Boton

Nvidia GeForce GTX460: Ο αντίπαλος της ATI HD 5850.

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Nvidia GeForce GTX460: Ο αντίπαλος της ATI HD 5850.]http://reviews.hwbox.gr/news/nvidia.jpg[/NEWS_IMG] Σύμφωνα με πληροφορίες, η Nvidia είναι έτοιμη να παρουσιάσει μια νέα προσθήκη Fermi την 1η Ιουνίου.

H κάρτα, Nvidia GeForce 460GTX, πρόκειται να ανταγωνιστεί την ATI HD 5850, όσον αφορά την τιμή και τις επιδόσεις. Θα φέρει μνήμη 1GB τύπου GDDR5 σε δίαυλο 256-bit, αλλά ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την πιθανή συχνότητα ή τον αριθμό των shaders.

Η αναμενόμενη GTS 450 της Nvidia, προορίζεται να έχει 192 shaders, όσο η GTX 470 έχει 448, και άρα η νέα GTX460 λογικά θα βρίσκεται κάπου ανάμεσα, γεγονός που αφήνει πολλά περιθώρια μελέτης. Εμείς το μόνο που μπορούμε είναι να υποθέσουμε ότι θα είναι γύρω στα 400.

Η Nvidia θα αφήσει τους συνεργάτες της να ασχοληθούν με τον σχεδιασμό, οπότε καταλαβαίνετε ότι θα υπάρξουν πολλές non-reference κάρτες στην αγορά.

Link to comment
Share on other sites

Λογικά θα είναι σαν την ιστορία της 5830 αυτή ε; Στο στυλ έχουμε ένα κάρο chips με κοντά στα 400 - πάντως λιγότερα από 448 - λειτουργικά shaders που πρέπει κάπως να πουλήσουμε. Αντίθετα με την 5830 που μάλλον για κακό ήρθε, αφού συνοδεύτηκε από αυξήσεις τιμών, αυτή λογικά μόνο καλό θα κάνει. Αν έρθει και καμιά GXT450 αργότερα ακόμα καλύτερα. Έτσι και αλλιώς οι τιμές των 470/480 αμφιβάλλω να πέσουν έτσι ή αλλιώς χωρίς αντίστοιχη πίεση στην ΑΤΙ.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now