George_o/c

Seagate Momentus XT Hybrid: HDD + SSD σε ένα μόνο drive!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Seagate Momentus XT Hybrid: HDD + SSD σε ένα μόνο drive!]http://reviews.hwbox.gr/news/seagate.jpg[/NEWS_IMG]Μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα είδηση κατέφθασε πριν από μερικές μέρες στο HWBOX.gr, δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ακόμα το αν αληθεύει ή όχι. Η γνωστή κατασκευάστρια εταιρεία σκληρών δίσκων Seagate, πρόκειται να κυκλοφορήσει τους υβριδικούς δίσκους Momentus XT. Τι ακριβώς αντιπροσωπεύει η λέξη hybrid; Φανταστείτε ένα σκληρό δίσκο (HDD) και έναν 4GB Solid-State Drive (SSD) με μνήμη SLC σε ένα drive! Ερχόμενοι σε χωρητικότητες των 250GB, 320GB και 500GB οι νέοι υβριδικοί δίσκοι έχουν ταχύτητα περιστροφής 7200 στροφές ανά λεπτό, 32MB cache, 4GB solid state memory και SATA 3.0 Gbps interface. Επιπλέον χρησιμοποιούν την τεχνολογία NCQ (Native Command Queing), η οποία αυξάνει κατακόρυφα τις επιδόσεις τους επιτρέποντας την εσωτερική τακτοποίηση των εντολών ανάγνωσης και εγγραφής.

Απολαύστε λοιπόν την άπλετη χωρητικότητα των HDDs και την ταχύτητα των SSDs σε ένα μόνο δίσκο! Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα είναι κατά 80% ταχύτεροι από τους παραδοσιακούς 7200RPM HDDs στο PCMark Vantage, αθόρυβοι και εξαιρετικά κρύοι. Αναμένεται να χρησιμοποιηθούν σε high-end laptops, workstations και small form factor PCs, ενώ θα υποστηρίζουν και τα πρότυπα USB 3.0 και eSATA.

.

Link to comment
Share on other sites

slalom-7, τώρα όμως εκτός από το ότι δεν χρειάζεται να αγοράσεις ξεχωριστά έναν ολόκληρο SSD (με ότι αυτό συνεπάγεται για το συνολικό κόστος) έχεις και πιο εγγυημένη λύση αφού όλα μαζί ελέγχονται από ένα κύκλωμα μέσα στο δίσκο... Λογικά ίσως έχεις και μικρότερο lag καθώς επίσης και καλύτερη συνεργασία του HDD με τον SSD. Στα θετικά συγκαταλέγεται και η μικρότερη απαίτηση χώρου σε σχέση με την συσκευή που αναφέρεις...

I'm looking forward to read a review of it!!! :)

Link to comment
Share on other sites

σαν αυτο που ειχε βγαλει μια εταιρια που συνδεε 1 σκληρο με ενα ssd για το ιδιο ακριβωσ αποτελεσμα.

Έχει κανείς να δώσει κανένα link για αυτό που λέει ο slalom-7?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now