WebHunter

Galaxy GTX470 GC: The non-reference beast

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Galaxy GTX470 GC: The non-reference beast]http://reviews.hwbox.gr/news/galaxy.jpg[/NEWS_IMG]Η ημέρα των μεγάλων αποκαλύψεων της nVidia έχει περάσει προ καιροί και τώρα είναι η σειρά των κατασκευαστών να μας εντυπωσιάσουν με τις δημιουργίες τους. Ένας από αυτούς τους τυχερούς είναι και η Galaxy, σχεδόν άγνωστη στην ελληνική αγορά, ωστόσο άξια αναφοράς για την περιβόητη κατασκευή της. Αυτή τη φορά μας παρουσιάζει τις δικές τις καλλιτεχνικές ανησυχίες πάνω σε έναν πυρήνα GeForce GTX 470. Η κατασκευή, το PCB, το τμήμα της ψύξης, αλλά και η custom βαφή είναι δική της έμπνευση! Εμείς σας παρουσιάζουμε την Galaxy GeForce GTX 470 GC.

Ξεκινώντας από τα απλά, το PCB της είναι χρώματος μπλε και είναι πιο κοντό κατά μισή ίντσα σε σχέση με το αρχικό σχέδιο (9.0 ίντσες στο σύνολο) και διαθέτει δυο υποδοχές 6-pin που πλέον κατοικούν στο πίσω μέρος της κάρτας. Πάνω από όλα τα ζωτικά στοιχεία της κάρτας βρίσκεται ένα μεγάλο σύμπλεγμα από fins αλουμινίου παρέχοντας την απαραίτητη ψύξη σε αυτά, ενώ καλύπτεται πλήρως από ένα πλαστικό καλούπι βαμμένο στην απόχρωση του ασημί. Ο ανεμιστήρας της κάρτας έχει αλλάξει ριζικά, και πλέον διαθέτει τη δυνατότητα μερικής αποσύνδεσης χωρίς τη χρήση εργαλείων για να μπορείτε να μαζέψετε τα υπολοίματα σκόνης πάνω τους και στην ψήκτρα. Περαιτέρω, έχουν γίνει κάποιες βελτιστοποιήσεις για την μείωση του παραγόμενου θορύβου κατά την λειτουργία του.

Περνώντας πλέον στο κομμάτι που ενδιαφέρει του περισσότερους, η κάρτα έρχεται pre-overclocked! Οι συχνότητες λειτουργίας της ξεκινάνε από τα 625 MHz/1250 Mhz/837 MHz για τον πυρήνα, τα shaders και τις μνήμες, αντίστοιχα. Διαθέτει 448 CUDA επεξεργαστές, 1280 ΜΒ GDDR5 μνήμης και 320-bit memory interface και είναι συμβατή με την τεχνολογία DirectX 11, παρέχοντας παράλληλα τη δυνατότητα για 2/3/4 δρόμων SLi. Ανάμεσα στις διαθέσιμες εξόδους γραφικών της μπορεί κανείς να βρει δυο DVi-D και HDMi με μετάδοση ήχου. H έκδοση GC έχει σχεδιαστεί για να κρατάει την κάρτα με μέγιστο 88 βαθμούς Κελσίου κάτω από τη χρήση Furmark και πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αμερικάνικη αγορά αυτή την εβδομάδα.

Link to comment
Share on other sites

Lol! Ποιός είπε ότι ο χώρος της τεχνολογίας πρέπει να πηγαίνει παράλληλα με τη μόδα?

τότε γιατί παραπονιόσασταν ως τώρα για τα χρώματα-τσίρκο της gb??!!!η κάρτα είναι σαν κουτί από σκάκι-portable!!!!!

Link to comment
Share on other sites

τότε γιατί παραπονιόσασταν ως τώρα για τα χρώματα-τσίρκο της gb??!!!η κάρτα είναι σαν κουτί από σκάκι-portable!!!!!

η gb τότε προκαλούσε με τα χρώματα :P

[img_ALT=United Colors Of Gigabyte]http://www.windows-hq.com/wp-content/uploads/Gigabyte-GA-MA790X-UD4P-DDR2-790X-AMD-Motherboard.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=United Colors Of Gigabyte]http://www.hardwarezone.com/img/data/articles/2008/2643/2007_X38Gigabyte.jpg[/img_ALT]

ξαφνικά η galaxy δεν είναι τόσο άσχημη telika :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now