George_o/c

Intel Atom: Διπύρηνοι Atom επεξεργαστές και σε netbooks;

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Intel Atom: Διπύρηνοι Atom επεξεργαστές και σε netbooks]http://reviews.hwbox.gr/news/intel.jpg[/NEWS_IMG]Φημολογείται ότι η Intel εργάζεται πάνω σε μια νέα γενιά Atom επεξεργαστών για netbooks οι οποίοι θα διαθέτουν δύο πυρήνες επεξεργασίας! Βέβαια θα μου πείτε υπάρχει ήδη ο διπύρηνος Intel Atom D510 1.66GHz, όμως στοχεύει μόνο την αγορά των nettops, ενώ εμείς αναφερόμαστε στα netbooks. Παρόλο που η προηγούμενη γενιά Atom δεν περιείχε κάποιο διπύρηνο μοντέλο, ορισμένοι κατασκευαστές χρησιμοποίησαν τον Atom 330 σε mobile PCs και ION-based netbooks προκειμένου ο χρήστης να απολαμβάνει περίσσια επεξεργαστική δύναμη.

Στην θεωρία οι συνεργάτιδες εταιρείες της Intel θα μπορούσαν να ενσωματώσουν ένα διπύρηνο επεξεργαστή και τώρα, όμως η υιοθέτηση μιας τέτοιας λύσης από την μαμά Intel θα άνοιγε διάπλατα πολύ περισσότερες "πόρτες". Και τι πως θα θυσιαστεί λίγο παραπάνω battery-life; Οι επιδόσεις θα ήταν αξεπέραστες!

Fingers crossed λοιπόν και που ξέρετε; Μπορεί να δούμε κάποιο ION 2 dual-core 11.6" netbook το καλοκαίρι...

Link to comment
Share on other sites

Δεν ήταν ποτέ ο λόγος η αυτονομία στα netbooks που δεν μπήκε διπύρηνος. Η microsoft και intel συμφώνησαν πως δεν θέλουν κάτι δυνατό, που να κλέψει μερίδιο από την αγορά των ultra portable pc's, οπότε μπήκε αναγκαστικά ο μονοπύρηνος.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now