WebHunter

Synology DS710+ : Κάτι παραπάνω από έναν απλό NAS Server

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Synology DS710+ : Κάτι παραπάνω από έναν απλό NAS Server]http://reviews.hwbox.gr/news/general_it_2.jpg[/NEWS_IMG]Οι λύσεις που προτείνουν οι IT Administrations είναι σαφέστατα καλύτερες, με τη δυνατότητα παραμετροποίησης κάθε συστήματος, ώστε να έρθει στα μέτρα της επιχειρήσεις που στοχεύει να εξυπηρετήσει. Βέβαια, όλα αυτά απαιτούν προσωπικό, υπέρογκα ποσά σε ειδικό υλικό και λογισμικό, γεγονός αρκετά σημαντικά για μικρότερες εταιρείες που δεν χρειάζονται τέτοια διαχείριση. Για αυτές τις επιχειρήσεις έρχεται να φέρει μια χείρα βοηθείας η Synology, μιας και ειδικεύεται σε συσκευές που σκοπός τους είναι να συγκεντρώνουν όλες τις λύσεις σε μια, με σαφέστατα χαμηλότερο κόστος και φυσικά μπορούν να στηθούν από τον καθένα μας.

Αυτή τη φορά έχουμε να κάνουμε με μια νέα συσκευή που απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που χρειάζονται ασφάλεια, λειτουργικότητα και χαμηλό κόστος. Το Synology SD710+ NAS Server είναι μια πολυδυναμική συσκευή που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων. Πέρα από τις τυπικές δυνατότητες της ως Network Attached Storage, παρέχει υπηρεσίες ενός κανονικού server, παρουσιάζοντας μας ετοιμοπαράδοτα τα μυστικά των μεγάλων, όπως FTP (File Transfer Protocol) με κρυπτογράφηση, Print server, web με δυνατότητα διαχείρισης μέχρι και 30 ιστοσελίδων και φυσικά media server για τους λάτρεις της απόλαυσης από το σαλόνι τους.

Το DS710+ αναλαμβάνει να ενεργοποιήσει ένας επεξεργαστής Intel Atom D410 χρονισμένος στα 1.68 GHz με υποστήριξη για 64bit και DDR800, μαζί με μνήμη χωρητικότητας ενός GB. Στο εσωτερικό του μπορούν να τοποθετηθούν μέχρι και δυο δίσκοι SATA μέχρι 2 TB ο καθένας, ενώ για όσους αυτά φαίνονται λίγα μπορούν να συμπληρώσουν το πακέτο με επιπλέον δίσκους με σύνδεση USB ή eSATA, ή αλλιώς να καταφύγουν στην αγορά του DX510 για επέκταση μέχρι και τα 14 TB. Με το τελευταίο τρόπο, μπορούν να καταφύγουν και σε συστοιχίες Raid όπως: JBOD, 0, 1, 5, και 6. Χάρις στον επεξεργαστή το σύστημα καταφέρνει να καταναλώνει μόλις 31 Watts, ενώ προσφέρει ταχύτητες 110/100 ΜΒ/sec σε περιβάλλον Windows.

Περαιτέρω, το DS710+ θα καταφέρει να διατηρεί τα αρχεία σας ανέπαφα και προσβάσιμα από παντού, χάρις στη δυνατότητα FTP, αλλά και να συνέρχεται όποτε το χρειαστείτε χάρις στο WakeUp On LAN. Το back up, καθώς και το encrypted storage θεωρούνται βασικά στοιχεία του πακέτου, όπως και το μοναδικό σύστημα διαχείρισης της εταιρείας, DiskStation Manager 2.3, που επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη παραμετροποίηση. Συνολικά διατίθενται τρείς θύρες USB 2.0, μια θύρα eSATA, μια σύνδεση VGA (μιας και διαθέτει γραφικό περιβάλλον) και φυσικά Gigabit Lan για την ευκολία κινήσεων στο τοπικό και όχι μόνο δίκτυο σας. Αναμένεται στα μέσα Μαρτίου του 2010, ωστόσο δεν συνοδεύεται από δίσκους και η τελική του τιμή δεν μας έγινε ακόμα γνωστή.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορω να καταλαβω ενα πραγμα!

Apple και Lacie.

Και οι δυο, εχουν απο τα καλυτερα designs. Και οι δυο εχουν κανει υπερβολες, αλλα αντικειμενικα εχουν ορισμενα προϊοντα, αντικειμενα ποθου.

Δεν ειναι ΚΑΘΟΛΟΥ δυσκολο να σχεδιασει καποιος "εστω και λιγο σοβαρος" designer κατι μινιμαλιστικο.

Γιατι ΚΑΜΙΑ εταιρεια ρε γμτ στα NAS/external HDD δεν προσπαθει να μοιασει εστω και λιγο στη LaCiE? (και αντιστοιχα, οι λοιποι με την Apple)

Δηλαδη εγω μονο που το βλεπω αυτο το NAS λεω...σαν UPS ειναι! :hehe:

Κανε ενα τουβλο παραλληλογραμμο με φωτακια και δωστο μου, καλυτερο θα βγει απο αυτο το...designed before Chernobyl existed!

edit: Ο Darth Vader στο προπολεμικο Star Wars ειχε τετοιο NAS δλδ πανω στη στολη του με τα πολλα κουμπακια :hehe: :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Μα όλα αυτά δεν κατασκευάζονται για να είναι όμορφα, είναι κλεισμένα σε ένα χώρο και δε τα βλέπει κανείς, οπότε δεν υπάρχει λόγος για αισθητική και νούφαρα. Το θέμα είναι η λειτουργικότητα, κάτι το οποίο σε μεγάλο βαθμό ούτε η Lacie, ούτε η Apple καταφέρνει. Δεν συνδυάζει τις αρετές ενός server σε ένα μηχάνημα για οικιακή ή μικρο-επιχειρηματική χρήση.

Link to comment
Share on other sites

Εσύ που θες να το βλέπεις, θα πας να τα σκάσεις στην Lacie μόνο για τα decor, και κατά τα άλλα θα είσαι χαρούμενος. Όχι, πως δεν προσφέρει αρκετά, αλλά είναι πολλά τα λεφτά για τα TB. Αλλιώς θα βάλεις τον πισινό σου κάτω και θα στήσουμε nas από παλιό πισι σε κανένα cube της Lian Li! :)

Link to comment
Share on other sites

Εγω πιστευω οτι δεν αξιζει να αγορασει κανεις καποιο ΝΑS μηχανημα.Ειδικα οταν εχει μονο 2 θεσεις για σκληρους.Με ενα ομορφο μικρο κουτακι πι-σι και με το http://freenas.org/ σε ενα USB stick,εισαι ΥΠΕΡΚΑΛΥΜΕΝΟΣ και με λιγοτερα χρηματα και με περισοτερη επεκτασιμοτητα.

Δεν ξερω,just a thought :)

PS:Oι ρυθμισεις ειναι web based στο freeNAS(οποτε δεν θελει keyboard,mouse,οθονη παρα μονο για το σεταπ το οποιο διαρκει 5 λεπτα),και υπ οψιν,ειναι BSDοειδες το ολο συστημα και αν και οι δισκοι ειναι UFS formatted βλεπονται σαν NTFS.

:)

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι για όλους τόσο εύκολο, συμβατό το pc με το freeNas, ειδικά όταν μιλάμε για επιχειρηματικό περιβάλλον και όχι απλά τις ανάγκες μέσα στο σπίτι σου. Προσωπικά το έχω κάνει, αλλά δεν έβαλα freeNas, αλλά windows για ποικίλους λόγους.

Link to comment
Share on other sites

Μα εκει ειναι που δειχνει τα δοντια του το FreeNAS,σε επιχειρηματικο περιβαλλον.Μιλαμε για "βραχο" οντας BSD διανομη,οσο για την συμβατοτητα,δεν το συζητω,βλεπει τα ΠΑΝΤΑ απο συσκευες και οπως ειπα,ειναι WEB BASED adjustable οποτε δεν βλεπτω το βαθμο δυσκολιας να αυξανεται σε σχεση με καποιο αλλο ΝΑS.Απο κει και περα.......περι ορεξεως κολοκυθοπιτα.Ο καθενας με τα γουστα του :)

Link to comment
Share on other sites

Το λέω με την άποψη, ότι χρειάζεται γνώσεις για να το κάνεις να δουλεύει, σε αντίθεση με τα έτοιμα. Δεν είναι όλοι έμπειροι στο να στήσουν pc, να βάλουν λειτουργικό, να το κάνουν να τρέχει και φυσικά να δώσουν πρόσβαση στο δίκτυο. Ενώ αυτό, απλά το βάζεις στη πρίζα, το συνδέεις στο δίκτυο, και ακολουθείς έναν έτοιμο οδηγό. That's All.

Link to comment
Share on other sites

και επειδη δεν ειναι ολοι εμπειροι....RTFM (read the f***in manual) οπως θα διαβασεις το καθε μανιουαλ του καθε NAS.Σε λιγο θα ζηταμε να εσωκλειεται στην συσκευασια και ρομποτακι που θα βαζει το καλωδιο στην πριζα :P .Δεν παυεις ομως να εχεις καποιο point :'(....

(υ.γ. σε προκαλω να διαβασεις το documentation του freenas για να καταλαβεις ποσο ευκολο ειναι :P )

φιλικα παντα :)

Link to comment
Share on other sites

Μα δεν είπα πουθενά (τουλάχιστον έτσι πιστεύω ;) ) ότι δεν έχω χρησιμοποιήσει το freeNAS, άλλωστε έχω κάποιες εκδόσεις του που δοκίμαζα για κάποιο διάστημα. Απλά δεν μου έκαναν για άλλους λόγους.

Και εγώ μαζί σου για το freeNAS ή γενικά για το pcακι που θα εκτελεί χρέη NAS server, απλά υπάρχουν και άλλοι (βλέπε JC_Denton παραπάνω) που θέλουν ομορφιά, άλλοι που θέλουν άμεση λειτουργικότητα χωρίς καμία επίγνωση του τι κάνουν και πως γίνεται αυτό κτλ.

Link to comment
Share on other sites

Εδω παω πάσο τοτε και συμφωνω απολυτα μαζι σου.

Απλα αυτο ισχυει μονο για home users,σε business environment αλλαζουν τα πραγματα(οπως ανεφερες,το nas εχει και σαν target group μικρομεσαιες επιχηρησεις). :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now