WebHunter

Via presents Mobile ITX: Πιο μικρό δε γίνεται …

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Via presents Mobile ITX]http://reviews.hwbox.gr/news/via.jpg[/NEWS_IMG]Τα τελευταία χρόνια η δραστηριοποίηση της VIA έχει συνδυαστεί με την ολοένα και πιο μαζική σμίκρυνση του υπολογιστή με τη φράση «Αγάπη μου, συρρίκνωσα το pc…» να ηχεί κάθε φορά και πιο δυνατά. Μέχρι πρότινος πιστεύαμε ότι είχαμε φτάσει στο τελικό στάδιο, το Pico-ITX, και από το πουθενά εμφανίζεται το νεότερο Mobile-ITX, την ενσωμάτωση του σε έτοιμες λύσεις, παρά στη διάθεση του προς τον απλό χρήστη, αλλά και πάλι αξίζει να το δούμε!

Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σωστή σειρά πρέπει να ορίσουμε τα όρια του μικρότερου μεγέθους του Mobile ITX. Κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του, ειπώθηκε πως το νέο form factor είναι κατά 50% μικρότερο από τον προκάτοχο του, καταλαμβάνοντας μονάχα χώρο όσο μια πλευρά τετραγώνου 6x6 cm. Πάνω σε αυτά τα 36 τετραγωνικά εκατοστά κατοικούν ο επεξεργαστής, η μνήμη και το chipset, όλα ενσωματωμένα. Βέβαια, η όλη διάταξη παίρνει Input και Output data από μια αδερφή πλακέτα που θα δημιουργείτε ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες του κάθε ΟΕΜ κατασκευαστή.

[img_ALT=Via presents Mobile ITX]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b1a4e3429472.jpg[/img_ALT]

Η κάρδια του συστήματος, δηλαδή η πλακέτα 6x6 cm καταναλώνει μόλις 5 Watt σε πλήρη φόρτο λειτουργίας, ωστόσο το τροφοδοτικό που το συνοδεύει μπορεί να υποστηρίξει μέχρι και 12 Watt, τα οποία θα καλύπτουν και τις ανάγκες της αδερφής πλακέτας. Δυστυχώς δεν έχουμε περισσότερα χαρακτηριστικά για την ίδια την κατασκευή ή το hardware που θα χρησιμοποιηθεί, ωστόσο ξέρουμε πως η VIA θα προχωρήσει σε σχετική ανακοίνωση από τις αρχές του νέου έτους.

[img_ALT=Via presents Mobile ITX I]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b1a4e344c7ee.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=Via presents Mobile ITX II]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b1a4e345d157.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Ανυπομονώ απίστευτα να πάρουμε στα χέρια μας αυτήν την επίσημη ανακοίνωση! Πολύ καλά νέα :T: Άντε γιατί το έχουμε παρακάνει οι overclockers με την κατανάλωση, σε λίγο θα μας φωνάζουν petrolheads :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Ξέρεις τι κάνεις με ένα τέτοιο???

Βάζεις solar panel και δουλεύει. Σκέφτομαι να κάνω μια λύση που θα τροφοδοτεί το server, για να μην καίω αυτά τα άτιμα 200 Watt !

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now