George_o/c

AMD Radeon HD 6870 Final PCB Pictured!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=AMD Radeon HD 6870 Final PCB Pictured!]http://reviews.hwbox.gr/news/amd.jpg[/NEWS_IMG]Σας έχουμε ευχάριστα νέα σχετικά με την επερχόμενη Radeon HD 6870 της AMD, μιας και διέρρευσαν φωτογραφίες στις οποίες παρουσιάζεται το PCB της κάρτας. Πρόκειται μάλιστα για την τελική έκδοση του PCB και από ότι μπορούμε να διακρίνουμε, επιβεβαιώνει τις πρώτες pics που είδαμε μήνες πριν. Το ηλεκτρικό κύκλωμα της HD 6870 απαρτίζεται από 4+1+1 φάσεις, ενώ κάθε ένα από τα οχτώ memory chips διαθέτει το δικό του 32-bit wide path, εξού και το 256-bit memory interface.

Οι διαστάσεις του GPU package είναι πανομοιότυπες με αυτές του Cypress, αν φυσικά εξαιρέσουμε το μικρότερο die. Αυτό οδήγησε πολλούς να πιστεύουν ότι ο πυρήνας Barts είναι συμβατός με τα pins του Cypress, και κατά συνέπεια ότι το Barts GPU μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε Cypress PCB, με την προϋπόθεση ότι αναγνωρίζετε από το BIOS φυσικά. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν πρόκειται ποτέ να υλοποιηθεί, γιατί οι συνεργάτες της AMD δεν πρόκειται να ξαναχρησιμοποιήσουν τα Cypress PCBs πέρα από τα Eyefinity6 προϊόντα. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι από το PCB των Cypress απουσιάζει ο δεύτερος mini-DP connector.

Τέλος, οι παρατηρητικοί σίγουρα θα πρόσεξαν ότι το λογότυπο της ATI μας αποχαιρέτισε πια οριστικά και την θέση του πήρε μια και καλή αυτό της AMD.

[img_ALT=AMD Radeon HD 6870 Final PCB Pictured!]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614cba29e980b89.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=AMD Radeon HD 6870 Final PCB Pictured!]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614cba29e98da84.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=AMD Radeon HD 6870 Final PCB Pictured!]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614cba29e967d29.jpg[/img_ALT]

Edited by George_o/c
Μορφοποίηση
Link to comment
Share on other sites

Διαφωνώ με την σημείωση του άρθρου, μόνον τα tech geeks και τα fanbois (εμείς δλδ) προσέχουν τέτοιες λεπτομέρειες. Το 99% των αγοραστών εκεί έξω δεν δίνει καμιά δεκάρα, αυτό που μετράει είναι το όνομα Radeon σε κόκκινο φόντο, ο κατασκευαστής, XFX,Sapphire κλπ, η τιμή και οι επιδόσεις. Απλά πράγματα. Η AMD κερδίζει από αυτό μιας και αναβαθμίζει το brand name της από έναν φτηνό κατασκευαστή δευτεράτζα σοβιετικής τεχνολογίας επεξεργαστών αντιγράφων της Intel στην μοναδική εταιρεία με πλήρη πλατφόρμα αξιόπιστων προϊόντων CPU,GPU,Chipsets υψηλής τεχνολογίας και επιδόσεων. Όσοι θέλουν ας το πιστέψουν αλλά το 2011 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για την εταιρεία και τα προϊόντα της, ο ανταγωνισμός κάνει καλό ειδικά απέναντι στην Intel, πράγμα που μας λείπει εδώ και καιρό.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now