George_o/c

Point of View & TGT Team: GTX 480 Ultra Charged TFC

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Point of View & TGT Team: GTX 480 Ultra Charged TFC]http://reviews.hwbox.gr/news/point_of_view.jpg[/NEWS_IMG]Όντας μην πεπεισμένη για το αν τα δύο υπάρχοντα factory-overclocked GTX 480 μοντέλα της ικανοποιούν άρτια τις απαιτήσεις του high-end καταναλωτικού κοινού, η Point of View σε συνεργασία με την ομάδα TGT ετοιμάζουν ακόμα ένα custom θηρίο. Το όνομά της; GTX 480 Ultra Charged TFC (Triple Fan Cooling). Η επερχόμενη VGA καλείται να δαμάσσει 480 Πυρήνες CUDA, 1536MB GDDR5 μνήμη με 384-bit interface, custom triple slot cooler και συχνότητες λειτουργίας 763/1526/3800MHz. Το ελκυστικό πακέτο ολοκληρώνεται με υποστήριξη 4-Way SLI και θύρες εξόδου dual-DVI και HDMI. Βέβαια το κατά πόσο είναι εφικτό να τοποθετηθούν τέσσερις από δαύτες σε διάταξη 4-Way SLI είναι μια άλλη ιστορία.

[img_ALT=Point of View & TGT Team: GTX 480 Ultra Charged TFC]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614c90084eeae7d.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

άντε τώρα να γράψει γιατί είναι λάθος από το κινητό, θα του πιαστεί το δάχτυλο :D

είχα μια 5750 με μια CF θήρα επάνω και μια 5770 με 2,οποτε έβγαλα το συμπέρασμα

Link to comment
Share on other sites

Από αυτά που έχω διαβάσει σε έγκυρες -κατά τη γνώμη μου- ιστοστελίδες, το 4-Way SLI καταρχάς απαιτεί ύπαρξη μητρικής με δύο NVIDIA NF200 chips και κατά δεύτερον κάρτες γραφικών που διαθέτουν δύο interconnect bridges η κάθε μία.

Οπότε δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είπες ότι ο zoro έχει άδικο :confused:

Link to comment
Share on other sites

βγαινουμε ΟΤ τωρα αλλα αυτη την απορια την εχω απο τοτε με τις 285Μmatrix που το σουπερ ουαου τους (περαν των αλλων) ηταν οτι μπορουσες να τις εχεις σε 4-way. Δν νομιζω οτι ηταν επειδη ειχαν 2 bridge-ακια παραπανω. εκτος και αν κανω λαθος κ ειναι τοσο απλο.

δλδ τις 4890 που εχουν 2 υποδοχες τις κανω χ4 ανετα ε ?? :D

Link to comment
Share on other sites

Yeap, άνετα. Και υπήρχαν και πολλοί overclockers που τις bench-αραν σε x4 CrossFireX - όπως και ο δικός μας hipro :T: Απλά πρέπει να βάλεις μια λεπτεπίλεπτη Thermalright ψύκτρα στην τρίτη κάρτα γιατί αλλιώς δεν χωράνε :)

Kαι για του λόγου το αληθές...

cyclone-3.jpg

cyclone-4.jpg

cyclone-6.jpg

cyclone-9.jpg

Edited by George_o/c
προσθήκη φωτογραφιών
Link to comment
Share on other sites

Βρε συ, όσες κάρτες γραφικών έχουν 2 interconnect bridges υποστηρίζουν 3-Way SLI και 4-Way SLI configurations. Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο chip που βάζουν σε ορισμένες μόνο κάρτες. Όταν τις έχεις σε SLI mode, κάθε VGA χρησιμοποιεί την δική της frame buffer μνήμη για να επιτευχθεί το rendering μιας 3D εφαρμογής. Τα SLI connectors ουσιαστικά λειτουργούν σαν σύνδεσμοι ανάμεσα στις GPUs, οι οποίοι μεταδίδουν συγχρονισμό, εικόνα και pixel data.

Επίσης μια προϋπόθεση που ξέχασα να αναφέρω πριν είναι και το ότι πρέπει το λειτουργικό σύστημα να μπορεί να δει τις τέσσερις διαφορετικές GPUs. Οπότε μόνο Windows Vista και 7 μας κάνουν. Αυτά είναι όλα. Μην μπερδεύεσαι με την GTX 285 Matrix, δεν ήταν η μοναδική. Και η EVGA GTX 285 Classified έκανε 4-Way SLI και άλλες... :)

Τα NVIDIA SLI Ready και τέτοια που έλεγαν, το είχαν ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ επειδή πέρασαν τα certifications tests της NVIDIA.

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now