George_o/c

NVIDIA 3D Vision Surround: Τι είναι και πως διαφοροποιείται από Eyefinity;

Recommended Posts

[NEWS_IMG=NVIDIA 3D Vision Surround: Τι είναι και πως διαφοροποιείται από Eyefinity]http://reviews.hwbox.gr/news/nvidia.jpg[/NEWS_IMG]Με την κυκλοφορία των ATI Radeon HD 5000 series καρτών γραφικών, το καταναλωτικό κοινό άρχισε ξαφνικά να λαμβάνει ασύλληπτο όγκο πληροφοριών που είχαν να κάνουν με τις νέες τεχνολογίες και πως βοηθούν τον gamer ή τον enthusiast στην καθημερινότητά του. Μέσα σε αυτές, συναντά κανείς το Eyefinity. Με λίγα λόγια, το Eyefinity της ATI ενεργοποιεί την ταυτόχρονη υποστήριξη μέχρι και έξι monitors από μια μόνο κάρτα.

Απαραίτητη προϋπόθεση φυσικά είναι η κάρτα να διαθέτει και τις ανάλογες θύρες εξόδου (π.χ http://www.hwbox.gr/news/6647-ati-radeon-hd-5870-erxetai-i-ekdosi-me-eyefinity.html ή http://www.hwbox.gr/news-vga/8296-powercolor-hd-5770-eyefinity-5-se-ligotero-apo-dio-ebdomades-mazi-mas.html). Και τα έξι displays γίνονται μια ομάδα που μπορούμε να την ονομάσουμε "Single Large Surface" (SLC). Η τεχνολογία σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε το λειτουργικό να βλέπει την ομάδα οθονών σαν μονάδα, με αποτέλεσμα ο χρήστης να παίζει παιχνίδια σε εξωπραγματικές αναλύσεις που δεν θα μπορούσε να απολαύσει αλλιώς.

Οι NVIDIA GF100 VGAs από την άλλη (GeForce GTX 470 και GTX 480), υποστηρίζουν την τεχνολογία 3D Vision Surround μόνο όταν δύο ή περισσότερες κάρτες γραφικών λειτουργούν σε συστοιχία SLI - με μία μόνο κάρτα δεν υφίσταται 3D Vision Surround. To feature αυτό θα υποστηρίζεται μόνο από τρεις ίδιες 3D Vision-ready LCD οθόνες (μέχρι 1920 x 1080) ή projectors. Όσοι τώρα δεν θέλουν 3D Gaming, η τεχνολογία NVIDIA Surround θα υποστηρίζεται σε αναλύσεις μέχρι 2560 x 1600 από κάθε οθόνη. Βέβαια χωρίς την υποστήριξη 3D, ο gamer χάνει την μοναδική εμπειρία να απολαύσει 746 εκατομμύρια pixels ανά δευτερόλεπτο (1920 x 1080 x 120 x 3, όπου 3 ο αριθμός των monitors και όπου 120Hz το refresh rate της οθόνης).

[img_ALT=NVIDIA 3D Vision Surround: Τι είναι και πως διαφοροποιείται από Eyefinity; ]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614bb1d331df27a.png[/img_ALT]

[img_ALT=NVIDIA 3D Vision Surround: Τι είναι και πως διαφοροποιείται από Eyefinity]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614bb1d331c5d31.png[/img_ALT]

[img_ALT=NVIDIA 3D Vision Surround: Τι είναι και πως διαφοροποιείται από Eyefinity]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614bb1d331ae645.png[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now