Recommended Posts

[news_img=OCZ Onyx: SSDʼs for poor boys and girls]http://reviews.hwbox.gr/news/ocz.jpg[/news_img]Ακολουθώντας την πολιτική των δύσκολων καιρών που διανύουμε οι δίσκοι Solid State είναι ένα μακρινό όνειρο για πολλούς mainstream χρήστες μιας και τα οικονομικά τους δεν επαρκούν για αυτήν την επένδυση. H OCZ ακολουθώντας τα χνάρια που πρώτοι προδιαγράψανε οι Intel και Kingston, θέλει να κάνει διαθέσιμες τις νέες τεχνολογίες σe καταναλωτές που δεν αντέχουν το τεράστιο βάρος της επένδυσης, γιʼ αυτό και δημιούργησε την νέα σειρά Onyx.

Η νέα σειρά αποτελείται από δίσκους 32 GB σε frame των 2.5” και εξοπλισμένους με μνήμες MLC (multi-level cell). Ο ελεγκτής που θα καθορίζει όλη την λειτουργία της συσκευής είναι ο γνωστός Indilinx της Barefoot με 64 MB μνήμης cache και υποστήριξη για TRIM. Γενικότερα οι δίσκοι θα διαθέτουν πρωτόκολλο διασύνδεσης SATA 3.0 Gbps και υποστηρίζουν ταχύτητες της τάξεως των 125ΜΒ/sec και 70 MB/sec για ανάγνωση και εγγραφή, αντίστοιχα.

Όσο νέες τεχνολογίες γίνονται διαθέσιμες, η OCZ συνεχίζει να εξελίσσει και τις δυο σειρές των δίσκων SSD, enterprise και consumer, και ένας από τους στόχους μας είναι να δημιουργούμε προσιτούς SSDʼs για τους τελικούς χρήστες. Η καινούρια μας σειρά Onyx κάνει ακριβώς αυτό και είναι η τέλεια λύση για netbooks, laptops και home desktops,” σχολίασε ο Ryan Petersen, CEO of the OCZ Technology Group. “Σχεδιασμένο για να προσφέρει τα καλύτερα των δυο κόσμων, ο νέος Onyx SSD προσφέρει την ταχύτητα και την αξιοπιστία της τεχνολογίας solid state στους mainstream καταναλωτές σε μια επιθετική τιμολογιακή οπτική που καθιστά την συγκεκριμένη τεχνολογία πιο προσιτή σε αυτούς που θέλουν να απολαύσουν τα πλεονεκτήματα των SSD χωρίς να καταβάλουν το υψηλό κόστος που συνοδεύει παρόμοιες λύσεις.

Ο δίσκος των 32 GB Onyx αναμένεται να είναι διαθέσιμος στις προσεχείς εβδομάδες στην αναμενόμενη τιμή των $99 και θα παρέχει τρία χρόνια εγγύησης κατασκευαστή.

Link to comment
Share on other sites

εντάξει. Αν το laptop σας μπορεί να δεχτεί δύο HDD , τότε ωραίο θα ήταν ο ένας από τους δύο να είναι αυτός και να έχει το λειτουργικό σύστημα επάνω.

Οι ταχύτητες του είναι διπλάσιες από τον 500gb 2,5'' που έχει το laptop μου.

Για αντικατάσταση 3,5'' σκληρού δεν αξίζουν οι επιδόσεις

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως στο netbook είδα ότι βολεύομαι όταν δεν έχω dual boot, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία για αναβάθμιση! Μάλλον θα ξεκινήσω πάλι ανάποδα, πριν φτάσω στο σταθερό.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now