AMDnord

Intel® Core™ i7-980 Extreme Edition: Εντοπίστηκε σε Ευρωπαϊκό online shop

Recommended Posts

[news_img=Intel® Core™ i7-980 Extreme Edition: Εντοπίστηκε σε Ευρωπαϊκό online shop]http://reviews.hwbox.gr/news/intel.jpg[/news_img]Κανείς δεν περιμενε να δει τον πρώτο Gulftown επεξεργαστή της Intel να είναι διαθέσιμος πριν τον επόμενο μήνα. Ωστόσο, κάποια Online καταστήματα έχουν αναμέσα στα προϊόντα τους τον συγκεκριμένο επεξεργαστη με λεπτομέρειες για την τιμή του και τα πλήρη specs, ακόμη και πριν από την επίσημη ανακοίνωση του.

Σύμφωνα με τα διάφορα sites, ο νέος Core i7 980 Extreme Edition διαθέτει έξι 32nm πυρήνες χρονισμένους στα 3.33Ghz, 12 threads, 12MB L3 cache και Turbo Boost λειτουργία που εκτοξέυει την συχνότητα του επεξεργαστή στα 3.6GHz. Τέλος διαθέτει υποστήριξη DDR3 έως 1066MHz και μέγιστο TDP 130W.

Το Alternate.at έχει κοστολογήσει τον Core i7 980 στα ? 1.099, ενώ κάποια άλλα e-shops έχουν τιμές έως και ? 960. Ο σημερινος γρηγορότερος επεξεργαστής της Intel για desktop, Core i7 975 Extreme Edition, κοστίζει περίπου 970 δολάρια στην αγορά των ΗΠΑ.

Τα περισσότερα από τα specs ήταν ήδη γνωστά, και η αναμενόμενη τιμολόγηση δεν είναι πραγματικά έκπληξη για ένα προϊόν ναυαρχίδα της Intel. Ωστόσο, το Alternate.at προσφέρει μια πιο συγκεκριμένη υπόδειξη για την αναμενόμενη ημερομηνία κυκλοφορίας του, καθώς ανακοίνωσε "ημερομηνία παράδοσης" στις 14 Μαρτίου 2010.

Edited by AMDnord
Link to comment
Share on other sites

τους extreme απο εδω και περα με κυαλια θα τους βλεπουμε εμεις..

Γιατί πριν με τι τα έβλεπες??Όσο έκαναν πάντα οι xtreme (~1000) κάνει και αυτός.

Link to comment
Share on other sites

ειχα παρει extreme καποτε :P

Δεν ειπα πως αλλαξε η τιμη αλλα οταν σου κοβουν τα παντα αυτο που πριν θεωρουνταν "πολυτελεια" τωρα θεωρειται "μα καλα τι πας και αγοραζεις" :(

Link to comment
Share on other sites

έλα μωρέ, τι σου έκοψαν δηλαδή?

απλά θα τρώμε λιγότερο θα καπνίζουμε λιγότερο θα ντυνόμαστε λιγότερο για να bencharoume περισσότερο.

ουδέν κακoν αμιγές καλού ;)

Link to comment
Share on other sites

Κρίμα πάντως που ούτε τα δεύτερα A0 και τα B0 batches δεν πάνε τόσο καλά όσο τα πρώτα Q3FE A0 :( Με τα πρώτα έβλεπαν ορισμένοι 6.25 - 6.4GHz 3D... Τώρα βλέπουν validation στα 6.1GHz...

Link to comment
Share on other sites

Ειναι ιστορια μεγαλη αυτη με τα ES. Καποτε δεν πηγαιναν καθολου καλα και οσοι τα επαιρναν ηταν "κοροιδα", αφου οι retail τους εσκιζαν.

Τοτε, καθομασταν και "κλαιγομασταν" επειδη ενας πηγαινε και επαιρνε 50 retail και δοκιμαζε, βγαζοντας ενα super κομματι και προφανως -> super scores, ενω "εμεις" παιζαμε με ενα retail κομματι που πηραμε απο ενα ραφι ετσι στην τυχη.

Μετα, αρχισαν να λενε για cherry-picked απο μεσα απ' την Intel. Αμφιβαλλω αν η Intel καθεται και ασχολειται με αυτα τα θεματα, οποτε μαλλον καμια ASUS/GB θα το καναν. Και παλι ομως, φωναζαν για αυτα και οχι για τα ES ή για τα hand-picked retail.

Τωρα, τα ΕS ξαναγιναν τα καλυτερα κομματια και παλι αρχιζει το ιδιο σεναριο - ειναι αδικο γιατι αυτα τα CPU ειναι τραγικα δυσευρετα στον "απλο" κοσμο, αλλα και παλι, θα σκασει κανα retail στα 1000 που να πηγαινει καλυτερα, οποτε παααααααλι θα αρχισει ο ιδιος κυκλος.

Ιmho, δεν ειναι η πρωτια το θεμα, η εμπειρια ειναι που γουσταρω.

Αυτο τουλαχιστον εκανα οταν για καποια φεγγαρια ασχολιομουν με το "professional" NFS. Γουσταρα τρελα τον καθε αγωνα κυνηγωντας την πρωτια - αλλα δεν απογοητευομουν αν δεν την επαιρνα: ειχα περασει τελεια στη "διαδρομη".

Μακαρι βεβαια καποια μερα ολοι οι ES να απαγορευτουν ριζικα και να σταματησει εστω και ενα κλικ του "παρατραγουδου" - ομως και παλι, θα αρχισουν να "τσακωνονται" για τα retails, οπως και παλια...:(

(τουλαχιστον ρε πστ μ, με την AMD ηξερες - αυτο το batch "παει", το αλλο δεν περπαταει καν. Η Intel τα χει κανει μανταρα :hehe:)

Link to comment
Share on other sites

δεν νομίζω να υπάρχει Έλληνας που να έχει την πρωτια στο ΒΟΤ αυτοσκοπό, απλά λίγο κουράζει αυτό, οι μεν με δορατα και οι δε με τανκς :hehe:

και σκοπος είναι η πρωτιά να πάει και να μείνει στην ΗΟΤ

Link to comment
Share on other sites

E αυτο δε χρειαζεται τον καλυτερο CPU στον κοσμο για να γινει!

Γι αυτο το bot ειναι καλα δομημενο, μπορεις με πολλους τροπους να φτασεις μια ομαδα ψηλα!

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα με τον Γιώργο. Η ιστορία με τα ES έχει "βρωμίσει" και δεν μιλάμε για 200-300 MHz, μιλάμε για συχνότητες που δημιουργούν άπιαστα σκορ.

Όσο καλός και να είσαι στο tweaking, όσες γνώσεις και να έχεις στο μοντάρισμα, όταν κάποιος παίζει 500MHz πιο πάνω, δεν τον πιάνεις με τίποτα.

Η "κορυφή" (δεν αναφέρομαι στην πρώτη θέση) του ΒΟΤ ήταν πάντα για λίγους, τουλάχιστον όμως αυτοί οι λίγοι ήταν και είναι "επιστήμονες", πλέον η κορυφή ανήκει σε αυτούς που έχουν τις καλύτερες γνωριμίες.

Ήδη υπάρχουν τρελά σκορ με Gulftown και fermi που δεν έχουν ανέβει καν στο ORB.

To θέμα είναι τι κάνουμε εμείς... Συνεχίζουμε να παραπονιόμαστε ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ και να αναφέρουμε την αδικία σε κάθε ευκαιρία, ή μπαίνουμε στον χορό και ψαχνόμαστε προκειμένου να βρούμε τις άκρες...;

Link to comment
Share on other sites

JC καταρχας να μεταφερθουν ολα αυτα που λεμε στο thread περι HOT

Κίμωνα, αμα ειναι να ψαχνομαστε για ακρες, πάει αλλού το θέμα. Αν πάρεις δείγματα, έχεις και υποχρεώσεις, και το θέμα γυρνάει σε ημι-απασχόληση από hobby :hehe:

Link to comment
Share on other sites

σωστό αυτό. καταντάει μετά σαν την περίπτωση των αναβολικών σε ολυμπιακούς αγώνες. σίγουρα θέλουμε να πάμε προς τα εκεί?

Link to comment
Share on other sites

σωστό αυτό. καταντάει μετά σαν την περίπτωση των αναβολικών σε ολυμπιακούς αγώνες. σίγουρα θέλουμε να πάμε προς τα εκεί?

Tι σχεση εχουν οι Ολυμπιακοι αγωνες?Εκει ειναι τουμπανο ολοι αρα παιζουν επι ισοις οροις.:D

Δεν βλεπω τον λογο παντως οποιος εχει τις ακρες και το χρονο να μην παιξει με cherry-picked , ES και οτι αλλο μπορει να βρει, εμεις οι υπολοιποι θα το παλεψουμε οπως μπορουμε.

Κατα καιρους πετυχαινουμε και καλα retail κομματια τα οποια θα μπορουσαμε...θα ηθελα να εκφρασω καποιες σκεψεις επ'αυτου...η λογοκρισια ομως δεν με αφηνει.:P:D

stealth

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργούμε "άκρες" και προσπαθύμε κι εμείς να βρούμε καλά ES κομμάτια για να μπορούμε να κοντράρουμε τους άλλους. Αλλά μετά χάνεται η χαρά του παιχνιδιού και γίνεται κάτι άλλο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now