Pastelidis.n.s.

Western Digital Caviar Blue: Η νέα σειρά της WD με SATA 6.0 Gbps interface

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Western Digital Caviar Blue Sata 6.0 Gbps]http://reviews.hwbox.gr/news/western_digital.jpg[/NEWS_IMG]Η γνωστή σε όλους μας κατασκευάστρια εταιρεία σκληρών δίσκων Western Digital ετοιμάζει την νέα σειρά από Hard Drives Caviar Blue, αυτή τη φορά με SATA 6.0 Gbps interface. Mέχρι στιγμής ο μοναδικό δίσκος της Western Digital με ATA 6.0 Gbps είναι ο 1ΤΒ WD2001FASS Caviar Black. Συγεκριμένα η νέα σειρά θα αποτελείται από τρείς HDDs με το νέο SATA 6.0 Gbps interface στις χωρητικότητες των 320GB, 500GB και 640GB ερχόμενοι στην διάσταση των 3.5'' έκαστος.

Επιπλέον θα είναι εξοπλισμένοι με μνήμη τύπου cache χωρητικότητας 32ΜΒ και θα κάνουν χρήση της νέας τεχνολογίας Advanced Format technology (4096-byte sectors). Oι νέοι σκληροι δίσκοι της Western Digital δεν κυκλοφορούν ακόμα στην αγορά αλλά αναμένονται να είναι διαθέσιμοι μέσα στις επόμενε εβδομάδες. Τέλος, πληροφορίες σχετικά με την τιμολογιακή πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει η εταιρεία στους δίσκους δεν είναι γνωστές.

[img_ALT=Western Digital Caviar Blue Sata 6.0 Gbps]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/7474bf14c1c7764f.jpg[/img_ALT]

Edited by Pastelidis.n.s.
Link to comment
Share on other sites

Ποιες είναι οι -κύριες- διαφορές μεταξύ Black > Blue > Green? :que:...

Black είναι οι "κορυφαίοι" της WD και οι πιο θορυβώδεις + θερμότεροι, Green οι πιο οικολογικοί /"πράσινοι" => μικρότερη κατανάλωση και λιγότερος θόρυβος, χαμηλότερη θερμοκρασία αλλά και μεταβλητή ταχύτητα περιστροφής... Με την μπλε σειρά τι παίζει;

Link to comment
Share on other sites

Ναι σε ταχύτητες λέω και γω... Έστω ότι έχουμε 4 δίσκους με ταχύτητα ανάγνωσης τα 120mb/s..

Είτε είναι sata, είτε sata2, είτε sata3. Το raid θα έχει ταχύτητα 480mb/s. Δεν τον κόβει το sata, αν τον κόψει θα τον κόψει ο controller..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now