George_o/c

NVIDIA Kepler: Ο διάδοχος του Fermi καταφθάνει το 2011!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=NVIDIA Kepler: Ο διάδοχος του Fermi καταφθάνει το 2011!]http://reviews.hwbox.gr/news/nvidia.jpg[/NEWS_IMG]Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους απανταχού fans της NVIDIA στο τέλος της ομιλίας του Jen-Hsun Huang, αφού ο NVIDIA CEO παρουσίασε ένα roadmap στο οποίο φανερώνονται τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας. Πιο αναλυτικά, το πράσινο στρατόπεδο εργάζεται σε δύο αρχιτεκτονικές την τρέχουσα περίοδο, την 28nm Kepler και την 22nm Maxwell. Ακριβής ημερομηνία λανσαρίσματος δεν υφίσταται προς το παρόν, όμως η είσοδός τους στην αγορά προγραμματίζεται για το 2011 και το 2013 αντίστοιχα.

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, ο διάδοχος της πολυσυζητημένης Fermi architecture θα είναι η Kepler. Μάλιστα, σύμφωνα με το διάγραμμα που παραθέτουμε παρακάτω, φαίνεται να έχει 3 με 4 φορές μεγαλύτερο performance/watt σε σχέση με το Fermi. Επίσης η αρχιτεκτονική Kepler θα φέρει διάφορες τεχνολογίες που περιορίζουν όσο το δυνατόν περισσότερο το CPU bottleneck. Ωστόσο παραμένει ακόμα άγνωστο το πότε θα έχουμε περαιτέρω στοιχεία για τις τεχνολογίες αυτές. "Η Fermi είναι μόνο η αρχή. Η άφιξη της Maxwell θα σημάνει 16 gigaflops ανά watt, άρα μιλάμε για βελτίωση 16x σε σχέση με τη Fermi. 'Eχουμε αφοσιωθεί στην βελτίωση του performace per watt. Είναι σαφές ότι οι Kepler και Maxwell αποτελούν τεράστια βήματα προς αυτή την κατεύθυνση", τόνισε ο Huang.

Η μαζική παραγωγή των Kepler GPUs θα ξεκινήσει το 2011. Χμμμ...

[img_ALT=NVIDIA Kepler: Ο διάδοχος του Fermi καταφθάνει το 2011!]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614c9a92ecdb49f.jpg[/img_ALT]

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

/sure!!!

Με λιγα λογια μας λενε οτι θα ειναι 16 φορες καλυτερη η high end απο την 480 ??

Αν δεν το δω ΔΕΝ πιστευω τιποτα!!

Οπως και με τις μουφες που ελεγαν για το fermi..Super ντουπερ οοοουαου...!Αλλα τελικα ηταν μια καλη καρτα..οχι η επανασταση!

Link to comment
Share on other sites

η επανάσταση δεν ήταν για τα games αλλα για την CPUποίηση της GPU κατά ένα ποσοστό βεβαια. ένα υπέροχο εργαλείο για το GPGPU. όμως ακούω συνεχεια ότι το CUDA δεν πρόκειται να έχει μέλλον ως "κλειστό" και πως το OpenCL θα επικρατήσει τελικά. ίδωμεν...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now