WebHunter

Seagate Pulsar: O νέος enterprise SLC SSD

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Seagate Pulsar]http://reviews.hwbox.gr/news/seagate.jpg[/NEWS_IMG]Η Seagate γνωστή εταιρεία κατασκευή κυρίως μηχανικών δίσκων και μέσων αποθήκευσης αποφάσισε να πάει ένα βήμα παραπέρα και να επενδύσει στην καινούρια τεχνολογία των τελευταίων χρόνων που ονομάζεται Solid State Disk (SSD). Όπως έδειχναν όλες οι πληροφορίες, η εταιρεία θα έκανε την επίσημη έναρξη της προς τα τέλη του 2009 με μια σειρά από δίσκους για βιομηχανική χρήση κυρίως, και στην συνέχεια θα ακολουθούσαν οι παραδοσιακοί δίσκοι για τους κοινούς χρήστες. Και τελικά εγένετο φως και η Seagate σήμερα αποκαλύπτει τους Pulsar.

Οι Pulsar SSD είναι κατασκευασμένοι με αυστηρές προδιαγραφές για βιομηχανική εκμετάλλευση, κάνουν χρήση μνημών τύπου SLC (single-level cell) NAND Flash, και ενώ παράγονται σε form factor των 2.5” θα φτάνουν μέχρι και τα 200 GB σε χωρητικότητα. Οι επιδόσεις τους κυμαίνονται στα 240/200 MB/sec για read/write, αντίστοιχα, προσφέροντας 30.000 IOPS ανάγνωσης και 25000 IOPS εγγραφής. Βεβαίως, όπως τα περισσότερα προϊόντα της Seagate, και οι Pulsar θα χαίρονται από τα πέντε χρόνια εγγύησης που δίνει η Seagate.

Η Seagate είναι αισιόδοξη για την ευκαιρία που προσδίδουν οι βιομηχανικής χρήσης SSD και κοιτάζει τη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων ως μια ολοκληρωτική επέκταση στην αγορά τόσο των μηχανικών δίσκων, όσο και των SSD,” λέει ο Dave Mosley, Seagate executive vice president, Sales, Marketing, and Product Line Management. “Η στρατηγική μας είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας με την ακριβή συσκευή αποθήκευσης που χρειάζονται για κάθε εφαρμογή, ανεξαρτήτως της τεχνολογίας που αυτή έχει κατασκευαστεί. Πάνω σε αυτή την στρατηγική προσφέρουμε και το Pulsar, και μπορείτε να αναμένεται επιπρόσθετα προϊόντα στο μέλλον από την Seagate χρησιμοποιώντας μια ποικιλία από SSD και μηχανικούς δίσκους.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα πρώτα κομμάτια του Pulsar έχουν σταλεί στους κατασκευαστές OEM από το Σεπτέμβριο και σύντομα θα πρέπει να είναι διαθέσιμα σε διάφορες συνθέσεις και προσφορές.

Link to comment
Share on other sites

Για να δούμε, θα καταφέρουν να είναι ανταγωνιστικοί και στην τιμή? Γιατί από επιδόσεις και εγγύηση τα πάνε μια χαρά αν τα παραπάνω αληθεύουν... Καλό που μπαίνουν όλες οι εταιρίες στο χορό των ssd σιγά σιγά...

Link to comment
Share on other sites

Και 1.5 με 2$ να παίζει μια χαρά είναι.

Τα 11 πάλι....

SLC είναι ο δίσκος, αν νομίζετε ότι θα είναι "φτηνός" σαν τους MLC βλέπετε όνειρα χειμερινής νυκτός :$..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now