George_o/c

AMD SuperPi 1M World Record - Η AMD κάτω από τα 10 δεπτερόλεπτα!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=AMD SuperPi 1M World Record - Η AMD κάτω από τα 10 δεπτερόλεπτα!]http://reviews.hwbox.gr/news/overclocking.jpg[/NEWS_IMG]Όλοι οι overclockers φαντάζομαι γνωρίζουν τις εκπληκτικές δυνατότητες των AMD Phenom II επεξεργαστών όταν συνδυαστούν με υγρό άζωτο. Δεν υπάρχει το παραμικρό ίχνος coldbug, οπότε ο υπερχρονισμός τους είναι ιδιαίτερα εύκολος: το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κρατάτε το κάνιστρο γεμάτο με υγρό άζωτο (-187*C) και είστε έτοιμοι! Τα C2 stepping CPUs είχαν εντυπωσιάσει τους πάντες, αδιαμφισβήτητα. Αρχικά επειδή έφτασαν πολύ κοντά στο φράγμα των 10 δευτερολέπτων στο SuperPi (πράγμα που φαντάζει επικό για όσους ασχολούνται με τους επεξεργαστές της Advanced Micro Devices), έπειτα επειδή με υγρό άζωτο ξεπέρασαν τα 6.8-6.9GHz και τέλος λόγω του ότι με την χρήση υγρού ηλίου από τους Φινλανδούς overclockers Sampsa, SF3D και την παρέα τους, δεν δίστασαν να ξεπεράσουν ακόμα και τα 7GHz. Ως συνέπεια του προηγουμένου, έγιναν οι πρώτοι τετραπύρηνοι x86-64 επεξεργαστές στην ιστορία του overclocking που έφτασαν την φαντασμαγορική συχνότητα των 7GHz.

Τα πράγματα όμως άλλαξαν με την κυκλοφορία των C3 stepping CPUs. Πλέον οι επεξεργαστές είχαν την δυνατότητα να "χτυπάνε" εξίσου εντυπωσιακά νούμερα με πολύ μικρότερο Vcore. Έτσι όχι μόνο το overclocking τους έγινε λιγάκι πιο εύκολο, αλλά και αυξήθηκε δραματικά ο αριθμός των ατόμων που έπαιζαν ψηλά (πάνω από τα 6.5GHz), χωρίς να απαιτείται η χρησιμοποίηση ενός hand-picked ES/golden chip.

Ο Gyrock από την Team Japan, αφιέρωσε πάρα πολλές ώρες στο testing retail Phenom II X4 965 RB-C3 και μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι εν τέλει δικαιώθηκε. Εξοπλισμένος με πάμπολλες γνώσεις στο SuperPi (μην ξεχνάτε ότι η Team Japan έχει γράψει πολλάκις ιστορία στο SuperPi), ένα άριστο retail Phenom II X4 965 και την καθοδήγηση του CAL930 (Θρύλος της Team Japan πάνω στα AMD CPUs), έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στο SuperPi 1M. Όχι μόνο το έσπασε, αλλά έγινε και ο πρώτος overclocker που κατέβηκε κάτω από τα 10 δευτερόλεπτα!

System Configuration

CPU: Phenom II 965 BE C3 (0946DPCW) @ 1.7875Vcore

Cooling Pot: J.C.A WB-02A (δημιουργία του duck)

M/B: ASUS Crosshair III (BIOS 1105) @ 1.6250 (Vnb)

M/B Bed: V-TEC ARC Bed Professional Rev.7.0 Model J40

Chipset Cooling: Stock fan

Memory: Kingston KHX2133C8 2x2GB

VGA: Galaxy 7900GS

HDD: Seagete ST3120827AS

PSU: Antec CP-850

OS: Windows XP Pro SP3

Νομίζω του αξίζουν πολλά μπράβο για το κατόρθωμα αυτό!

[img_ALT=AMD SuperPi 1M World Record - Η AMD κάτω από τα 10 δεπτερόλεπτα!]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614b75454b7e2ae.png[/img_ALT]

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now