GoriLLakoS

[CES 2010]AMD/ATi :XGP External Notebook GPU

Recommended Posts

[NEWS_IMG=ati]http://reviews.hwbox.gr/news/ati.jpg[/NEWS_IMG]Μια έκληξη περίμενε όσους είναι Fan της AMD/ATi στον τομέα των καρτών γραφικών αλλά και τον φορητών υπολογιστών ! Στην φετινή CES υπήρχε και υπάρχει ακόμα φυσικά ένα Live Demo φορητού υπολογιστή που την αναπαραγωγή γραφικών έχει αναλάβει μια HD5870 των 40nm, η οποία όμως βρίσκεται έξω επο το Notebook και όχι μέσα σε αυτό !

Γι'αυτούς που το ακούνε για πρώτη φορά το XPG σημάινει “eXternal Graphics Platform” και έιναι ένα πρότυπο σχεδιασμένο και αναπτυγμένο απο την ίδια την AMD. Τον Ιούνιο του 2008 η AMD είχε διασφαλίσει τα αποκλειστικά δικαιώματα αυτής της τεχνολογίας για έναν χρόνο με την JAE, η οποία έιναι η κατασκευάστρια εταιρία του εξωτερικού PCI-Express 2.0 connector ! Το XPG μπορεί να συνδεθέι σε οποιοδήποτε φορητό υπολογιστή διαθέτει XPG Connector και λειτουργεί με 16 PCI-Express 2.0 lanes !

Στην φετινή CES λοιπόν, το XPG αποτελούταν απο το XPG Case και μια AMD/ATi 40nm Mobility Radeon HD 5870 codenamed “Broadway”, με πυρήνα χρονισμένο στα 700MHz , συνολικά 800 stream processors, 1GB GDDR5 μνήμης στα 1000MHz, EyeFinity support και TDP της τάξης των 50W. Η εξωτερική κάρτα γραφικών είχε συνδεθέι με ένα ειδικά μονταρισμένο Acer Ferrari One 12-inch notebook το οποίο και είχε τον XGP connector.

Το Acer Ferrari One με το AMD XGP ήταν ικανό να τρέξει τοTom Clancyʼs H.A.W.X. σε τρία 20-inch monitors (1600x900 το καθένα) με συνολική ανάλυση 4800x900. Η ποιότητα και η ομαλότητα του gameplay ήταν απολύτος ικανοποιητική σύμφωνα με τα λεγόμενα του Jon Worrel .

Αντιπρόσωπος της AMD είπε πώς η θύρα XPG θα ενσωματωθέι σε αρκετά Notebook Brands μέσα στο 2010, χωρίς όμως να μπάινει σε περισσότερες λεπτομέριες .

Μερικές φωτογραφίες του AMD XPG eXternal Graphics Platform :

[img_ALT=AMD XPG eXternal Graphics Platform]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/54b49b2d1f11e3.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=AMD XPG eXternal Graphics Platform]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/54b49b2d20ae81.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=AMD XPG eXternal Graphics Platform]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/54b49b2d1e32e0.jpg[/img_ALT]

Διαβάστε περισσότερα

εδώ . . .

Link to comment
Share on other sites

Κατι παρομοιο εκανε και η fujitsu παλιοτερα... Ειναι πολυ καλο σαν ιδεα αφου μπορεις να εχεις τον φορητο σου ολη την μερα μαζι σου, και το βραδυ να μπορεις να παιζεις τα παιχνιδακια σου :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now