WebHunter

ATi Radeon HD 5950: Το τελευταίο πιόνι της κυριαρχίας αποκαλύπτεται . . .

Recommended Posts

[NEWS_IMG=ATi Radeon HD 5950]http://reviews.hwbox.gr/news/ati.jpg[/NEWS_IMG]Φαίνεται πως οι φήμες πλέον σταματάνε και το όνειρο αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα. Η απόλυτη κυριαρχία της ATi είναι πλέον γεγονός μετά την παρουσίαση της διπύρηνης ναυαρχίδας της HD 5970, το DirectX 11 έχει εγκαινιαστεί, τα ρεκόρ έχουν σπάσει και ακόμα συνεχίζει να παίζει μόνη της στην αγορά, χωρίς ουσιαστική πίεση από τη μεριά της nVidia, η οποία αδυνατεί να κάνει πράξη τις υποσχέσεις της. Τι άλλο μένει να κάνει πριν καταπιαστεί με ακόμα πιο δυνατές υλοποιήσεις; Φυσικά με την παρουσίαση ενός προϊόντος που θα καλύψει το τεράστιο κενό που δημιουργήθηκε ανάμεσα στην 5970 και την 5870. Τι καλύτερο από μια διπύρηνη έκδοση βασισμένη σε δυο πυρήνες HD5850; Σας παρουσιάζουμε την ATi Radeon HD 5950!

Σύμφωνα πλέον με πιο έγκυρες πηγές, η HD 5950 έχει τεθεί ως στόχος και αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο τρίμηνο του 2010, κοντά στην ακόμα άγνωστη ημερομηνία διάθεσης της nVidia GT300, Fermi. Ακολουθώντας την ίδια κατασκευαστική διαδικασία με την HD 5970, η ΑTi θα ενώσει δυο πυρήνες Cypress HD 5850, και όπως έγινε και με το μεγαλύτερο αδερφό της, θα μειώσει ελαφρώς τις συχνότητες λειτουργίας στα 650~675 MHz για τον πυρήνα, και 900~1000 MHz για τις μνήμες, αφήνοντας να εννοηθεί πως η κάρτα θα διαθέτει μεγάλο overclocking headroom.

Στα σχέδια της κάρτας γραφικών θα βρεθούν 2x 1440 stream processors, 72 TMUs και 32 ROPs όλα ενεργοποιημένα, όπως και 256 bit memory interface που πιθανόν να δρομολογεί 2 GB GDDR5 ram. Για την ώρα τα στοιχεία και οι πραγματικές φωτογραφίες μας είναι ελάχιστα, αλλά όσο περνάει ο καιρός θα σας ενημερώνουμε για περαιτέρω εξελίξεις!

Edited by WebHunter
Link to comment
Share on other sites

2x1440 stream processors??

Λογικο. Η διαφορα με την 5970 πρεπει να δικαιολογειται, γιατι αν ηταν μονο τα ρολογια, με ενα απλο overclocking θα εφτανες τις επιδοσεις της 5970 και τοτε ποσοι θα το σκεφτονταν να αγορασουν την μεγαλη?

Link to comment
Share on other sites

Και πέρσι έτσι έκανε η nvidia στην ATi.. άφησε να βγάλει κάρτες και μετά την χτύπησε.

Εγώ πιστεύω ότι κάτι έχουν στο μυαλό τους οι άνθρωποι της nvidia και δεν βγάζουν τίποτα προς το παρών..Θα δούμε.

Link to comment
Share on other sites

άμα πάρει όλος ο κόσμος ατι μετά η nvidia που θα πουλήσει στους υπαλλήλους της?

τόσο αργά που θα το βγάλει αυτή τη φορά πρέπει να είναι τόσο δυνατό ώστε να χτυπάει και την επόμενη γενιά της ατι

Link to comment
Share on other sites

Ας μην ξεχνάμε ότι δεν υπάρχει διαθεσιμότητα των νέων καρτών και ούτε αναμένεται να υπάρχει μέχρι την "αναμενόμενη" κυκλοφορία των νέων nvidia. Οπότε η ATI απλά έχυσε το γάλα...

Link to comment
Share on other sites

01/12/2009

GIGABYTE RADEON HD5750 - Άμεσα διαθέσιμη

SAPPHIRE RADEON HD5770 - Άμεσα διαθέσιμη

XFX RADEON HD5850 - Άμεσα διαθέσιμη

XFX RADEON HD5870 - Άμεσα διαθέσιμη

Προσωπικά αγόρασα μια 5870 πριν από δυο βδομάδες και εδώ και μερικές μέρες έχω την 5970. Η διαθεσιμότητα είναι ανάλογη της ζήτησης.

Aυτή είναι η προσωπική μου άποψη και δεν αποτελεί κανόνα.

Και μιλάμε για την ελληνική αγορά, αν θέλεις μπορώ να σου δώσω λινκ από αυστριακό e-shop, αγγλικό, αμερικάνικο κτλ κτλ...

ΥΓ. Αντίστοιχα, δεν μπορώ με τίποτα να βρω μια GTX285 ή έστω μια GTX280 σε μια από τις τρεις μεγάλες ελληνικές αλυσίδες. Προφανώς και εκεί η ελλιπής διαθεσιμότητα οφείλεται στην δραματικά μειωμένη ζήτηση για high end προϊόντα της Nvidia.

Link to comment
Share on other sites

Μια χαρα υπαρχουν καρτες, απλα ειναι λιγες και δεν φτανουν για ολους (και ερχονται με ρυθμους δεκαδων ανα φορα). Σε λιγο καιρο θα στρωσουν ολα υποσχονται, θα δουμε...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now