George_o/c

AMD Zacate Fusion APUs: Οι αντίπαλοι των Intel Sandy Bridge κάνουν την εμφάνισή τους!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=AMD Zacate APUs: Οι αντίπαλοι των Intel Sandy Bridge κάνουν την εμφάνισή τους!]http://reviews.hwbox.gr/news/amd.jpg[/NEWS_IMG]Τηρώντας κατά γράμμα την υπόσχεσή της, η AMD παρουσίασε στην IDF τους αντιπάλους των Intel Sandy Bridge επεξεργαστών. Αναφερόμαστε φυσικά στα Zacate Fusion APUs (Accelerated Processing Units) που θα καταφθάσουν μες στο 2011, στοχεύοντας κυρίως το αγοραστικό κοινό των notebooks και mainstream desktop συστημάτων. Στο video σας δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθήσετε ένα Zacate-powered system που τρέχει το City of Heroes (MMORPG) και Internet Explorer 9 benchmarks. Είναι εμφανές ότι πρόκειται για μια ανώτερη πλατφόρμα εν συγκρίση με τους τωρινούς Core i5, πράγμα που οφείλεται στην ενσωματωμένη DirectX 11 κάρτα γραφικών.

Εκτός από τα DirectX 11 intergrated graphics, το 32nm Zacate chip έχει υπό την κατοχή του δύο πυρήνες Bobcat x86, DDR3 memory controller και TDP ίσο με 18W.

[YOUTUBE]

[/YOUTUBE]

[img_ALT=AMD Zacate APUs: Οι αντίπαλοι των Intel Sandy Bridge κάνουν την εμφάνισή τους!]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614c900266e82fc.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=AMD Zacate APUs: Οι αντίπαλοι των Intel Sandy Bridge κάνουν την εμφάνισή τους!]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614c90026702726.jpg[/img_ALT]

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Όποιος πιστεύει ότι ένα APU της AMD, φθηνού κόστους κατασκευής και ποιο μικρό σε μέγεθος από τον Atom, με επιδόσεις Core 2 και με μια ATI 5450 GPU ondie όλα στα 40nm της TSMC, προορίζεται να για να πάει κόντρα στον 3πλάσιου μεγέθους die size και συνάμα πανάκριβου Sandy Bridge των 32nm, απλά πίνει ναρκωτικά. Τελείως διαφορετικές αγορές. Το τσιπ προορίζεται κυρίως για Netbooks.

Link to comment
Share on other sites

Η διαφορά μεταξύ ιδιοφυΐας και βλακείας, είναι ότι η ιδιοφυΐα έχει όρια. Μόνο αυτό έχω να πω για την AMD. Και αν πιστεύει το ότι ο κόσμος είναι τόσο ηλίθιος που θα πιστέψει ότι η διαφορά στο Heroes είναι λόγω επεξεργαστή, τότε... Αφού νομίζει ότι μπορεί να τα βάλει με τους Core i5, ας δούμε τι θα γίνει όταν βγουν οι Sandy Bridge :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Το άρθρο σου είναι άκυρο σε πολλά σημεία. Ξεκίνα τις διορθώσεις από τα 32nm του Zacate και προχώρα παρακάτω. Τους λόγους που το άρθρο σου είναι άκυρο τους εξήγησα στο προηγούμενο post μου και δεν είναι δύσκολο να τους επαληθεύσεις.

Link to comment
Share on other sites

Αν διαβάσεις την πηγή που παραθέτει στο τέλος του αρθρού, θα δεις ότι αυτό που δημοσίευσε ο George O/C πρόκειται ουσιαστικά για μία μετάφραση του άρθρου του tcmagazine και τίποτα παραπάνω.

Γι αυτό έχουμε και τα σχόλια, στα οποία ουσιαστικά κρίνουμε το κατά πόσο αυτό που αναφέρεται στο εκάστοτε άρθρο είναι ορθό ή όχι.

Άλλωστε αν διαβάσεις και το σχόλιο του newsposter, θα δεις ότι η άποψή του διαφέρει κατά πολύ με ότι αναφέρει στο άρθρο του...

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς το newspost έχει μια πηγή, το tcmagazine. Οπότε αν κάνω λάθος εγώ, κάνει και το tcmagazine από όπου και πήρα την είδηση. Έπειτα δεν φταίω εγώ που συγκρίνω τους Zacate με τους Core i5... Η ίδια η AMD τους σύγκρινε man ;)

Thanks για την διευκρίνιση Cuero. Νομίζω ότι ο IntelUser κάπου μπερδεύτηκε :confused: Εγώ απλή μετάφραση έκανα και μάλιστα έβαλα και πηγή για αυτά που γράφω... Δεν είναι η προσωπική μου άποψη.

Link to comment
Share on other sites

Τότες μάλλον η επιλογή του άρθρου από το Tech Connect ήταν μια λάθος επιλογή. Κριμας γιατί υπήρχαν πολλά καλύτερα δημοσιεύματα στις 16/9, όπως για παράδειγμα του Anandtech.

AMD's Zacate APU Performance Update - AnandTech :: Your Source for Hardware Analysis and News

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now