George_o/c

AMD Radeon HD 6900: Δεν θα τις δούμε στις 22 Νοεμβρίου λόγω προβλημάτων με τα MOSFETs

Recommended Posts

[NEWS_IMG=AMD Radeon HD 6900: Δεν θα τις δούμε στις 22 Νοεμβρίου λόγω προβλημάτων με τα MOSFETs]http://reviews.hwbox.gr/news/amd.jpg[/NEWS_IMG]Οι επερχόμενες Radeon HD 6900 Series κάρτες γραφικών της AMD, τελικά δεν θα κυκλοφορήσουν στις 22 Νοεμβρίου όπως όλοι περιμέναμε. Πριν περάσουμε σε λεπτομέρειες να διευκρινίσουμε ότι αναφερόμαστε στις νέες enthusiast "Cayman" GPUs, που θα αντικαταστήσουν τις Radeon HD 5800 Series. Σύμφωνα λοιπόν με νεότερη αναφορά του VR-Zone οι καθυστερήσεις αυτές δεν οφείλονται σε προβλήματα με τα yields όπως συνέβει στο παρελθόν, αλλά σε έλλειψη ενός νέου high-grade driver-MOSFET (DrMOS) chip της Texas Instruments, που χρησιμοποιήθηκε στο reference PCB.

Η AMD συνηθίζει να χρησιμοποιεί εξαρτήματα ανώτερης κλάσης στα PCBs των high-end VGAs της οπότε δεν εξόπλισε τις κάρτες της με τα συνηθισμένα components της Renesas, αντιθέτως επέλεξε τα chips της TI λόγω της πιο compact αρχιτεκτονικής τους (driver-MOSFET = driver IC + MOSFETs σε ένα package). Η νέα όμως τεχνολογία έκανε σχετικά γρήγορα την εμφάνισή της και δεν υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα, πράγμα που δυσκολεύει την κατάσταση. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στις HD 6900, αλλά και στις HD 6800 εφόσον είναι επανδρωμένες και αυτές με το συγκεκριμένο driver-MOSFET.

Οι στενοί συνεργάτες της AMD θα γνωρίζουν την τελική ημερομηνία κυκλοφορίας αυτές τις μέρες, αναμείνατε λοιπόν στις οθόνες σας.

[img_ALT=AMD Radeon HD 6900: Δεν θα τις δούμε στις 22 Νοεμβρίου λόγω προβλημάτων με τα MOSFETs]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614cdcc32534de0.jpg[/img_ALT]

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Εμένα μόνο μου φαίνεται ότι αυτά είναι προφάσεις ;

Πιστεύω ότι απλά θέλουν να βελτιώσουν την κάρτα, γιατί λογικά έχουν δει την 580, οπότε την πάνε για καλύτερη ή για όσο το δυνατόν παραπλήσια .

Link to comment
Share on other sites

Παντως καλο θα ηταν οταν βγει να βγει μια καρτα που αξιζε την καθυστερηση.

Μην μου "πασαρουν" κανενα Cayman αλλά "GTX480" γιατι δεν τη βλεπω καλα την

AMD. Το 580 απο οτι φαινεται θα μοσχοπουλησει μεχρι τοτε.

Link to comment
Share on other sites

καλά, τι να βελτιώσει τώρα. το παιχνίδι το ξέρει καλά! θα ρίξει τις τιμές, λιγότερο ρευμα καίει (λιγότερη θερμότητα-θόρυβος) και μερικά FPS πιο κάτω!

στους απλούς χρηστες...κουνιόντουσαν... :D

Link to comment
Share on other sites

και γω αυτο πιστευω..η amd τα ειδε σκουρα με την 580 και κοιταει να βελτωσει την καρτα

Λέτε να εργαζόταν τόσο καιρό πάνω σε μια κάρτα που με το παραμικρό θέλει βελτίωση για να αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό; :)

Link to comment
Share on other sites

Μήπως γνωρίζεις τότε τι ακριβώς συμβαίνει; :)

Δεν γνωρίζω τι ακριβώς σημαίνει, αλλά σου βάζω ότι στοίχημα θές ότι δεν έχει καμμία σχέση με τα drMOSFETs.

Άφησε και διάφορα υποννοούμενα ο Baumann στο b3d που το πάνε αλλού το θέμα, αλλά δεν μιλάει ξεκάθαρα ( για προφανείς λόγους )

p.s. Η φήμη για την καθυστέρηση δεν λέει για ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ των drMOS της Texas Instruments αλλά για έλλειψη υλικού ( shortage )

Link to comment
Share on other sites

Μιλάμε για τρελό epic fail, παραπληροφόρηση και τα λοιπά :hehe::hehe: Άλλα των άλλων είχα καταλάβει εγώ σε μια πρόταση και τα μπουρδούκλωσα. Εντάξει corrected τώρα :T:

EPIC FAIL EPIC FAIL EPIC FAIL JEEZ IN MY PANTS :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now