WebHunter

Toshiba Enterprise Disks: Μικροί στο μάτι, αλλά θαυματουργοί…

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Toshiba Enterprise Disks: Μικροί στο μάτι, αλλά θαυματουργοί…]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b7ee9c473f65.jpg[/NEWS_IMG]Οι δίσκοι ξηρού τύπου (SSD) μπορεί να γίνονται ολοένα και πιο γρήγοροι και φυσικά να απευθύνονται πλέον και στο mainstream κοινό, ωστόσο έχουν ένα μεγάλο ελάττωμα! Δεν μπορούν να συνδυάσουν τις υψηλές επιδόσεις τους με μεγάλες χωρητικότητες, χωρίς η τιμές τους να εκτοξευθούν στα ύψη. Αυτό το ελάττωμα έρχεται να καλύψει η βιομηχανία μηχανικών δίσκων με κυρίους αποδέκτες τους εταιρικούς πελάτες, που απαιτούν μέγιστες επιδόσεις και μεγάλες χωρητικότητες. Στο κλίμα αυτό η Toshiba δημιούργησε την νέα σειρά SAS 2.0 δίσκων με διαμεταγωγή που φτάνει τα 6.0 Gbps και χωρητικότητες που ξεπερνούν τα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα.

Ο νέος δίσκος MBF2600RC μπορεί να χωρέσει μέχρι και 600 GB δεδομένων, διατίθεται σε form factor των 2.5” και είναι εξοπλισμένος με τα πιο απαιτητικά πρότυπα, τα πρότυπα της enterprise class. Η πυκνότητα των platter του ανέρχεται στα 595Mbit/mm2 (384Gbpsi), ενώ είναι ο πρώτος δίσκος που διαθέτει τόσο μεγάλη χωρητικότητα και περιστρέφεται στις 10.025 RPM (περιστροφές ανά λεπτό). Έρχεται με 16 MB cache memory και τι δυνατότητα να φτάνει τα 4 ms σε seek time, επιδόσεις που πολύ δίσκοι υψηλών προδιαγραφών θα ζήλευαν.

[img_ALT=Toshiba Enterprise Disks]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b7ff274b1dda.jpg[/img_ALT]

Περαιτέρω, η Toshiba διατηρεί τον περιβαλλοντικό της χαρακτήρα μειώνοντας την περιεκτικότητα των δίσκων της σε αλογόνα, όπως και την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα (CO2) με τη χρήση ειδικών αλγορίθμων που μειώνουν τους ρυθμούς κατανάλωσης όταν ο δίσκος δεν χρησιμοποιείται, ενώ όταν βρίσκεται σε κατάσταση idle καταναλώνει μόλις 3.5 Watt. Στην ίδια σειρά θα δούμε και δίσκους με χωρητικότητες των 300 και 450 GΒ, που θα συμπληρώσουν το vision της εταιρείας, αλλά και θα καλύψουν τις επιδόσεις των καταναλωτών.

[img_ALT=Toshiba Enterprise Disks]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b7ff274cf27c.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

αν δεν αλλαξει κατι στις τιμες των ssd για τις αντιστοιχες χωρητικοτητες συντομα, θα συμφερει και πολλους απο εμας να αγορασουμε εναν 600αρι τετοιο παρα ssd !

χρειαζονται ομως απαραιτητα sas v.2.0 controller ?? και ποσο να κανει ενας τετοιος ?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now