WebHunter

Ιntel: Και ακόμα βασιλεύει το 775…

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Ιntel: Και ο ακόμα βασιλεύει το 775…]http://reviews.hwbox.gr/news/intel.jpg[/NEWS_IMG]Οι ανακοινώσεις της μεγαλύτερης κατασκευάστριας ημιαγωγών στον κόσμο, Intel, πάνε και έρχονται καθημερινά συναρπάζοντας ολοένα και περισσότερο τους enthusiasts και μη, ωστόσο κάποια πράγματα έδειξαν την αξία τους και δύσκολα ο κόσμος θα τα αποχωριστεί. Ο λόγος για το socket LGA 775, το οποίο με σχετικές έρευνες αναδεικνύεται ως ο απόλυτος δεσπότης ανάμεσα στα προϊόντα της κατέχοντας το 77% της παγκόσμιας αγοράς.

Πάνω από ένας χρόνος έχει περάσει από την έλευση της νέας σειράς socket LGA 1366, όπως επίσης και του LGA 1156 που βρίσκεται μαζί μας μισό έτος, ωστόσο κανένα από τα δυο δεν μπορεί να προσπεράσει την δόξα του 775! Ο λόγος απλός, ο κόσμος δεν χρειάζεται παραπάνω ισχύ που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει στις καθημερινές του λειτουργίες, επομένως το παραπάνω μένει για τους enthusiasts. Για την συγκεκριμένη και μόνο ομάδα φαίνεται πως κυκλοφόρησαν και οι Core i7, με κωδική ονομασία Nehalem, μιας και το ποσοστό τους υπολογίζεται με τα βίας στο 1% της παγκόσμιας αγοράς. Στην συνέχεια ακολουθούν οι λάτρεις των netbooks και all in one pcʼs, με τον Atom να αποσπάει το 5% και οι νεότεροι LGA 1156 να κατέχουν μόλις το 18%, κυρίως χάρις στην τιμολογιακή πολιτική τους.

Στο μέλλον αναμένονται να αλλάξουν λίγο τα πράγματα, ωστόσο η κυριαρχία των 775 δεν πρόκειται να εκθρονιστεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και μονάχα η LGA 1156 έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν σε υψηλά επίπεδα, ίσως και μέχρι το 44%.

Link to comment
Share on other sites

και εγώ σε αυτήν την κατηγορία ανήκω, κρίνοντας ότι η δύναμη του 8500 είναι υπεραρκετή για τη χρήση που θέλω το pc. Και με το καλό όταν θα κάνω αναβάθμιση, θα πάω για 1156.

Link to comment
Share on other sites

Ε όχι και μαλακία ρε φίλε. Το ότι δε φτάνει σε σένα δε σημαίνει ότι επεηεργαστές όπως ο 8600 και 9650 δεν έχουν δύναμη. Αναφέρω βέβαια τους πιο δυνατούς του socket, αλλά και οι κατώτεροι είναι πάνω από αρκετοί για ένα κάρο χρήστες.

Link to comment
Share on other sites

εγώ έναν i3 δοκίμασα και είχε απίστευτη διαφορά... χωρίς προσπάθεια έπιασα 3.5 και τα score που έκανε αντιστοιχούσαν στα c2d που έπαιζαν με dice sta 5ghz....

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now