George_o/c

Seagate 3TB Constellation ES: Η κυκλοφορία τους είναι γεγονός!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Seagate 3TB Constellation ES: Η κυκλοφορία τους είναι γεγονός!]http://reviews.hwbox.gr/news/seagate.jpg[/NEWS_IMG]Πριν από μερικές μέρες σας γνωστοποιήσαμε ότι κατά τα λεγόμενα έγκυρων πηγών στην βιομηχανία σκληρών δίσκων, η Seagate Technology ετοιμάζει πυρετωδώς τους 3TB Constellation ES. Γνωρίζαμε ότι θα διαθέτουν SAS (Serial Attached SCSI) 6.0 Gbps connection interface και ότι θα λειτουργούν στις 7200RPM, όμως οι "φήμες" δεν είχαν επιβεβαιωθεί επισήμως με κάποιο δελτίο τύπου.

Μόλις σήμερα επιβεβαιώθηκαν από την Barbara Craig - Senior Product Manager της Seagate. Ο δίσκος αρχικά θα κυκλοφορήσει μόνο για την αγορά servers. Για ποιο λόγο γίνεται όμως αυτό; Προκειμένου να boot-άρει ένα λειτουργικό από σκληρό δίσκο με χωρητικότητα μεγαλύτερη των 2.1 TB απαιτείται η λειτουργία Long LBA addressing. Η συγκεκριμένη υποστηρίζεται μόνο από τα Windows Vista 64bit, Windows 7 64bit & Linux. Οπότε είναι πιθανόν να προκληθούν προβλήματα αν οι Constellation ES χρησιμοποιηθούν από άπειρους χρήστες σε μη συμβατά λειτουργικά συστήματα.

Έτσι λοιπόν, πριν μας αποχαιρετήσει το 2010 θα υποδεχτούμε με το καλό τους πρώτους δίσκους με χωρητικότητα 3TB.

[img_ALT=Seagate 3TB Constellation ES: Η κυκλοφορία τους είναι γεγονός!]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614be27b592b8fa.jpg[/img_ALT]

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Προκειμένου να boot-άρει ένα λειτουργικό από σκληρό δίσκο με χωρητικότητα μεγαλύτερη των 2.1 TB απαιτείται η λειτουργία Long LBA addressing. Η συγκεκριμένη υποστηρίζεται μόνο από τα Windows Vista 64bit, Windows 7 64bit & Linux. Οπότε είναι πιθανόν να προκληθούν προβλήματα αν οι Constellation ES χρησιμοποιηθούν από άπειρους χρήστες σε μη συμβατά λειτουργικά συστήματα.

ειναι θεμα boot Γεωργιε υπερχρονιστη η γενικα αναγνωρισης της χωρητικοτητας απο το OS??

Link to comment
Share on other sites

Το ίδιο πράγμα λέμε :) Τα περιορισμένα addresses λειτουργικών συστημάτων όπως τα Windows XP, όχι μόνο δεν επιτρέπουν το boot αλλά και γενικότερα δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν σωστά δίσκο με χωρητικότητα μεγαλύτερη από 2.1TB ;)

Η ίδια η Seagate είπε ότι δοκιμάζοντας τον Constellation ES 3TB σε XP, κατάφερε μετά από αρκετές δοκιμές να δει μόνο 990MB μες στα Windows.

Link to comment
Share on other sites

Boot-αρε αλλά μετά από δικές τους δοκιμές - χρησιμοποιώντας δηλαδή τεχνογνωσία που δεν την κατέχει ένα μέσος χρήστης. Για αυτό και μίλησαν εξάλλου για supported OSs ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now