George_o/c

EIZO ColorEdge Series CG303W: 30" LCD οθόνη για σοβαρούς επαγγελματίες

Recommended Posts

[NEWS_IMG=EIZO ColorEdge Series CG303W: 30" LCD οθόνη για σοβαρούς επαγγελματίες]http://reviews.hwbox.gr/news/eizo.jpg[/NEWS_IMG]Η EIZO Japan ανακοίνωσε σήμερα την νέα της 30" LCD οθόνη, με κωδική ονομασία ColorEdge CG303W, διευρύνοντας έτσι την high-end ColorEdge Series με ακόμα ένα επιτυχημένο προϊόν. Πρόκειται για ένα καθαρά επαγγελματικό monitor που πραγματικά μπορεί να αισθάνεται υπερήφανο, αφού καλύπτει επιτυχώς το 98% της γκάμας χρωμάτων Adobe RGB. Έρχεται με ασύγκριτης ποιότητας IPS panel, native ανάλυση 2560 x 1600 pixels (WQXGA), χρόνο απόκρισης 12ms (μαύρο-άσπρο-μαύρο), 850:1 contrast ratio, γωνία θέασης 178 μοίρες και μέγιστη φωτεινότητα 260 cd/m2. Οι διαστάσεις της ανέρχονται στα 689 x 254.7 x 511.5-629.5 χιλιοστά και το βάρος της στα 16.1 κιλά.

Η ColorEdge CG303W διαθέτει δύο θύρες εξόδου DVI και δύο USB, ενώ η EIZO πιστοποιεί την σταθερή και απροβλημάτιστη λειτουργία της παρέχοντας πέντε χρόνια εγγύησης. Αρχικά θα κάνει την εμφάνισή της στην Ιαπωνία με τιμή $4.420 και έπειτα θα ακολουθήσει η άφιξή της στις αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης.

[img_ALT=EIZO ColorEdge Series CG303W: 30" LCD οθόνη για σοβαρούς επαγγελματίες]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614b62ace95dd80.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=EIZO ColorEdge Series CG303W: 30" LCD οθόνη για σοβαρούς επαγγελματίες]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614b62ace973d26.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη να ρωτήσω κάτι; Εντάξει ξέρω τα βασικά στις οθόνες, γνωρίζω δυο πράγματα πάνω στα panels, την παλεύω με τις οθόνες γενικά. Αλλά η συγκεκριμένη γιατί είναι τόσο ακριβή; :gizmo:

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη να ρωτήσω κάτι; Εντάξει ξέρω τα βασικά στις οθόνες, γνωρίζω δυο πράγματα πάνω στα panels, την παλεύω με τις οθόνες γενικά. Αλλά η συγκεκριμένη γιατί είναι τόσο ακριβή; :gizmo:

Γιατί είναι πιο πολύ ενα εργαλείο παρά μια απλή οθόνη.

Αυτό πιστεύω εγώ τουλάχιστον...

Τα εργαλεία ή τα μηχανήματα που είναι για επαγγελματίες πάντα βγαίνουν πιο ακριβά.

Πάντως για παιχνιδάκια δεν νομίζω να κάνει :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Τι στοιχημα οτι οι SAMSUNG XL30 και NEC 3090WQXI της ρίχνουν στ' αυτιά?

Θα το χάσεις... :)

Ξεχάσανε το DisplayPort...

Δεν το ξεχάσανε. Οι επαγγελματίες θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους, που γίνεται άνετα με απλό DVΙ-D. Καμία χρησιμότητα στο Display Port.

Συγνώμη να ρωτήσω κάτι; Εντάξει ξέρω τα βασικά στις οθόνες, γνωρίζω δυο πράγματα πάνω στα panels, την παλεύω με τις οθόνες γενικά. Αλλά η συγκεκριμένη γιατί είναι τόσο ακριβή;

Γιατί απευθύνεται σε επαγγελματίες. Έχεις δει πόσο έχει πχ, μια επαγγελματική κάμερα; Πόσο κοστίζει ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο σε σχέση με το ίδιο παραγωγής; Τα προϊόντα αυτά απευθύνονται σε επαγγελματίες και αυτοί ξέρουν αν αξίζει να τα πληρώσουν ή όχι.

Link to comment
Share on other sites

Σταματα ΠΛΖ ΠΛΖ ΠΛΖ να εισαι κολλημενος με την EIZO!!! :D :D

Τι εχει αυτη πες μου? Μια SPVA calibrated ειναι, ΤΠΤ παραπανω. ΤΠΤ.

Δουλευω αυτη τη στιγμη πανω σε μια HD2442W και ΜΑΝΤΕΨΕ: Εχει ενα backlight bleed πανω/κεντρο ΝΑ. Διαλεγμενα panels απο EIZO και τρεις λαλουν δλδ.

Μετα απο αρκετες εμπειριες με EIZO LCD οθονες, εχω αρνητικη γνωμη. Και εσυ θεωρεις οτι ειναι θεες ρε γμτ, ενω ΔΕΝ ειναι!! :D

Για δες τι εχει αυτη - 98% λεει Adobe RGB και χαιρεται. Τσεκαρε την XL30 ποσο πιανει. Αυτη ειναι οθονη για το CMYK, οχι για το...Adobe RGB.

Και αν δε σου κανει η XL30, τραβα δες την 30αρα της LACIE, που πρεπει να ριχνει ανετα στ' αυτια στην EIZO.

Πληρωνεις που πληρωνεις το ονομα, θα επρεπε να πληρωνεις και για ενα 120αρι% (τουλαχιστον) στο Adobe RGB, εκτος αν θελουν να βγαλουν το 14bit χρωμα μουφα (που δε νομιζω).

Ενας επαγγελματιας man που δουλευει στο Adobe RGB, βολευεται με το 30αρι της Apple μια χαρα για τις εκτυπωσεις και τη δουλεια του. Δε χρειαζεται να δωσει 3-4 χιλιαρικα για να αγορασει...ονομα.

Ειδες τι επαθε και η 3031W που την ξεπερναει ακομα και η αρχαια SAMSUNG 305T που δεν εχει καν...menu :hehe:

Link to comment
Share on other sites

...θα συμφωνήσω εν μέρη με τον JC το εχει χάσει λίγο το παιχνίδι η ΕΙΖΟ λόγο της πολυ επιθετικής τιμολογιακής πολιτικής, οι καιροι ειναι περιεργοι και πρεπει να προσαρμοζομαστε με την αγορά!!

..το ξέρετε ότι η ΕΙΖΟ ΕΛΛΑΣ ξεπουλήθηκε στην Dionic γιατι δεν την πάλευαν άλλο ;)

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι θέμα κολλήματος, είναι θέμα γνώσεων. Αυτά που βλέπεις εσύ στα χαρτιά, εμένα δε μου λένε τίποτα. Πούλαγα οθόνες και έχω μάθει να βλέπω τις διαφορές. Απλά δεν έχουν σχέση με τις άλλες. Τώρα, αν εσύ είσαι τόσο άτυχος και έχεις πάρει Eizo με bleeding, τι να σου πω...; Έλα σπίτι να δεις τη δικιά μου.

Και επίσης, όπως είπε κι ο Μακιαβέλι στον "Ηγεμόνα", "Μπορείς να κοροϊδέψεις τους λίγους για λίγο, όχι όμως τους πολλούς για πολύ". Δηλαδή με απλά λόγια, αν δεν είχε αντίστοιχη ποιότητα σε σχέση με την τιμή της, θα είχε κλείσει εδώ και χρόνια. Όχι μόνο δεν κλείνει, αλλά συνεχίζει να πουλάει πανάκριβα μοντέλα.

Τέλος, 3 φίλοι, επαγγελματίες φωτογράφοι (άσχετοι μεταξύ τους), αγόρασαν πρόσφατα τα καινούρια Mac, ενώ με τα παλιά τους είχαν και οι 3 Eizo αφού δεν ήταν ενσωματωμένες. Εντελώς τυχαία και οι 3, που είναι επαγγελματίες, το μόνο παράπονο που έχουν είναι η οθόνη, αφού δεν πλησιάζουν την Eizo. Και το καλύτερο; Οι 2 δεν είχαν CG (ColorEdge), αλλά απλές TFT, της σειράς FS (FlexScan).

Άσε την XL30 να λέει στα χαρτιά και 200%. Στην πράξη, δεν το βγάζει. :)

...το ξέρετε ότι η ΕΙΖΟ ΕΛΛΑΣ ξεπουλήθηκε στην Dionic γιατι δεν την πάλευαν άλλο

Λάθος! Τυχαίνει να γνωρίζω πολύ καλά τον Δ.Σ. Οι λόγοι ήταν εντελώς διαφορετικοί και δε θα τους γράψω δημοσίως :)

Edit: Ρε συ JC, είναι τραγικό να μην καταλαβαίνεις τι διαβάσες και να παραπληροφορείς τον κόσμο! Όχι εσύ τουλάχιστον...

Η Eizo μιλάει για AdobeRGB, όπου καλύπτει το 98%, ενώ η Samsung XL30, για το 120% του NTSC!!! Έλεος δηλαδή! Το χειρότερο πρότυπο χρώματος ever! Άσε που και η XL30, $4000 έχει... H δε Lacie που λέει για 123% του AdobeRGB έχει ~$6000!!!

Link to comment
Share on other sites

The monitorʼs color gamut is larger than sRGB and AdobeRGB except that the very edge of the latter goes beyond the monitorʼs gamut.

p45s.png

p42s.png

:P

Αν δεν ειχε εκεινο το μικρο κενο, για 110ποσο% θα μιλουσαμε? :hehe:

Η XL30 ειναι μια οθονη που ειλικρινα, απλα τη φερνω σαν παραδειγμα, απλα και μονο γιατι δεν πιστευω οτι η EIZO προσφερει κατι πλεον. Καποτε, η EIZO ηταν κορυφη (CRT - respect), τωρα ειναι απλα μια εταιρεια που πουλαει ονομα.

Και μη μου δινεις ρε συ παραδειγματα "τακτικων πελατων", γιατι θα σου βγαλω την Apple ;) Δεν ειναι απαραιτητο να εισαι "τελειος" για να εχεις φανατικο κοινο.

(τα παιδια με τα Apple btw εχουν προβλημα με το glossy ετσι? :hehe:)

Για μενα ρε συ μαν, δεν αξιζει πουθενα πλεον η EIZO :( Στις "απλες" οθονες υπαρχουν παρα πολλοι εναλλακτικοι (και ποιοτικοτεροι μαλιστα!), ενω στις επαγγελματικες, τις LACIE και την HP DreamColor και ότι άλλο κυκλοφορεί στα επαγγελματικά όχι μόνο δεν το κοντράρουν, αλλά χάνουν παταγωδώς κιόλας!

(Α, και αυτη ειναι η τριτη κατα σειρα EIZO που εχω δει με τα ματια μου να εχει χοντρο προβλημα με backlight)

Link to comment
Share on other sites

Καλά είναι δυνατόν να αμφισβητείται η ποιότητα των πάνελ, δουλεψε λιγο με μια FlexScan για να καταλάβεις την διαφορά, μην πω για ColorEdge γιατί εκεί η διαφορά είναι χαώδης όπως βέβαια και η τιμή τους.:hug:..

Link to comment
Share on other sites

Σε μια FlexScan HD2442W ειμαι ΤΩΡΑ.

Και εχει backlight bleed που φαινεται μερα μεσημερι.

ΕΙΧΑ S2431W.

Ειχε ΚΑΙ αυτη bleed ΚΑΙ στις 4 γωνιες. ΠΑΛΙ φαινονταν ΜΕΡΑ μεσημερι.

Οκ με τις EIZO?

:)

(btw, η LACIE που σταντε θα παταει την καινουρια CG, κανει 3.000$... - LaCie 730 - 30" - widescreen TFT active matrix LCD display w/ USB hub )

Link to comment
Share on other sites

Συνεχίζω να διαφωνώ και ο λόγος είναι προφανής...:

Μιλάς για Lacie & HP DreamColor. Τις τιμές τις ξέρεις; Πιστεύεις ότι δεν έχει λόγο ύπαρξης η Eizo όταν είναι 20-40% φθηνότερη σε ανάλογα μοντέλα; Μην πάμε στα άκρα. Η το φθηνότερο ή το ακριβότερο. Δεν έχουν όλοι onboard VGA ή 5970. Άλλωστε τα κέρδη στις εταιρίες έρχονται από τις μεσαίες κατηγορίες χρημάτων.

Επίσης, αυτή που έχω είναι η 4η κατά σειρά Eizo που ΔΕΝ έχει πρόβλημα backlight & bleeding... Δεν είμαστε στατιστική εμείς οι δύο και όπως είπα, δε θα πούλαγε αν δεν ήταν εξαιρετική με αυτές τις τιμές. Και το επιχείρημα για την Apple, απλά δε στέκει, αφού πολλαπλασίασε τους πελάτες της τα τελευταία χρόνια. Δε μπορεί αν είναι όλοι fanboys.

btw, η LACIE που σταντε θα παταει την καινουρια CG, κανει 3.000$...

btw μη μου βάζεις τιμές από pricegrabbers όταν η τιμή που αναφέρεται εδώ για την Eizo είναι η προτεινόμενη λιανικής. Το site της Lacie που έχει την προτεινόμενη λιανικής, την έχει $6000

Link to comment
Share on other sites

Understand this:

Οι EIZO για εμενα ειναι οθονες με εξαιρετικα panels σε χρωματα, αλλα εχουν ενα βασικο προβλημα.

Την τιμη τους.

Επειδη ΔΕΝ ειναι "τελειες", δεν δικαιολογειται να εχουν τοσο μεγαλυτερες τιμες απο τον ανταγωνισμο. Οταν η 30αρα της EIZO (S3031W?) εκανε 3 χιλιαρικα, με 1500-1800? την ετρωγαν και η 305T και η NEC...μεχρι και η DELL παρολιγο να την περασει.

Αυτο με ενοχλει, το "ψωνισμα" που εχουν. Πουλανε "ονομα" και οχι αληθινη "απιστευτη-omg-whatever" ποιοτητα. Εκει μου τη σπαει η εταιρεια αυτη, δε λεω οτι εχει "χαλια" οθονες.

Αλλα μολις τη συγκρινεις με αλλες και δεις και τις τιμες τους...

(η DreamColor κανει 2.000$ προτεινομενη, τη βρισκεις και με 1.500$, την HD2442W την πηρα το καλοκαιρι 1.200?....)

Link to comment
Share on other sites

Ρε συ Γιώργη, στο έγραψα παραπάνω: Τα νούμερα δε λένε την αλήθεια πάντα. Πχ το bleeding που λες δε φαίνεται σε νούμερα. Το αν τα νούμερα της 305T κερδίζουν τα νούμερα της S3031W, εμένα δε μου λέει τίποτα. Ξέρεις τι μου λέει; Να τις δω δίπλα-δίπλα. Κι εκεί, δεν έχω δει αντάξιά τους. Ίσως δε βλέπεις αυτά που βλέπω. Ίσως δεν τους δίνεις σημασία. Ίσως θεωρείς καλύτερο το εντυπωσιακότερο κι όχι το σωστότερο. Δεν ξέρω πως βλέπεις. Αλλά βλέπουμε διαφορετικά.

Φίλος πρόσφατα πήρε μια 27άρα Samsung. Με έφαγε να πάω να δω τα μοναδικά και κορυφαία χρώματά της. Όταν πήγαμε εκεί, η γυναίκα μου εντυπωσιάστηκε, αλλά της υπέδειξα κάποιες λεπτομέρειες. Μετά που πήγαμε σπίτι, τις έδειξα το ίδιο demo στην Eizo και παρατηρήσαμε πάλι τις ίδιες λεπτομέρειες. Μέχρι και εκείνη, που δεν είναι ειδικευμένη, είδε τη διαφορά, και που; Σε demo φτιαγμένο για τη Samsung!

Link to comment
Share on other sites

Μα δε σου λεω για νουμερα, bit-tech, xbit-labs, prad, ολοι οσοι εχω δει να μιλανε για την S3031W δεν λενε και τα καλυτερα...:(

Anyway, για μενα απλα δεν δικαιολογουν την τιμη τους, that's all :)

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη για την απορία αλλά είμαι λίγο άσχετος.

Γιατί ο επαγγελματίας δεν μπορεί να δώσει 300 – 400 ευρώ και να πάρει μια καλή 30αρα με TN πάνελ ;

Έχει 15πλάσιες επιδόσεις μια οθόνη με ISP πάνελ σε σχέση με μια με TN που να δικαιολογεί 15πλασια τιμή ;

Ο Παρθενώνας δεν σχεδιαστικέ σε autocad ούτε ο Πικάσο ζωγράφιζε σε ΕΙΖΟ.

Γιατί δηλαδή μια οθόνη με λογική τιμή πρέπει να σε περιορίζει ;

Μάθαμε και οι Έλληνες που δεν παράγουμε ούτε καρφίτσα στα μεταξωτά... γι’ αυτό πάμε για πτώχευση.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now