Jim@kiS

Επιλογη Φωτογραφικης!

Recommended Posts

Απλο το ερωτημα ειμαι αναμεσα σε 3 απλα δεν ξερω πια να επιλεξω και γιατι!

1: Nikon Digital Camera D3100 Kit (18-55mm VR) - Φωτογραφικές μηχανές - plaisio.gr

2: Canon DSLR EOS 550D Kit - Φωτογραφικές μηχανές - plaisio.gr

3: Nikon DSLR D5000 Double Kit (12.9 MP) - Φωτογραφικές μηχανές - plaisio.gr

ποια απο αυτες ειναι καλυτερη και γιατι? και αν εχεται να μου προτεινεται καποια καλυτερη απο αυτην ευχαριστως εντος αυτων των ποσων!

Link to comment
Share on other sites

Εγω θα λεγα την 550D - καλα κανεις και κοιτας μονο Canon/Nikon, υπαρχει μεγαλη συμβατοτητα και ποικιλια υλικων και για τις δυο ;)

Τι φωτογραφιες θες να βγαζεις? Θα παιξεις με στατικες, θα χρειαστουν τριποδα και macro φακοι π.χ.?

Link to comment
Share on other sites

Ωραια γιατι ομως την 550D?εχει κατι παρα πανω απο τις αλλες?τα παντα θελω να βγαζω τριποδο ισως παρω αλλα για macro φακους οχι ακομα ειναι νωρις πιστευω στο μελλον μπορει!εγω αυτο που θελω ειναι να μου βγαζει τελειες και ποιοτικες φοτο σε ολους τους τομεις οποτε θελω μια να τα κανει ολα...κατι εχω ακουσει οτι καποιες χανουν στις φοτο κινισεις και κατι τετοια!οποτε θα ηθελα να μου πειτε πια ειναι καλυτερη και σε ποια σημεια ειναι καλυτερη απο τις αλλες...

Link to comment
Share on other sites

Σε γενική ομολογία, οι Canon έχουν πιό ζεστά χρώματα. Αυτό σε κάποιους αρέσει και αγοράζουν C, σε κάποιους όχι και αγοράζουν Nikon. Σε επίπεδο δυνατοτήτων είναι τα ίδια και εκτός αν κάνεις κάτι πολύ συγκεκριμένο που κάποια από τις 3 να είναι καλύτερη ειδικά σε αυτόν τον τομέα, δε θα δεις διαφορές. Προσωπικά θα επέλεγα την D5000, απλά για τον επιπλέον φακό που δίνει.

Μην ψάξεις για συγκριτικά, γιατί υπάρχει μια χρόνια κόντρα ανάμεσα στις δύο εταιρίες και δε θα βγάλεις άκρη. Κάποιοι θα κράζουν τις μεν, κάποιοι τις δε....

Link to comment
Share on other sites

ωραια απο οτι βλεπω τωρα στο παιχνδι μπηκε και η Nikon D90 στα 770 την βρισκω απο skroutz πιστευω αν ψαξω σε κανενα φωτοφραφαδικο ισως την βρω και πιο φθηνα τι λετε?

Link to comment
Share on other sites

ωραια απο οτι βλεπω τωρα στο παιχνδι μπηκε και η Nikon D90 στα 770 την βρισκω απο skroutz πιστευω αν ψαξω σε κανενα φωτοφραφαδικο ισως την βρω και πιο φθηνα τι λετε?

Εξαιρετική επιλογή. Πρόσεξε όμως με τις τιμές, γιατί οι πολύ χαμηλές είναι συνήθως ανεξάρτητες εισαγωγής, πράγμα που σημαίνει ότι ΔΕΝ έχεις εγγύηση αντιπροσωπείας, με ότι συνεπάγεται αυτό.

Γενικά πάντως, όσον αφορά στη Nikon να ξέρεις ότι η σειρά 3 απευθύνεται σε αρχάριους, η 5 σε γνώστες, η 7 σε ημιεπαγγελματίες και η 9 σε επαγγελματίες. Σίγουρα η D90 είναι καλύτερη, αλλά θα σου χρειαστούν τα 45 καρέ το δευτερόλεπτο, που είναι πχ για καθαρά αθλητικό ρεπόρτερ, σε σχέση με τα 4-5 που δίνουν οι άλλες; Αξίζει να δώσεις τα 100-200? παραπάνω;

Αντίθετα η D90 δεν έχει καλό HD-video που για κάποιον χομπίστα μπορεί να είναι απαραίτητο, όχι όμως για τον επαγγελματία φωτογράφο που απευθύνεται.

Δες εδώ.

Link to comment
Share on other sites

άσε το μάτι... πήγαινε σε μαγαζιά και πιασε τες... το χέρι μετράει... αν κολλήσεις στο χόμπυ αυτό, θα γίνουν προέκταση του χεριού σου... πρέπει να τη νιώθεις άνετα... και τα μενού να μη σε ξενίζουν...

άλλο κριτήριο είναι τι έχουν οι κοντινοί σου, αν έχουν, και ποιας μάρκαςσ φακούς μπορείς να δανείζεσαι κλπ...

οπότε διάλεξε στρατόπεδο και εκεί θα βοηθήσουμε για το ποιό μοντέλο...

επίσης, οι 3 που δίνεις έχουν άλλο Range τιμών... δώσε ταβάνι budget μη τις πιάνουμε όλες τις κατηγορίες... επίσης πόσο σε νοιάζει το video?

4.5fps η D90... ξέχασαν την υποδιαστολή...

Link to comment
Share on other sites

οποτε λετε να ειναι λιγο αχρηστη η d90 στα χερια μου?πιστευα οτι για εμενα (αρχαριο αλλα πολυ απετιτικο) θα ηταν καλη η d5000 που εχει και το κιτ με τους 2 φακους το τριποδο και την 8ηκη ΑΛΛΑ αν ειναι αρκετα καλυτερη η d90 σε θεμα εικονας και και και ή η 550D της canon να παω σε αυτες !παντως η d3100 εχει και παρα πανω mp και αναλυση και σχετικα αρκετα πιο πολλα απο την d5000 να σας πω την αλλη8εια μου φαινεται λιγο βουνο εχω μπερδευτει αρκετα με ολες αυτες!!!(θα ειναι η πρωτη μου dslr)

Link to comment
Share on other sites

700 ευρω λεω να ειναι το μεγιστο που να δωσω για την πρωτη μου!!!πιστευω ειναι αρκετα καλα για εναν αρχαριο!απο εκει και περα οι nikon που εχω πιασει ειναι πιο ωραιες για μενα!Οχι το video δεν με πολυ ενδιαφερει!απλα θελω τρελη ποιοτητα εικονας!πιστευω οτι και την D90 αν ψαξω μπορω να την βρω σε αυτα τα λεφτα? τι λες παιζει κανενα τετοιο σεναριο?

Link to comment
Share on other sites

ποιότητα εικόνας σε κάποιον που δε ξέρει να ρυθμιστεί κάποιες λεπτομέρειες είναι πάνω κάτω ίδιες... η διαφορές τους είναι σε κάποια έξτρα features (bracketing, af points, auto iso etc) που θα τα χρησιμοποιήσεις (συνειδητά κ με πλήρη επίγνωση) σε κανα χρόνο από όταν ξεκινήσεις... επίσης όσο πιο advanced μοντέλο τόσο πιο πολλά ρυθμιστικά εκτός μενού με αυτόνομα κουμπιά για να κάνεις γρήγορες αλλαγές...

μην περιμένεις διαφορές ποιότητας από μοντέλο σε μοντέλο, μόνο από γενιά σε γενιά και από κατηγορία σε κατηγορία (dx/fx)... και αυτό αν ξέρεις να τη δεις και σε συγκεκριμένες παραμέτρους (dynamic range, high iso)... ανάλυση να ξέρεις είναι και καλό και κακό να είναι μεγαλύτερη... καλό μόνο αν έχεις τους φακούς που δε θα εκθέσουν τον αισθητήρα και θα αναδείξουν παραπάνω fine detail και εκτυπώνεις αφίσες+, και κακό γιατί όσο μειώνεται το μέγεθος του κάθε photosite (pixel) στο δεδομένο χώρο του αισθητήρα, μειώνεται και η απόδοσή του...συν ότι τη διαφορά την κάνουν οι φακοί... την ποιότητα θα την πάρεις από τους φακούς...αλλά εκεί για καλούς θέλεις 4ψήφια νούμερα ανά φακό...

γνώμη μου, ή την 550 από canon, ή την d90 used, με τον 18-105mm vr και τον 35mm f1.8 για τα βραδυνά... αν θες να ασχοληθείς και παραπάνω βέβαια... τα πιο μεγάλα μοντέλα είναι κ πιο δοτικά σε δημιουργικότητα λόγω ρυθμιστικών και μόνο...

Link to comment
Share on other sites

Jim Jim γιατί έχω την εντύπωση ότι πολύ απλά δεν σου χρειάζεται μια τέτοια φωτογραφική, απλά σε έπιασε αυτή η μανία που θες να έχεις το καλύτερο; Επειδή σε ξέρω για αυτό στο λέω :D Νομίζω ότι πριν κάποιος αγοράσει μια τέτοια φωτογραφική μηχανή, θα το έχει ήδη ψάξει λιγάκι από μόνος του για να καταλάβει πέντε-δέκα βασικά πράγματα... Εγώ θα σου έλεγα να πάρεις κάτι φθηνότερο για αρχή :)

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου ρε γιωργη!!!! :P με εχεις παρει γραμμη εσυ :P οχι ρε φιλε απλα θελω να την παρω και να μου μεινει!

Παιδια με μεταχειρησμενες δεν θελω να μπλεξω!!!οποτε αν βρω την D90 new σε αυτα τα λεφτα ευχαριστως να την παρω αλλιως θα παω η στο kit της d5000 η στην 550!

Link to comment
Share on other sites

Παιδια πηγα και την πηρα δεν κρατηθηκα 700 ευρω στο κουτις σφραγισμενη με 8gb sdHC class 10 δωρο και μια θηκη για την d90 δωρο και αυτη!!! καλα εκανα η εκανα μαλακια?

Link to comment
Share on other sites

εγω για εκει πηγαινα!!! αλλα μου ειπε οτι δεν ειναι τοσο καλος και δεν αξιζε τα 130 ευρω πανω

καλυτερα λεει να τα κρατησω και να παρω πιο μετα τον 18-305 καπως ετσι μου τον ειπε που κανει λεει 280 ευρω!

Link to comment
Share on other sites

Με υγεία, να τη χαρείς όσο περισσότερο μπορείς :)

Μη βιαστείς για φακούς. Χρησιμοποίησέ τη, δες τις ανάγκες σου και θα κάνεις καλύτερες επιλογές μετά. Αν στο δικό σου μάτι ο 18-305VR των 280? είναι οκ, δεν υπάρχει λόγος να δώσεις 800? για κάποιον άλλον 18-305VR. Το ξέρω το μικρόβιο του να έχεις πάντα το καλύτερο, αλλά η φωτογραφία είναι πολύ ακριβότερο χόμπι από τους υπολογιστές ;)

Επίσης, όπως σου είπα και παραπάνω, ρίξε μια ματιά στο Nikon Cafe. Εκεί είναι όλοι οι nikonmaniacs και θα μάθεις απίστευτα πράγματα. Αν δεν κάνω λάθος, ένας admin, ο kazan, πρέπει να είναι και Έλληνας.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now