WebHunter

Micron RealSSD C300: Ο πρώτος SSD με native υποστήριξη για SATA 6.0 Gbps

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Micron RealSSD C300]http://reviews.hwbox.gr/news/micron.jpg[/NEWS_IMG]Η τωρινή αγορά έχει δημιουργήσει αρκετές υλοποιήσεις δίσκων τεχνολογίας Solid State που αποδίδουν τα μέγιστα σε Sata 3.0 Gbps, και για τους ακόμα πιο απαιτητικούς με σύνδεση PCI-Express x8. Βέβαια, φαίνεται πως η απόδοση των πρώτων δεν είναι αρκετή, και των δεύτερων πολύ ακριβή, ακόμα και για τους enthusiasts του χώρου. Έτσι ήρθε και το επόμενο βήμα, που ακούει στο όνομα Sata 6.0 Gbps δίνοντας τη δυνατότητα για εναλλαγή πληροφοριών με διπλάσιο ρυθμό, και ο πρώτος κατασκευαστής που ενστερνίζεται την τεχνολογία είναι η Micron. Μπορεί να μην είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται κατά νου όταν σκέφτεστε για SSD, αλλά σίγουρα το RealSSD C300 θα σας καθηλώσει με τις δυνατότητες του.

Το RealSSD C300 αποτελεί τον πρώτο παγκοσμίως Solid State δίσκο που κάνει χρήση του προτύπου Sata III (6.0 Gbps) με backwards compatibility σε Sata II (3.0 Gbps) και μνήμες MLC με λιθογραφία κατασκευής τα 34nm από τη IM Flash Tech (ONFI 2.1 high-speed synchronous NAND), η οποία αποτελεί από κοινού δημιούργημα της Micron και της Intel, δημιουργώντας το πιο γρήγορο SSD για κάθε είδους υπολογιστή. Σαν περαιτέρω πληροφορία, ο ελεγκτής του είναι μοναδικό δημιούργημα συνεργασίας της Micron και της Marvell Technology Group, για να αποδίδει τα βέλτιστα στο πρωτόκολλο Sata III.

[img_ALT=Micron RealSSD C300 pile]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b1950e6d41b3.jpg[/img_ALT]

“Οι σκληροί δίσκοι κερδίζουν λίγο σε επιδόσεις όταν χρησιμοποιούνται με Sata 6.0 Gbps, λόγω των μηχανικών τους περιορισμών,” λέει ο Dean Klein, Vice President of Memory System Development for Micron. “Ως κατασκευαστής της κορυφαίας τεχνολογίας NAND, μαζί με τον ιδιαίτερο ελεγκτή μας και τις καινοτομίες στο firmware, η Micron βρίσκεται σε επαρκές στάδιο για να ρυθμίζει τους δίσκους για να αποδίδουν τα μέγιστα σε ταχύτητες όταν συνδυαστούν με Sata 6.0 Gbps. Ο συνδυασμός αυτών των τεχνολογικών επιτευγμάτων δίνουν στο RealSSD C300 τη διάκριση ανάμεσα στον ανταγωνισμό.”

Ο RealSSD C300 μπορεί να επιτύχει ταχύτητες της τάξεως των 355 MB/sec ανάγνωσης και 215 MB/sec εγγραφής, χωρίς βέβαια να έχουμε στοιχεία για random read/writes ή IOPS. Άλλο ένα στοιχείο είναι το score των 45000 στο HDD test του PC Mark Vantage με χρήση συστήματος, (όπως θα βρείτε και στα σχετικά video πιο κάτω):

Μητρική: βασισμένη στο Intel® X48 chipset

Επεξεργαστής: Intel Core2Duo E8500

Μνήμες: Micron® 2GB DDR3 1066 (PC3-8500)

Πρότυπο διασύνδεσης: SATA 6Gb/s (via Marvel HBA)

Λειτουργικό Σύστημα: Windows® 7 Pro 64-bit

Ο δίσκος θα είναι διαθέσιμος από την αρχή του επόμενου ημερολογιακού έτους σε χωρητικότητες των 128 και 256 GB, τόσο σε 1.8”, όσο και σε 2.5” form factor. Επιπλέον, πρέπει να τονίσουμε ότι γίνεται για τη λειτουργία του γίνεται χρήση 2 GB DDR3 μνήμης συστήματος ως cache!

[img_ALT=Micron RealSSD C300 I]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b1950e6b420b.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=Micron RealSSD C300 II]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b1950e6c4f89.jpg[/img_ALT]

[media]

[/media]

[media]

[/media]

.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως παραξενεύομαι με αυτό:

"Update: Micron has confirmed that the C300 uses a new proprietary controller and firmware that was designed in partnership with the Marvell Technology Group. It also uses 2Gb of DDR3 DRAM as cache."

Δεν ειναι 100% ξεκαθαρο αυτο που λεει μεσα...:(

Link to comment
Share on other sites

Στο δεύτερο βίντεο, αν κατάλαβα καλά η σύγκριση γίνεται με μηχανικό δίσκο. Γιατί?
Μαλλον για να δειξουν πως συμπεριφερονται με SATA 6.0 και οι δυο τυποι σκληρων!

Μάλλον δεν κατάλαβες το ήφος της ερώτησής μου. Αυτό που θέλω να πω είναι γιατί δεν τον συγκρίνουν με έναν άλλο ssd αλλά με έναν μηχανικό? Αυτές οι συγκρίσεις έχουν γίνει. Ας τον συφκρίναν με τον postville για να δούμε διαφορές και ως προς τις ταχύτητες αλλά και ως προς το interface.

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον δεν κατάλαβες το ήφος της ερώτησής μου. Αυτό που θέλω να πω είναι γιατί δεν τον συγκρίνουν με έναν άλλο ssd αλλά με έναν μηχανικό? Αυτές οι συγκρίσεις έχουν γίνει. Ας τον συφκρίναν με τον postville για να δούμε διαφορές και ως προς τις ταχύτητες αλλά και ως προς το interface.

Θες να σου πω γιατι δεν τον συγκριναν στο boot και στο copy? γιατι οι διαφορες δεν θα ηταν ορατες ευκολα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν κρυβουν και πολλα, τα εχουν δειξει ολα εκτος απο δυο:

- IOPS

- Μαρκα του controller

Για να τα βαζει με τον Intel X25M στα video και να του ριχνει ξυλο, δυο πιθανοτητες βλεπω:

1) Intel controller (Micron και Intel πινουν καφεδακια μαζι)

2) Indillinx controller (θυμιζει πολυ η συμπεριφορα του στο ATTO εναν καλον Indillinx και τωρα που η OCZ πηγε στους Sandforce, κανεις δεν ξερει)

Θα δουμε, παντως πρεπει να σκιζουν :D

Link to comment
Share on other sites

Αποκλειεται να ειναι χαλια με 2GB Cache ρε συ και τοσο δυνατα read/writes! Το θεμα ειναι αν θα χτυπησει αυτα των SLC ή θα μείνει στα ίδια με τους υπολοιπους MLC. Αν ειναι Indillinx, θα ειναι πολυ καλα, αν ειναι ομως Intel, τοτε κανεις δεν ξερει ποσο ψηλα θα παει.

Παντως για μενα αποκλειεται να ειναι το χαλι των Jmicron, θα ειναι γελοιο δλδ. Το πολυ πολυ να τους στειλουμε κανα mail και να τους ρωτησουμε να μας δωσουν ενα HD Tune με IOPS :D

Link to comment
Share on other sites

γενικώς πιστεύω ότι θα είναι απλά ο πιο απλός ssd δίσκος σε sata 3 πρωτόκολλο. απλά θα πουλήσει μέχρι να βγει ο επόμενος από κάποια άλλη εταιρεία. αυτές οι μετρήσεις δεν λένε τίποτα αν δεν βγούνε κι από άλλες σελίδες ή αν δεν δοκιμαστεί από κάποια forum. η τιμή του πρέπει να είναι κοντά στα 400 ευρώ ο 128 άρης για να είναι ανταγωνιστικός αυτή τη στιγμή.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now