George_o/c

Η NEC ετοιμάζει ψύκτρα για CPUs που χρησιμοποιεί υγρούς χλωροφθοράνθρακες!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η NEC ετοιμάζει ψύκτρα για CPUs που χρησιμοποιεί υγρούς χλωροφθοράνθρακες!]http://reviews.hwbox.gr/news/general_it.jpg[/NEWS_IMG]Πιστεύω όλοι γνωρίζετε τα πλεονεκτήματα της υδρόψυξης σε σχέση με την αερόψυξη. Αν στηθεί σωστά, το κύκλωμα νερού είναι αθόρυβο, ομορφότερο και πολύ πιο αποδοτικό. Περισσότερα για το θέμα αυτό, στο τρίτο τεύχος του PressBox, σελίδες 12-15. Η NEC όμως, αποφάσισε ότι υπήρχε ένας ακόμα καλύτερος τρόπος να ψύξετε τον επεξεργαστή σας, που ταυτόχρονα συμβάλλει και στην προστασία του περιβάλλοντος. Χρησιμοποιώντας υγρούς χλωροφθοράνθρακες (CFCs), η εταιρεία ισχυρίζεται ότι κατασκεύασε ένα cooling system που απαιτεί 60% λιγότερη ενέργεια από την συμβατική υδρόψυξη και 80% από ένα ποιοτικό air-cooler!

Δυστυχώς, οι καιροί είναι δύσκολοι και το καταναλωτικό κοινό θα σκεφτεί διπλά πριν επενδύσει σε μια λύση που μόνο εξωτική φαντάζει προς το παρόν. Σε αυτό, η NEC απαντά ως εξής: "Για την κατασκευή της λύσης που προτείνουμε χρειάζονται 70% λιγότερα χρήματα εν συγκρίση με μια συμβατική υδρόψυξη". Επιπλέον να πούμε ότι η εταιρεία ευελπιστεί να έχει ολοκληρώσει το προϊόν μες στο 2010.

Μια ερώτηση όμως. Αφού οι χλωροφθοράνθρακες είναι επιβεβαιωμένα βλαβεροί για το περιβάλλον, πως γίνεται να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος ενός προϊόντος με "περιβαλλοντική συνείδηση";

Link to comment
Share on other sites

Όλα τα πράγματα έχουν το τίμημα τους, σου δίνει απίστευτα μικρή κατανάλωση σε πολύ χαμηλή τιμή..λογικά θα υπάρχει κάποια πολιτική ασφαλούς ανακύκλωσης της συσκευής στις πολιτισμένες χώρες..γιατί εδώ, ο κλασσικός ο μ*****ς ο Έλληνας θα την πέταγε στα σκουπίδια...

Link to comment
Share on other sites

To λενε επιστημονικα για να μην το πουνε φρεον ε? :P

Ισως εχουν βαλει και κατι διαφορετικο, who knows...

Απλα το διευκρυνιζουν , γιατι υπαρχουν και αλλοι τυποι φρεον οπως HFC , HCFC και CFC.

Το μελλον ειναι τα HFC λογω του οτι δεν επηρρεαζουν το οζoν . Θα μου πεις ... σε κλειστο κυκλωμα που ποτε δε θα αλλαχτει αεριο ,ποσο σε απασχολει ?

Η οικολογικη συνειδηση λεει HFC ομως .

CFC Replacements

Energy and Global Warming Impacts of CFC Alternative Technologies

Edited by Stelaras
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now