george1000

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ

Recommended Posts

Οπως βλεπετε και στην υπογραφη μου εχω τον intel core 2 quad q9400 στην gigabyte eg41mf-s2h. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν αυτη η motherboard μπορει να κανει overclocking(εχει επιλογες).Αν και εχεις επιλογες o cpu φτανει μονο μεχρι τα 2774mhz(343Χ8).Αν το ανεβασω ακομα και στα 278 μου βγαζει σφαλμα το οποιο λεει οτι ο δισκος δεν εκανε boot ειτε λογο του overclocking ειτε λογο του voltage(το voltage δεν εχει πειραχτει).Μηπως θα μπορουσε καποιος να με βοηθησει?

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι 103MHz δεν πρόκειται να αντιμετωπίσεις ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα σε 24/7 λειτουργία :) Αν και δεν νομίζω ότι φταίει αυτό που δεν μπορείς να overclock-άρεις σωστά... Η μητρική φαίνεται να σε κόβει. Τι ρεύματα σε αφήνει να πειράξεις από BIOS;

Link to comment
Share on other sites

Αύξησε τα CPU Voltage, CPU Termination και DRAM Voltage στα 1.35V, 1.35V και 2.2V αντίστοιχα και ξαναδοκίμασε. Αν και καλύτερα, πριν κάνεις οτιδήποτε OC related, άλλαξε μητρική γιατί θα σε κόβει αφάνταστα :(

Link to comment
Share on other sites

η motherboard ειναι καινουργια πηγα να την αλλαξω λογω διπλης επανεκκινησης που εκανε και δεν βρηκε τιποτα.Επισης μου ειπε πως αν η μητρικη δεν κανει overclocking για τον οποιοδηποτε λογο ακομα και να γραφει το κουτι πως κανει δεν ειναι στην εγγυηση!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα George,

Τι εννοέις διπλή επανεκκίνηση? Έκανε μια μικρή, έσβηνε και ξανα ξεκινούσε κανονικά?

Επίσης, μην ακούς τι σου λένε . Δεν μπορεί κανένας να σου αποδείξει πώς έκανες OC εάν η μητρική δεν πάρει φωτιά ή δεν έχει σημάδια απο Volt Mods που κάνουν μπάμ.

Είναι σαν να πάρεις αμάξι και να σου πούν άμα πάς πάνω από 200χλμ δεν θα έχεις εγγύηση.

Απλά, δεν θα πάς ποτέ να τους πέις πώς δεν λειτουργεί ή δύσλειτουργεί επειδή την overclockάρες.

Η μητρική που έχεις είναι με το Intel G41 Chipset.

Ότι κάνει overclock κάνει, αλλά έχει κάποια όρια που δεν μπορεί να ξεπεράσει μιας και δεν έιναι φτιαγμένη για oc καταστάσεις αλλά για everyday use & mainstream καταστάσεις.

Και σε ξένα forum αναφέρουν πώς πολλές υλοποιήσεις με G41 (Gigabyte/Asus/MSI) δεν ξεπερνάνε πολλές φορές ούτε τα 333MHz FSB και πώς έχουν κάποιες τρύπες μέσα στο FSB.

Όταν λέω τρύπες εννοώ, πώς μπορεί στο 343 να σου τερματίζει. Εκέι μπορεί να έισαι σταθερός και να κάνεις τα πάντα και στο 344 απλά να μην κάνει τίποτα.

Η τρύπα μπορεί να έιναι απο τα 344 μέχρι τα 352 και μετά στο 353 να κάνει πάλι τα πάντα (αν και προσωπικά πιστεύω πώς το έχεις φτάσει στα όρια του και για παραπάνω θέλει να δώσεις πολύ VCore και καλή ψύξη) .

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα George,

Τι εννοέις διπλή επανεκκίνηση? Έκανε μια μικρή, έσβηνε και ξανα ξεκινούσε κανονικά?

Ανοίγει, και πριν ξεκινήσει να μετράει την μνήμη κλείνει και μετά ξανανοίγει με τις ρυθμίσεις του bios σε στοκ και μπουτάρει κανόνικα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now