WebHunter

Seagate Momentus: Small and Spinning

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Seagate Momentus: Small and Spinning]http://reviews.hwbox.gr/news/seagate.jpg[/NEWS_IMG]Η Seagate θέλησε να μην περιμένει έναν ολόκληρο μήνα μέχρι και την έναρξη της έκθεσης CES 2010 για να ξεκινήσει να μας γεμίζει με πληροφορίες για τα νέα της προϊόντα, και έθεσε ολοταχώς την παρουσίαση του πιο λεπτού της δίσκου με form factor 2.5” . Ο νέος δίσκος ονόματι Momentus θα έχει πάχος μόλις 7 mm και προορίζεται για την αγορά των netbook και notebook pcʼs.

Το νέο δημιούργημα θα υποστηρίζει πρωτόκολλο διασύνδεσης Sata II – 3.0 Gbps – παρέα με 8 MB cache και ταχύτητα λειτουργίας τα 5400 RPM. Οι χωρητικότητες στις οποίες θα διατίθεται θα είναι τα 160 και 250 GB, που αποτελούν και τις συνήθεις χωρητικότητες των τωρινών φορητών μηχανημάτων. Η επίσημη παρουσίαση θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της CES 2010 και θα αρχίσει να πωλείται σε OEMʼs και καταναλωτές μέσα στο Ιανουάριο.

[img_ALT=Seagate Momentus: Small and Spinning]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b2629c7dca5b.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

απο καταναλωση τι θα λεει θα ωφελει καθολου τι μπαταρια?
Λίγο έως ελάχιστα (μικρότερη μάζα περιστροφής συνέπεια των λιγότερων platters που μπορεί να χωρά έναντι των 9mm 2,5").

Επιτέλους, 7mm μακάρι να καθιερωθεί σαν πρότυπο έναντι των 9mm μπας και μπορέσουν να στριμώξουνε 2 τέτοιους στα <15" σασί και δούμε και εκεί raid. Ήδη ο intel x25-m βγαίνει σε 7mm.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now