spdrosin

Πρόβλημα με UPS

Recommended Posts

Εγώ για UPS θέλω να ρωτήσω, αλλά δε βλέπω να υπάρχει σχετικό θέμα.

Αν έπρεπε κάπου αλλού να ποστάρω, ας μεταφερθεί αλλού το θέμα μου.

Λοιπόν, έχω αυτό το UPS (την έκδοση των 1500VA). Σήμερα μετά από ξαφνική και στιγμιαία διακοπή ρεύματος έσβησαν όλα (οθόνη και PC που είχα πάνω στο UPS). Ακολούθως δοκίμασα μόνος μου να επιβεβαιώσω πως όντως κάτι φταίει βγάζοντας το UPS από την πρίζα επίτηδες, ενώ είχα ανοιχτό το PC 3-4 φορές με το ίδιο αποτέλεσμα. Δοκίμασα να κάνω το ίδιο με μια συσκευή χαμηλότερου φορτίου (έναν ανεμιστήρα) και δούλευε κανονικά. Έχω το σύστημα της υπογραφής μου.

Αυτό που θέω να ρωτήσω είναι αν όντως τα "έφαγε τα ψωμιά" του μετά από 3,5 σχεδόν χρόνια συνεχόμενης λειτουργίας ή αν με κάποιον τρόπο (χωρίς πολλά έξοδα) διορώνεται. Λέω "χωρίς πολλά έξοδα" γιατί αν είναι να μου κοστίσει από 40-50 ευρώ και πάνω, καλύτερα να αγοράσω ένα καινούργιο.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, έναθα πως λογικά είναι θέμα μπαταριών, οπότε σήμερα άνοιξα το UPS και έχει 2 μπαταρίες Yuasa, NPW45-12 12V, 45W/Cell, 10 min., Pb.

Βρήκα και το data sheet για λεπτομέρειες.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ασχολήθηκε κανείς αλλά εγώ θα το αναφέρω, γιατί κάποιος στο μέλλον μπορεί να χρειαστεί. Εκτός από το τοπικό κατάστημα των Η/Υ από το οποίο πήρα το UPS, ρώτησα και στο Γερμανό. Ο μεν πρώτος μου είπε πως κοστίζει 15 ευρώ η μία μπαταρία, ο δε δεύτερος 25. Αυτά.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now