Boton

Η Intel επιβεβαιώνει την ύπαρξη επιταχυντών στους Sandy Bridge.

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η Intel επιβεβαιώνει την ύπαρξη επιταχυντών στους Sandy Bridge.]http://reviews.hwbox.gr/news/intel.jpg[/NEWS_IMG] Το Chipzilla, έχει επιβεβαιώσει ότι oι επεξεργαστές Sandy Bridge θα φέρουν κύκλωμα επιτάχυνσης με σκοπό την επιτάχυνση των μέσων ενημέρωσης (media). Η Intel έχει υπαινιχτεί την ιδέα νωρίτερα αυτό το μήνα, αλλά τώρα βρίσκεται στη θέση να το επιβεβαιώσει. Οι Sandy Bridge θα υποστηρίζουν DirectX 10.1 και OpenCL 1.1.

Σύμφωνα με το Cnet, ο Stephen L.Smith, αντιπρόεδρος και διευθυντής των εργασιών του PC Client και εμπλεκόμενος στην Intel, επιβεβαίωσε ότι οι Sandy Bridge επεξεργαστές, που θα ανακοινωθούν την 5η Ιανουαρίου, θα φέρουν κύκλωμα επιτάχυνσης media.

Ο Smith είπε ότι οι Sandy Bridge, θα έχουν ξεχωριστό κύκλωμα για την επιτάχυνση των media. "Όλοι από εμάς στην καθημερινή μας χρήση, είτε είναι οικιακά βίντεο ή φωτογραφίες που τείνουν να τραβήξουν πράγματα από το Internet, τραβούμε πράγματα από τις συσκευές σύλληψης στο σπίτι, τα μεταφέρουμε στους υπολογιστές μας, τα μετατρέπουμε σε διάφορες μορφές....όλα αυτά θα γίνονται δραματικά γρηγορότερα εαν κάποιος χρησιμοποιεί αυτόν τον επιταχυντή υλικού, επιτάχυνση media που έχουμε στους Sande Bridge," συνεχίζει. Πρόσθεσε επίσης ότι οι Sandy Bridge θα χρησιμοποιούν πιο ευέλικτα σχέδια που λειτουργούν περισσότερο ως mainstream laptops.

Η Intel είναι στο δρόμο να παρουσιάσει τους 22nm Ivy Bridge, που θα είναι οι επόμενοι των Sandy Bridge προς το τέλος του 2011. Η Intel έχει επενδύσει περί τα 8 δις δολάρια για να εξοπλισει μέχρι και 4 εργοστάσια για την παραγωγή των 22nm επεξεργαστών.

Φαίνεται ότι οι Ivy Bridge θα είναι μια συρρίκνωση των Sandy Bridge με κάποιες βελτιώσεις. Ισχυρίστηκε επίσης ότι η Intel θα περάσει στα chip 8 νανομέτρων κατά το 2017.

.

Link to comment
Share on other sites

TI λες παιδακι μου, νομιζεις οτι θα σου δωσουν απλοχερα την τεχνολογια των φωτονικων (ουτε καν κβαντικων) μεσα σε -μολις- μια δεκαετια απο την ανακοινωση οτι "ξεκινησε" η SUN να δουλευει πανω τους? :D

Περιμενε κανα 50αρι χρονια μεχρι να λιωσει η σιλικονη και να βγουν οι 1000πυρηνοι και μετα βλεπουμε :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Η απάντηση της Intel απέναντι στo badaboom και avivo των Nvidia και AMD. Ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του νέου γρήγορου hardware transcoder από την ομάδα του x264 συν η μεταφορά κρίσιμου κώδικα σε AVX, ρίχτε το στο μπλέντερ και πολλαπλασιάστε το με τους πυρήνες στους HighEnd SBs. Για πρώτη φορά η Intel σχεδιάζει και εισάγει στους επεξεργαστές της fixed function κυκλώματα, πράγμα που απέφευγε στο παρελθόν εκθειάζοντας την γενική φύση της x86 CPU, μάλλον κατάλαβε ότι δεν γίνεται να έχεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο (die size/επιδόσεις) στην CPU όταν θες να επιταχύνεις εργασίες όπως το Video και πήρε τον δρόμο της AMD και Nvidia με τους dedicated video decoders και gpu encoders με αποτέλεσμα το πρώτο υψηλών επιδόσεων x86 System On Chip μαζί με την σειρά Fusion της AMD.

Όσον αφορά τα nodes και τον νόμο του Moore. Ούτε τα 22 ούτε τα 16 ούτε τα 8nm δεν πρόκειται ποτέ να λύσουν τα τεράστια προβλήματα στο θέμα parallel computing. Δυστυχώς, προχωρημένοι τομείς και άγια δισκοπότηρα της Πληροφορικής όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη θα παραμένουν αδύνατοι και ανέφικτοι με την υπάρχων αρχιτεκτονική και σχεδίαση γιαυτό μην ενθουσιάζεστε και τόσο, η πραγματική επανάσταση στην πληροφορική δεν έχει έρθει ακόμη, βρίσκεται σε μερικά πανεπιστημιακά συγγράμματα...

Link to comment
Share on other sites

Εγω απορω. Αν βαζαν εναν Larrabee να τρεξει...Windows (x86 ηταν το ρημαδι), θα ειχε προβλημα? Δε μιλαω να συγχρονιζαν το multitasking και των 80 πυρηνων (αντε μονο σε κανα raw-power rendering σεναριο να παιζε αυτο), μιλαω απλα να ετρεχε Windows και εφαρμογες σε x86.

Αν και εφοσον ο Larrabee μπορουσε να το κανει αυτο, ειναι το πιο τρανο παραδειγμα οτι ΕΧΟΥΝ τεχνολογια ΜΑΚΡΑΝ μπροστα απο αυτα που εχουμε σημερα στα "φτωχα" PC μας, αλλα σιγα μη μας τη δωσουν ετσι απλοχερα.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά η Intel έχει τεράστια τεχνολογία και τεχνογνωσία στα "συρτάρια", αρκεί να αναφέρουμε το intellectual property της μεγάλης DEC το οποίο εξαγόρασε και την σοβιετική τεχνολογία σε Compilers και επεξεργαστές που πήρε από την εξαγορά της Elbrus και των ιδιοφυών σοβιετικών επιστημόνων όπως τον Μπόρις Μπαμπαγιαν και της ομαδας του που δουλεύουν αυτήν την στιγμή στην εταιρεία. Δεν έχετε δει τίποτα ακόμη από την Intel, η πρώτη γεύση από το μέλλον θα έλθει στον Haswell, οι ομάδες αυτήν την στιγμή σχεδιάζουν τις αρχιτεκτονικές του 2015+ με τα υπόλοιπα τμήματα να προετοιμάζουν το έδαφος...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now