GoriLLakoS

Intel 6-Core CPU : Dunnington

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c429f960f85.jpg[/WRAPLEFT]Καθώς η AMD πάλευε με τους διπύρηνους επεξεργαστές η Intel ήδη κυκλοφορόυσε τους 4πύρηνους ! Τώρα που η AMD παλέυει να τακτοποιήσει και τις τελευταίες λεπτομέρειες στους brand new 3-Core της, ήρθε στην επιφάνεια ένα project της Intel για 6-Core επεξεργαστές βασισμένους στην τεχνολογία της οικογένειας Nehalem !

Και οι 6 πυρήνες θα είναι στο ίδιο die, ενώ στο μέλλον με την συγκεκριμένη τεχνολογία, θα μπορούν να χωρέσουν ακόμα 2 πυρήνες, δηλαδή σε σύνολο θα είναι 8, στο ίδιο ακριβώς die !

Το όνομα αυτού θα είναι Dunnington , ενώ τα 3 ζευγάρια επεξεργαστών κατασκευασμένων στα 45nm θα έχουν μία Shared L3 Cache η οποία θα φτάνει τα 16ΜΒ & κάθε ζευγάρι θα διαθέτει μία αυτόνομη L2 Cache των 3MB!

Ενώ, το chipset που θα τον υποστηρίζει θα είναι το άγνωστο μέχρι τώρα σε όλους

Clarksboro της πλατφόρμας Caneland!

Σαφώς, ο συγκεκριμένος επεξεργαστής δεν προορίζεται για home use αλλά για mainframe συστήματα, σε μητρικές με 2 ή 4 socket , στα οποία θα υπάρχουν στο σύνολό τους 12 και 24 πυρήνες !

Ο Dunnington δεν χρησιμοποιεί τον υπέρογκο αριθμό transistor aka 2 δισεκατομμύρια όπως ο Intel 65nm Quad Core Tukwila, αλλά σύμφωνα με το eclipse-sys φτάνει πολύ κοντά σε αυτόν τον εξωπραγματικό αριθμό !

Τέλος, οι επεξεργαστές της οικογένειας Dunnington θα κυκλοφορήσουν σε αρκετά SKUs aka συχνότητες & μοντέλα με την κατανάλωση τους να ξεπερνάει τα 120W/chip !

Η ημερομηνία κυκλοφορίας τους είναι άγνωστη ακόμα, αλλά οι φήμες λένε για το Q2 ίσως και Q3 του 2008 !

Διαβάστε περισσότερα εδώ . . .

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now