AMDnord

Η ASUS σχεδιάζει Dual HD5870 Κάρτες Γραφικών;

Recommended Posts

[news_img=Dual HD5870 Asus Ares]http://reviews.hwbox.gr/news/asus.jpg[/news_img]Λίγο καιρό πριν, η ASUS τοποθέτησε δύο GeForce GTX 285 GPUs σε μία κάρτα, με αποτέλεσμα να ξεπερνάει σε επιδόσεις την GeForce GTX 295. Σύμφωνα με το overclockers.at, η ASUS θα μπορούσε να κάνει κάτι παρόμοιο, αυτή τη φορά με τo Cypress της AMD με την Radeon HD 5870. Φημολογέιται ότι δουλεύουν πάνω σε μια διπλή HD5870, με κωδικό όνομα "Άρης", τον Θεό του πολέμου κατά την ελληνική μυθολογία.

Ενώ η Radeon HD 5970 χρησιμοποιεί όλες τις δυνατότητες του Cypress (stream processors και memory bus width), η ASUS θα επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει τη μοναδική διαφορά μεταξύ μιας HD 5970 και δύο HD 5870 προς όφελός της: ταχύτητα πυρήνα και μνήμης. Το χαρακτηριστικό της HD5970 είναι οι χαμηλότερες ταχύτητες(725/1000 MHz πυρήνας / μνήμη) σε σύγκριση με την HD5870 (850/1200 MHz). Κάποιοι ηλεκτρικοί περιορισμοί είναι πιθανώς ο λόγος πίσω από αυτό. Πιθανολογείται ότι η ASUS θα χρησιμοποιήσει ισχυρότερο κύκλωμα VRM στην τροφοδοσία των δύο GPUs έτσι ώστε να τρέχει σε υψηλότερες ταχύτητες. ενώ θα παρέχει και περιθώρια overclocking.

H AMD, μετά από επικοινωνία της με τον τύπο δήλωσε ότι δεν περίμενε να δει custom-design HD 5970 κάρτες γραφικών πριν το δεύτερο τρίμηνο του 2010. Παρόλα αυτά, δεν αναμένουμε να υπάρξουν τυχόν περιορισμοί, όπως έγινε με την NVIDIA και την GTX295.

Edited by AMDnord
Link to comment
Share on other sites

Μια Mars και μια Ares

Αντε να βγαλουν και μια Aristeidis να τις παρει ολες ο τρελος να κανει συλλογη :hehe:

Παραξενο παντως που αποφασισαν κατι τετοιο....οταν για καλοκαιρι "ακουγεται" οτι θα εχουμε 5890/5990...

Ειναι τρελοι οι Ταϊβανιαρηδες!

Link to comment
Share on other sites

κοινως μιλαμε για ενα custom design pcb της 5970 με βελτιωμενο VRM και πιθανον καλυτερη ψυξη μια και οι πυρηνες στην reference 5970 ετσι και αλλιως ειναι ιδιοι με την 5870 απλα ειναι χαμηλοτερα χρονισμενοι.

Link to comment
Share on other sites

βλεπω την ιστορια με την Mars να επαναλαμβανεται...

Ενα χιλιαρικο η καρτα,παγκοσμια παραγωγη για 100 τμχ ολα και ολα

λένε πως δεν θα είναι συλλεκτική αν όντως κυκλοφορήσουν :D

αλλά το χιλιάρικο θα το έχει ανετα...

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι ότι θα πουλήσει, είτε είναι limited, είτε όχι! Τα λεφτά της θα βγάλει και ο κόσμος θα μείνει χαρούμενος που θα έχει κάρτα να διαλύει ρεκόρ

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now