George_o/c

Computex 2010: Galaxy GTX 480 με τεχνολογία Vapor Chamber

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Computex 2010: Galaxy GTX 480 με τεχνολογία Vapor Chamber]http://reviews.hwbox.gr/news/galaxy.jpg[/NEWS_IMG]Μία από τις πολλές τεχνολογίες που επίσης είχε την τιμητική στην φετινή Computex, ήταν η vapor chamber που έχει να κάνει με την ψύξη καρτών γραφικών. Εκτός από την Inno 3D και η Galaxy ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει πυρετωδώς Fermi VGA που χρησιμοποιεί την εν λόγω μέθοδο ψύξης. Μάλιστα δεν μιλάμε για οποιαδήποτε Fermi graphics card, αλλά για την GeForce GTX 480, την ισχυρότερη single GPU VGA της αγοράς!

Ουσιαστικά πρόκειται για μια GTX 480 σαν τις άλλες από άποψη τεχνικών χαρακτηριστικών - 480 CUDA Cores, 384-bit memory interface, 1536MB GDDR5 VRAM, dual-DVI/HDMI outputs, που όμως διαφέρει στον τομέα της ψύξης. Μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις δεν έλεγαν οι παλιοί; Απολαύστε την... και τα σχόλια δικά σας.

[img_ALT=Computex 2010: Galaxy GTX 480 με τεχνολογία Vapor Chamber]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614c0c6cb42819e.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Η τεχνολογία Vapor Chamber στην πραγματικότητα δεν είναι καινούρια αλλά υπάρχει από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, σε σχέση με την heatpipe technology που πρωτο-εμφανίστηκε το 1980. Ουσιαστικά με την συγεκριμένη τεχνολογία ελαχιστοποιείται η αντίσταση εξάπλωσης της θερμότητας στην βάση της ψύκτρας, οπότε γίνεται όσο το δυνατόν πιο αποδοτική η επαφή μεταξύ του πυρήνα της κάρτας γραφικών και του cooler.

Link to comment
Share on other sites

Θα φέρεις καμιά τέτοια? ;P

μπα....η Galaxy εχει διαλεξει τους συνεργατες της στην Ελληνικη αγορα εδω και χρονια και η εταιρεια που εργαζομαι δεν ειναι στις αγαπημενες τις....:whistling:

ααα.....βαλε και την Point of view σε αυτη την κατηγορια...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now