WebHunter

Nexus VCT-9000: Ειδική διαμόρφωση για καλύτερη ψύξη

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Nexus VCT-9000: Ειδική διαμόρφωση για καλύτερη ψύξη]http://reviews.hwbox.gr/news/nexus.jpg[/NEWS_IMG]Συνδυάζοντας μια καινοτόμα σχεδίαση με τις τεχνολογικές έρευνες πάνω στην βέλτιστη μεταφορά θερμότητας έρχεται η νέα λύση ψύξης της Nexus, VCT-9000. Η νέα ψήκτρα υπόσχεται καλύτερη και πιο γρήγορη απαγωγή θερμότητας χάρις στα διαφορετικά μεγέθη heatpipes που χρησιμοποιεί και την διαβαθμισμένη σχεδίαση της με διαφορετικού τύπου fins στην επιφάνεια της.

Η VCT-9000 έχει διαστάσεις 133 x 118 x 154 mm και ζυγίζει μόλις 635 γραμμάρια, ωστόσο προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα. Ξεκινώντας να αναφέρουμε ότι διαθέτει πέντε heatpipes, κατανεμημένα σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους. Από αυτά το μεσαίο έχει διάμετρο 8 mm, ενώ τα υπόλοιπα 6 mm, και όλα βρίσκονται σε άμεση με το καπάκι του επεξεργαστή (Heatpipe-On-Core). Η χρήση διαφορετικού μεγέθους είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη για καλύτερη και πιο γρήγορη διάδοση της θερμότητας στην επιφάνεια εναλλαγής (το heatsink), αλλά και ψύξη όταν συνδυαστούν με τοποθέτηση ανεμιστήρα υπό κατάλληλη κλίση. Τα fins έχουν πάχος 0.3 mm και διατάσσονται σαν πυραμίδα σε τρείς διαφορετικούς τύπους, ενώ παράλληλα στηρίζουν τον ανεμιστήρα σε κλίση ίση με 25.73 μοιρών.

Στη βάση της θα βρούμε μια ψήκτρα αλουμινίου τύπου SkiveTek για άμεση ψύξη του πυρήνα, ενώ το όλο σύστημα ψύχεται από έναν ανεμιστήρα διαμέτρου 120 mm με μπλε LED, ο οποίος λειτουργεί ανάμεσα στις 600-1600 RPM (περιστροφές το δευτερόλεπτο) παράγοντας 15-22 dBA. Η ψήκτρα διατίθεται για όλους τους γνωστούς τύπους socket, τόσο της Intel 1366/1156/775, όσο και της AMD AM2/AM2+/AM3. Παρέχεται με εγγύηση τριών ετών και είναι ήδη διαθέσιμη στην τιμή των 50?.

.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή δεν έχω προβει σε αγορα aftermarket ψύκτρας, συνήθως τα επίπεδα θορύβου που δίνει ο κατασκευαστής είναι αληθινά ή μούφες;; Γιατι αμα ειναι όπως τα λέει ο κατασκευαστής στην συγκεκριμένη τοτε την θέλω αγρια!

Link to comment
Share on other sites

Μα ναι! ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΡΑΓΕ;;;; xD

Πάμε να φυγουμε όμως γτ ειμαστε οφφ τοπικ κ θα φαμε μπαν! :P

BTW, Ευχαριστώ αλλα ειμαι πιο παλιος απο σενα! xD

Περι ψυκτρας, απλα εχω μεινει... ελπιζω να ανταποκρινεται!

Link to comment
Share on other sites

1354b8544b6f24fe.jpg

Τα δύο πίσω κλιπσάκια που κουμπώνει η ψήκτρα στο socket πως ακριβώς περιμένει η Nexus να τα κουμπώσουμε??? Δεν είχα σκοπό να την αγοράσω, αλλά για αυτό και μόνο δεν παίζει να την αγόραζα...

Link to comment
Share on other sites

VCT-9000-detail4.gif

Σύμφωνα με τις διαστάσεις εκεί πέρα έχει χώρο περίπου 4.5 εκατοστά... το ύψος του clip είναι 3 εκατοστά... μένει 1.5 cm... εκεί μέσα μερικές φορές πρέπει να μπει κατσαβίδι... δεν παίζει!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now