισμένες στην G92 GPU της NVIDIA. Με το Fermi να παραμένει στην αφάνεια και την AMD/ATi να ηγείται στην αγορά high-end VGAs, η Sparkle άρπαξε την ευκαιρία και παρουσίασε την πρώτη Low Profile GeForce GTS250. Πρόκειται για την παγκοσμίως πρώτη GTS250 υλοποίηση που προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις σε τρισδιάστατες εφαρμογές, όντας ταυτόχρονα φιλική και προς τους HTPC enthusiasts λόγω της χαμηλής της κατανάλωσης.

Το ύψος της κάρτας ανέρχεται στα έξι εκατοστά, δηλαδή το μισό σε σχέση με αυτό μιας συμβατικής GTS250 κάνοντας την ιδανική για χρήστες HTPC που θέλουν να απολαμβάνουν HD video playback και DX10 gaming σε ένα μικρό/κομψό κουτί. Είναι κατάλληλα επανδρωμένη με 512MB ή 1GB μνήμης GDDR3 (εύρους 256-bit), 128 πυρήνες επεξεργασίας και θύρες DVI & HDMI. Να σημειώσουμε ότι απουσιάζει η υποστήριξη SLI, πράγμα που όμως δεν θα έπρεπε να σας απογοητεύει μιας και η κάρτα δεν προορίζεται για τους φανατικούς gamers. Υποστηρίζει βέβαια Pure Video HD δεύτερης γενιάς, Microsoft DirectX 10, NVIDIA PhysX και NVIDIA CUDA Technology.

Οι συχνότητες λειτουργίας φτάνουν τα 600MHz, 1500MHz και 1600/1800MHz (512MB/1GB) για τον πυρήνα, τους shaders και την μνήμη αντίστοιχα. Συγκριτικά με τους εργοστασιακούς χρονισμούς μιας reference GTS250 (738/1836/2200MHz) η διαφορά είναι αξιοσημείωτη, ωστόσο η Sparkle Low Profile GTS250 χρειάζεται επιπλέον ρεύμα, για αυτό και χρησιμοποιεί ένα 6-pin PCIe connector. Κάτι που ομολογουμένως τράβηξε την προσοχή μας είναι το ότι η Sparkle εξόπλισε την GTS250 της με all-solid πυκνωτές, για μικρότερη απώλεια ενέργειας, απαράμιλλη σταθερότητα και μακροζωία.

.

Link to comment
Share on other sites

Άμα ήταν πιο λεπτή η ψύχτρα θα μάρεσε περισσότερο :P

Ο ανεμιστήρας δεν με χαλάει :D

Ιάσωνα αυτή την κάρτα δεν χρησιμοποίησε ο τύπος με την moddα στο ΧΒοx ή κάνω λάθος; Ίδια φαίνεται πάντως:P

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now