George_o/c

Μειωμένη διαθεσιμότητα του AMD SB850 SouthBridge --- Κι άλλα προβλήματα για την TSMC

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Μειωμένη διαθεσιμότητα του AMD SB850 SouthBridge --- Κι άλλα προβλήματα για την TSMC]http://reviews.hwbox.gr/news/amd.jpg[/NEWS_IMG]Τον τελευταίο καιρό, το επίκεντρο του τεχνολογικού κόσμου περιστρέφεται γύρω από τους AMD Thuban και τα νέα chipsets που ανακοίνωσε η εταιρεία. Οι συνεργάτες της πράσινης κυρίας έδειξαν τεράστιο ενδιαφέρον για την καινούρια πλατφόρμα και με ενθουσιασμό ανακοίνωσαν πάμπολλες μητρικές κάρτες με ουκ ολίγα features και πλούσιο εξοπλισμό! Στην συγκεκριμένη όμως είδηση επιλέξαμε να αναφερθούμε στο διάσημο SB850 SouthBridge, που αποτελεί το μόνο chipset με native SATA 6.0 Gbps (SATA 3) support. Δυστυχώς όμως η διαθεσιμότητα αυτού είναι εξαιρετικά περιορισμένη, πράγμα που ανησύχησε τους κατασκευαστές μητρικών καρτών.

Ο αριθμός των SB850 chipsets που δύναται να παραχθούν, σε καμία περίπτωση δεν συμφωνεί με την ζήτηση που υπάρχει την περίοδο αυτή στην αγορά. Υπαίτιος για ακόμα μία φορά είναι η TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) που αντιμετωπίζει προβλήματα με την γραμμή παραγωγής 55nm. Ως συνέπεια του προηγουμένου όχι μόνο βγαίνουν από το εργοστάσιο λιγότερα κομμάτια SB850, αλλά και αναβάλλεται μέχρι εκ νέου το λανσάρισμα του SB810 aka "φθηνότερο chipset με περιορισμένη λειτουργικότητα RAID".

Σύντομα θα γίνετε μάρτυρες υλοποιήσεων, που ενώ βασίζονται στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας αναφορικά με το NorthBridge, στο SouthBridge φιλοξενούν το SB710 chipset. Αυτό συνεπάγεται φυσικά με "κομμένες" δυνατότητες και μειωμένη αναβαθμισιμότητα. Υποθέτουμε ότι το SB710 θα χρησιμοποιείται μόνο σε entry-level λύσεις... Και αυτό γιατί δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος αγοράς μιας μητρικής κάρτας με 890GΧ/890FX chipset και SB710 SouthBridge.

SB850[img_alt=Μειωμένη διαθεσιμότητα του AMD SB850 SouthBridge --- Κι άλλα προβλήματα για την TSMC]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614bdd9b334abc5.jpg[/img_alt]

SB710

[img_alt=Μειωμένη διαθεσιμότητα του AMD SB850 SouthBridge --- Κι άλλα προβλήματα για την TSMC]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614bdd9b336e52b.jpg[/img_alt]

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Είναι πλέον ξεκάθαρο η TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) χρηματίζεται από την Intel... Ε δεν εξηγείτε αλλιώς, κάθε φορά που είναι να κάνει ένα βήμα μπροστά η AMD την "φρενάρει" και μάλιστα απότομα η TSMC :o.. :funk:..

Ελπίζω η μειωμένη παραγωγή να μην ανεβάσει τις τιμές, λόγο αδυναμίας κάλυψης της ζήτησης :(

P.S. @ George_o/c κόκκινη κυρία είναι η AMD; Εγώ γιατί την βλέπω πράσινη;! :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now