GoriLLakoS

[CES 2010] Asus Rampage III Extreme X58 MotherBoard

Recommended Posts

[NEWS_IMG=ASUS Rampage III Extreme]http://reviews.hwbox.gr/news/republic_of_gamers.jpg[/NEWS_IMG]Στην ήδη πολύ επιτυχημένη σειρά της οικογένειας ASUS R.O.G (Republic Of Gamers) έρχετε να προστεθέι η Asus Rampage III Extreme που έκανε το ντεμπούτο της έστω και μόνο για τον φακό στην CES 2010 !

Η νεά Asus Rampage III Extreme φυσικά έιναι εξοπλισμένη με το ολοκληρωμένο της Intel X58 Express + ICH10R Chipset , και δηλώνει ετοιμοπόλεμη με 4 x PCI-Express 2.0 x16 slots ! Διαθέτει R.O.G Connect που αφήνει τον κάθε χρήστη να ελέγχει την μητρική του μέσω απο οποιδήποτε κινητό τηλέφωνο με Bluetooth, θύρες SATA 6 Gb/s καθώς και USB 3.0 !!!

Η μητρική διαθέτει έναν CPU VRM το οποίο πάιρνει τροφοδοσία απο 2 x 8-Pin ATX Connectors καθώς και άλλα 2 x 4Pin Molex Connectors. Το κύκλωμα τροφοδοσίας του επεξεργαστή και των μνημών είναι εξοπλισμένο με super-ML πυκνωτές, ενώ για όσους θέλουν να μετράνε την τάση των μνημών πάνω απο την μητρική, υπάρχουν ήδη έτοιμα σημέια όπου μπορεί κάποιος να μετρήσει.

Απ'ότι φαίνεται η μητρική χεησιμοποιέι πιο λεπτές ψύκτρες απο τις υπόλοιπες Asus, αφού χρησιμοποιεί κάποιο κεραμικό μίγμα (CeraMX) όπως οι ψύκτρες της TUF Sabertooth P55 εδώ και εδώ !

Μια φωτογραφία της Asus Rampage IIΙ Extreme :

[img_ALT=Asus Rampage III Extreme]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/54b48c117a0064.jpg[/img_ALT]

Τα Expansion slots συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων PCI-Express 2.0 x16 (electrical x16, NC, x16, NC; ή x8, x8, x8, x8) λειτουργούν ανάλογα τον τροπο που χρησιμοποιούνται καθως επίσης και ένα PCI-Express 2.0 x4 και μία PCI θύρα. Ένα PLX ExpressLane PEX 8613 bridge chip χρησιμοποιείται για να δώσει 12 PCI-Express 2.0 lanes (χρησιμοποιώντας 3 θύρες) και είναι συνδεδεμένο στό southbridge χρησιμοποιόντας το δικό του PCI-Express 1.1 x4 link, έτσι ώστε κάθε συσκευή PCI-E 2.0 να μπορεί να επωφεληθεί και να χρησιμοποιήσει αυτό το bandwidth. Οι συνδεδεμένες συσκευές επάνω σε αυτό συμπεριλαμβάνουν έναν Marvell 2-port SATA 6 Gb/s controller και έναν NEC 2-port USB 3.0 controller.

H Asus Rampage III Extreme διαθέτει επίσης 8-channel audio με optical SPDIF output, gigabit Ethernet, Bluetooth, eSATA, θύρες USB 2.0 και 3.0. Θα είναι διαθέισμη το Q1 2010, πάνω στην ώρα δηλαδή για να υποδεχθέι τον ολοκάινουριο 32nm Core i7 980X εξαπύρηνο επεξεργαστή της Intel που θα είναι βασισμένος στην αρχιτεκτονική Westmere.

Διαβάστε περισσότερα

εδώ . . .

Edited by GoriLLakoS
Link to comment
Share on other sites

Εντάξει τα 2 8πινα 12v για σε μητρική τα έχουμε ξαναδεί...

2 8πινα + 2 4πινα molex έχουμε ξανά δει...?:P

Επίσης τα molex είναι για τις pci-x θύρες...?

Link to comment
Share on other sites

οχι πως τα χρώματα είναι κριτήριο, αλλά θα την προτιμούσα με τα παλιά χρώματα της RAMPAGE, όπως και να έχει πάντως φαίνεται τέρας. αλλά ρε γαμώτο σαν EVGA μοιάζει!!

Link to comment
Share on other sites

Το bluetooth τους μαρανε... το θεμα ειναι να βαραει 240+ BCLK και οχι αν εχει bluetooth, USB 3.0.

Απο την στιγμη ομως που την προικισανε ετσι, η Creative FX X-FI τι εγινε? την εφαγε η μαρμαγκα?

Link to comment
Share on other sites

η τιμη της να υποθεσω θα ειναι ανταξια της classiified και οχι της rampage 2... δεν φενεται για αντικαταστατρια της απλα θα μπει στην ultra high super duper κατηγορια :$.. αλλα την θελω...

Link to comment
Share on other sites

" Διαθέτει R.O.G Connect που αφήνει τον κάθε χρήστη να ελέγχει την μητρική του μέσω απο οποιδήποτε κινητό τηλέφωνο με Bluetooth"

Σε λιγο καιρο θα εχουν ετοιμη και την εκδοση που θα κλ@νεις και θα ανεβαζει FSB αναλογα με την "ενταση" και την "διαρκεια" της προαναφερθεισας ενεργειας....θα θελει λιγο εξασκηση ομως μεχρι να το κατεχεις το συστημα :que:...

Link to comment
Share on other sites

Ορίστε και το πρώτο preview της μητρικής από ποιον αλλό, το AnreYang

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=243534

Από τις φώτο εντύπωση προκαλούν τα 3 Fugitsu Fpcap chips για επεξεργαστή, chipset και μνήμες

που είναι υπεύθυνα για τα ρεύματα....:D:D

Μιλάμε θα κάνει παπάδες στα κατάλληλα χέρια....:P

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now