WebHunter

ATP : O νέος SSD με μορφή USB Flash Disk

Recommended Posts

[NEWS_IMG=ATP : O νέος SSD με μορφή USB Flash Disk]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b7ee9c46d586.jpg[/NEWS_IMG]Μιας και ο κόσμος γυρίζει γύρω από την νέα τεχνολογία των Solid State Disks, ολοένα και περισσότερες προτάσεις και διαφοροποίησεις εμφανίζονται στην αγορά. H ATP Electronics κάνει τη διαφορά με την ανακοίνωση ενός προϊόντος που μπορεί και συνδέεται κατευθείαν στα USB pins της μητρικής, χωρίς να καταλαμβάνει άλλες ζωτικές υποδοχές στον υπολογιστή σας. Με διαστάσεις που αγγίζουν μόλις τα 28.2 (L) x 15.3 (W) x 6.2 (H) mm και χωρητικές από 512 MB μέχρι και 4 GΒ θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει ένα κοινό USB Flash Disk, ωστόσο το εσωτερικό του κρύβει κάτι παραπάνω.

Πριν περάσουμε ωστόσο στο εσωτερικό του, αξίζει να αναφέρουμε πως το περίβλημα του είναι ιδανικό για να καταστήσει την συσκευή λειτουργική όταν εκτεθεί σε σκόνη, ESD (Electro-Static Discharge), δονήσεις, αλλά και νερό, παρέχοντας χρόνο ζωής ίσο με πέντε εκατομμύρια ώρες MTBF. Στο καλά κρυμένο εσωτερικό του κρύβονται μνήμες SLC (Single-Level Cell) Nand Flash παρέχοντας ταχύτητες μεταφοράς που φτάνουν μέχρι και τα 30 MB/sec. Δυστυχώς δεν έχουμε διαθέσιμα στοιχεία για την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει η εταιρεία, ώστε να αξιολογήσουμε περαιτέρω το προϊόν.

Link to comment
Share on other sites

Ούτε καν το λειτουργικό δεν χωράει στα 4gb, ώστε να εκμεταλλευτεί κάποιος την ταχύτητα του κατά την εγκατάσταση....και γιατί δεν είναι κανονικό usb και πρέπει να ανοίγω το κουτί για να το βάλω μέσα?...πλάκα μας κάνει η ATP(GTP)

edit, χωράει το λειτουργικό λάθος μου.

Link to comment
Share on other sites

Άμα είναι φθηνά αυτά τα SSD slash USB Flash Disks θα πάρω ένα να περνάω πιο γρήγορα κομμένα λειτουργικά :D

25mb/s εχει το stickaki μου που το πηρα 6 ευρω τα 4GB. Ελεος...

Link to comment
Share on other sites

FAIL για μενα..γιατι να μην παρεις ενα stickακι δηλαδη με την ιδια ταχυτητα που θα ειναι φθηνοτερο και δεν θα χρειαζεται να ανοιγεις το κουτι?

Link to comment
Share on other sites

Άμα είναι φθηνά αυτά τα SSD slash USB Flash Disks θα πάρω ένα να περνάω πιο γρήγορα κομμένα λειτουργικά :D

Μονο εσάς που bencharete παίζει να σας βοηθήσουν αυτά :P

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους.

Μην τρελαίνεστε τόσο. Αυτο φαντάζομαι απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για embedded λύσεις. Ενα VMWare ESX(i) χωράει μια χαρά. Η ίσως κανένα FreeNAS... Για σκεφτείτε το λίγο. Το "λειτουργικό" βρίσκεται εκεί και οι δίσκοι παραμένουν τελείως free προς εκμετάλευση από αυτο...

Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειαζεται να εχει και καμια σοβαρη ταχυτητα. Ο σκοπος του ειναι να ειναι αξιοπιστο, μικροκαμωμενο και να εχει αρκετη χωρητικοτητα για να χωρεσει ενα "λειτουργικο" τυπου VMWare ή FreeNAS, τα οποια φορτωνονται στη μνημη και μετα δεν γραφουν και τιποτα σοβαρο στο drive απο το οποιο διαβαστηκαν (αντε κανενα config file αν αλλαξει). Συνηθως λειτουργουν με RAM drive.

Αυτο φαινεται ιδανικο για αυτη τη δουλεια. Δεν θα εκπλαγω παντως αν εχει καμια τιμη γυρω στα 50 ή και 100?. Συνηθως τετοιες λυσεις προοριζονται για servers, οποτε...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now