George_o/c

Αύξηση των εσόδων και του μεριδίου της AMD για το Q2 2010

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Αύξηση των εσόδων και του μεριδίου της AMD για το Q2 2010]http://reviews.hwbox.gr/news/amd.jpg[/NEWS_IMG]Η Advanced Micro Devices, γνωστή ευρέως ως AMD, δημοσιοποίησε σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα για το Q2 2010. Τα πράγματα δείχνουν φανερά βελτιωμένα, παρόλο που η καθαρή ζημιά ανήλθε στα $43 εκατομμύρια. Αναρωτιέται βέβαια κανείς, πως γίνεται η ζημιά να είναι τόσο μεγάλη από την στιγμή που τόσο στους επεξεργαστές όσο και στις κάρτες γραφικών το μερίδιό της έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Σύμφωνα με την ίδια, οι ζημιές οφείλονται στις πληρωμές προς την GlobalFoundries, οπότε το Q3 2010 όχι μόνο θα αυξηθούν τα έσοδα, αλλά και το κέρδος.

Συνολικά τα έσοδα έφτασαν στα $1.65 δισεκατομμύρια ($1.57 δις στο Q1), ενώ τα λειτουργικά στα $128 εκατομμύρια. Οι πωλήσεις επεξεργαστών αυξήθηκαν κατά 4% σε σχέση με το Q1 και κατά 31% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρισυ, πράγμα ιδιαίτερα ενθαρρυντικό. Στις ATi GPUs τα πράγματα δείχνουν πολύ καλύτερα βέβαια: 8% μεγαλύτερες πωλήσεις σε σχέση με το Q1 και 87% σε σχέση με το Q2 2009! Αυτό μεταφράζεται σε συνολική αύξηση $440 εκατομμυρίων μόνο από τις κάρτες γραφικών.

Εν ολίγοις, φαίνεται ότι με δειλά βήματα η AMD αρχίζει να ανέρχετε δυναμικά. Για να δούμε...

Link to comment
Share on other sites

Ειναι φανερό οτι η AMD εχει πάρει τα πάνω της και ο ανταγωνισμός αυξάνεται :D αυτό φυσικά ειναι προς όφελως των καταναλωτών...

Ξέρει κανείς, ποσο ειναι το μερίδιο αγορας τοσο σε CPU οσο και σε VGA για το Q2 2010?

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει πρόβλημα αξιοπιστίας και ποιότητας κατασκευής με επεξεργαστές και μητρικές της κατηγορίας από 50 έως 200 ευρώ; Δεν ξέρω αλλά έχω να ακούσω και να δώ σοβαρά προβλήματα εδώ και πολλά χρόνια.

Φτηνά και ποιοτικό hardware λίγο δύσκολα...Μένει να δουμε...
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now