Vag222

Νέοι controller από την SandForce!!!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=SandForce]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b7eea4ceb174.jpg[/NEWS_IMG]Δεν πέρασε πολύς καιρός από την ανακοίνωση της Intel για την 3η γενιά των SSD της και η SandForce ανακοίνωσε την νέα γενιά των controller της , που υπόσχονται υψηλότερες ταχύτητες και υποστήριξη νέων τύπων μνήμης flash . Η νέοι αυτοί controllers θα ανήκουν στην οικογένεια των SF-2000 η οποία βασίζεται στην επιτυχία των προηγούμενων σειρών όπως ήταν οι SF-1500 καθώς και οι SF-1200 που χρησιμοποιήθηκαν σε αρκετά δημοφιλείς δίσκους όπως η σειρά της OCZ με την ονομασία Vertex. Μερικές από τις πιο ουσιαστικές αλλαγές που έγιναν είναι η υποστήριξη του νέου πρωτοκόλλου Sata 3 , για ταχύτητες της τάξης των 6Gb/s καθώς και η νεά τεχνολογία DuraClass που θα προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη αξιοπιστία.Ακόμα θα διαθέτουν MLC , SLC καθώς και eMLC τσιπ μνήμης και θα είναι κατασκευασμένοι στα 20-30nm.Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ο διπλασιασμός της απόδοσης αφού οι ταχύτητες εγγραφής και ανάγνωσης του δίσκου θα προσεγγίζουν τα 500 Μb/s. Επιπλέον έκπληξη προκαλούν τα πρωτοφανή νούμερα των 60,000 IOPS σε τυχαία εγγραφή/ανάγνωση αρχείων μεγέθους 4Κ.

Ουσιαστικά οι νέοι controller φέρουν ένα διπλασιασμό επιδόσεων και ταχυτήτων σε σχέση με τους προκατόχους τους.

Τέλος η SandForce έχει αρχίσει να προωθεί την νέα γενιά controller στους κατασκευαστές αποθηκευτικών μέσων και περιμένει την αξιοποίησή τους μέχρι τα μέσα του νέου έτους ώστε να βγούν στην παραγωγή.Η εταιρεία προορίζει την σειρά SF-2300 για βιομηχανικές εφαρμογές και τις σειρές SF-2500 (SATA) και SF-2600 (SAS) για επιχειρήσεις . Η OCZ ανακοίνωσε πως ήδη εργάζεται πάνω στους νέους τις δίσκους που θα φέρουν την κωδική ονομασία Deneva και θα ενσωματώνουν τους νέους controller (SF-2000).Μέχρι στιγμής όμως δεν υπάρχει κανένα σχέδιο ή ανακοίνωση για την παραγωγή και διάθεση δίσκων με τους νέους controller για τον απλό καταναλωτή.

Edited by JC_Denton
Link to comment
Share on other sites

1) Καλοριζικος Vag! :D

2) Βλεπω πως ολοι ανεβαζουν τον πηχη στους SSD και η Intel ακομα μενει στα ιδια (και τιμολογιακα!). Θα μας κανουν καμια εκπληξη με τπτ απιστευτο παλι ή θα το γυρισουμε στα PCIe SSD (μπας και δουμε καμια διαφορα)?

Link to comment
Share on other sites

Καλη αρχη Vag!! Ωραια τα νεα απο την corsair, αυτη η εταιρια οτι κανει, το κανει σωστα αν μη τι αλλο και το υποστηριζει δυναμικοτατα.

Μακαρι και η ιντελ να μη μεινει με σταυρωμενα τα χερια.

JC υπαρχουν και κατι mainstream pci-e SSD's αλλα μαλλον δν πρεπει να λενε κ πολλα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια παιδιά!!Όπως το βλέπω η intel θα κάνει το ''ντου'' όταν η άλλες θα έχουν μια αδράνεια ας πούμε...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now