WebHunter

Kaspersky hardware anti-virus: Πλήρη προστασία από τα επίμονα malwares

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Kaspersky hardware anti-virus: Πλήρη προστασία από τα επίμονα malwares]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b7ee684ad7dc.jpg[/NEWS_IMG]Η ασφάλεια ενός υπολογιστή είναι ένας σημαντικός κλάδος που απασχολεί πολλές εταιρείες ανά τον κόσμο και φυσικά θα έπρεπε και τον κάτοχο του. Οι γνώστες θα έχουν εξοικειωθεί πλέον με την ιδέα πως τα περισσότερα συστήματα που τρέχουν πάνω σε λογισμικό της Microsoft είναι αρκετά ευπαθή και πως δεν υπάρχει καμία μέθοδος που να προστατεύει πλήρως αυτό το σύστημα, τουλάχιστον όσο βρίσκονται σε στάδιο λογισμικού. Η Kaspersky AV μελετάει το ενδεχόμενο ενός νέου τρόπου προστασίας που βρίσκονται στο υλικό κομμάτι του υπολογιστή μας, για μια δόση περίσσειας ασφαλείας.

Η ιδέα του hardware based anti-virus δεν αποτελεί κάτι καινοτόμο στον κλάδο των IT, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που μια εταιρεία σκέφτεται να την υλοποιήσει ενσωματώνοντας το anti-virus είτε στους ίδιους τους δίσκους, είτε στον sata controller. Ο λόγος που γίνεται αυτό επιδιώκει στην πλήρη διάγνωση όλων των ειδών παρείσακτων εισβολέων που αναβαθμίζουν τα δικαιώματα τους μέσα στο λειτουργικό και τρέχουν λανθασμένο κώδικα με ολέθριες επιπτώσεις σε αρκετές περιπτώσεις. Ο σκοπός της εισαγωγής του anti-virus είναι για να αποτρέπει την διείσδυση του κακόβολου κώδικα στην μνήμη του συστήματος, και φυσικά να επιτρέπει αναβαθμίσεις που δεν θα μπορούν με κανένα μέσο να αλλοιωθούν.

Το επίτευγμα έχει περάσει στο US Patent με τον κωδικό 7657941 και ο δημιουργός του, Oleg Zaitsev, δηλώνει πως είναι η καλύτερη και μοναδική μέθοδος για την εξασφάλιση απόρριψης εκτέλεσης κακόβουλου κώδικα στη μνήμη του συστήματος. Μένει να δούμε πότε πρόκειται να εκτελεστούν κάποιες πειραματικές μετρήσεις, και τι θα γίνει με την απόκριση του συστήματος, όταν ένα τέτοιου είδους «φάρμακο» θα παρεμβάλλεται ανάμεσα στο υλικό μας.

Link to comment
Share on other sites

η απλά μην ψαρώνετε με αυτά που λένε οι εταιρίες antivirus.τα κέρδη τους,κερδίζονται απο τον φόβο των καταναλωτών και μαντέψτε τι κάνουν για να τα μεγιστοποιήσουν...το πρώτο που όλοι έχουμε να κάνουμε είναι να μην πατάμε σε flash pop up παράθυρα.

ας ελπίσουμε οτι δεν θα μετατραπεί σε συζήτηση windows vs linux...

Link to comment
Share on other sites

Τα συμπεράσματα πως τα βγάζετε έτσι εύκολα? Το βαρύ που το είδες? Και αν χρησιμοποιεί chip για τους υπολογισμούς με τριπλάσια ταχύτητα από το transfer του sata 3,0? Ακριβό ως τι, όταν το AV της κάνει 30?! Που ξέρεις μπορεί να ενσωματωθεί και τσάμπα!

Τώρα το win vs linux δεν το κατάλαβα, το έβαλα στην είδηση ως πιο ευπαθή ομάδα, αλλά μην λέμε ότι όλα τα άλλα δεν εχουν προβλήματα! Ακόμα και τα mac που το υποστήριζαν αυτό, έκατσαν και έφτιαξαν AV.

Link to comment
Share on other sites

καλα,τα Leopard ηταν για λιγο καιρο ενας "ιος" απο μονα τους :P

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=332530

edit: Προσπαθω να βαλω ενα λινκ και μου αλλαζει την διευθυνση πριν το 1ο slash www.******.com/ σε www.hwbox.org .....γιατιιιιιιι?

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω τι να πω. Μετά που είδα πόσο ελαφριά ήταν τα nod32 & AVG, ξέκοψα εντελώς από αυτά.

Και εγώ το ίδιο.

Είχα συναντήσει pc που είχαν kaspersky και στην εκκίνηση τους αργούσαν τρομερά πολύ.

Έβαλα NOD 32 και ησύχασα πραγματικά...

Link to comment
Share on other sites

Α γεια σου ρε Jason, thanks που post-αρες γιατί μου φάνηκε πολύ περίεργο λες και το αντιμετώπισα μόνο εγώ :D Η πλάκα είναι ότι μια φορά ένας γνωστός μου που σπουδάζει Σαλόνικα, με ρώτησε από το msn πως να διαγράψει το Karspesky γιατί του είχε σπάσει τα νεύρα... Είδαμε και πάθαμε για να το βγάλουμε :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Να σου πω την αλήθεια μου.. ότι και εγώ νόμιζα ότι μονο σε μένα συμβαίνει για αυτό δεν μίλησα νωρίτερα :P

eset avast και panda για μένα είναι τα πιο καλά antivirus.

Link to comment
Share on other sites

Ποτέ δεν χρησιμοποίησα το Kaspersky μετά από τόσα που είδαν τα μάτια μου σε διάφορα PCs. Καλύτερα με τα free.

Είναι καλής ποιότητας τα free όμως...;

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now