All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Οι συγκεκριμένες θα φέρουν πλήρη και out of the box υποστήριξη για τους νέους τρίτης γενιάς επεξεργαστές Ryzen της AMD, μαζί φυσικά με όλους τους υπόλοιπους του AM4 socket. Πιο ειδικά, σύμφωνα με την MSI το μυστικό στις επανεκδόσεις είναι το μεγαλύτερο σε μέγεθος BIOS chip, το οποίο μπορεί να 'συγκρατήσει' τις πληροφορίες που απαιτούνται για το initialization των Ryzen 3000, αφήνοντας την υποστήριξη για τα υπάρχοντα μοντέλα απείραχτη. Για γίνει πράξη αυτό στις υπάρχουσες μητρικές η MSI έχει κάνει ορισμένες παραχωρήσεις όπως στην εμφάνιση του BIOS. Το κλασικό interface ονομάζεται ClickBIOS 5, ωστόσο θέλοντας να μειώσει το μέγεθός του φέρνει σε αρκετές από τις υπάρχουσες μητρικές το GSE-lite, μια ελαφριά εκδοχή του, όμως οι MAX παραλλαγές που παρουσιάστηκαν επίσημα σήμερα φέρνουν στο προσκήνιο μια άλλη λύση. Η προσέγγιση εδώ της MSI είναι διαφορετική. Αυξάνοντας το μέγεθος του BIOS chip, μπορεί να φέρει υποστήριξη για τη νέα γενιά των επεξεργαστών της AMD στα 400 Series chipsets και ταυτόχρονα να διατηρήσει το ίδιο γνωστό interface που έχουν συνηθίσει αρκετοί χρήστες. Ο λόγος για τον οποίο γίνονται όλα αυτά έχει να κάνει με το κόστος των περισσότερων X570 μητρικών, που είναι υψηλότερο από τις αντίστοιχες X470, ενώ η έλλειψη B Series στην νέα σειρά 'αναγκάζει' όσους θέλουν κάποιον νέο επεξεργαστή στην αγορά κάποιας 400 Series μητρικής, όπου με το αντίστοιχο BIOS θα μπορούν να εκμεταλλευτούν τις νέες δυνατότητες των Ryzen 3000. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 3. Yesterday
 4. MetallicGR

  AMD Ryzen 7 3700X & Ryzen 9 3900X CPU Review

  Ένα μικρό update με gaming benchmarks μεταξύ 3700X και 9700K: https://www.hwbox.gr/reviews/cpu-apu/42666-amd-ryzen-3000-cpu-review.html?start=5
 5. Με ατσάλινα πλαϊνά και ακρυλική πρόσοψη, το Glacier του AlbertDesign είναι ένα μοναδικό scratch build που στεγάζει ένα high end σύστημα. Στο επίκεντρο έχουμε τον Core i9 9900K και μια μητρική ASUS ROG MAXIMUS XI GENE παρέα όμως με την high end RTX 2080 Ti από την οποία θα περιμένουμε αρκετά υψηλές επιδόσεις σε κάθε τίτλο που κυκλοφορεί. Το σημαντικότερο στοιχείο στο σύστημα είναι το case το οποίο σχεδιάστηκε από το μηδέν και σύμφωνα με τα λεγόμενα του AlbertDesign στο builds.gg δημιουργήθηκε με τρόπο που θυμίζει παγόβουνο. Τα ατσάλινα πλαϊνά από την άλλη είναι βουρτσισμένα σε τέτοιο βαθμό όπου έχουν φινίρισμα καθρέπτη. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε παρακάτω: Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 6. Το Γερμανικό Tom's Hardware ανάρτησε ένα άρθρο μαζί με registry settings για να ξεκλειδώσουμε ακόμα υψηλότερες επιδόσεις από τις νέες Navi GPUs. Οι νέες κάρτες της AMD άφησαν στους περισσότερους αρκετά θετικές εντυπώσεις και όπως έδειξαν και οι δικές μας μετρήσεις, κρύβουν ακόμη περισσότερη δύναμη στο εσωτερικό όμως η εργοστασιακή ψύξη τις κρατά πίσω. Όσον αφορά τις reference κάρτες η EK έχει ήδη τη δική της πρόταση που θα κυκλοφορήσει στο τέλος του μήνα, ενώ αναμένουμε και τις πρώτες custom υλοποιήσεις όπως αυτές της MSI να έρθουν στην αγορά κάποια στιγμή τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Μέχρι τότε όμως έχουμε κάποια registry tweaks που μπορούμε να εφαρμόσουμε στις GPUs μας και να ωθήσουμε υψηλότερες συχνότητες από τη νέα κάρτα μας. Τα 'tweaks' έχουν να κάνουν με την επεξεργασία του PowerPlay table της AMD, μια σειρά από συχνότητες και voltages που 'ζουν' στους drivers και ουσιαστικά λένε στη κάρτα ανάλογα με το load ποια συχνότητα να επιλέξει. Η βάση τους είναι αρκετά κοντά με αυτό του boost στους επεξεργαστές μας, ωστόσο στις GPUs έχουμε περισσότερα επίπεδα συχνοτήτων για μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας. Το Tom's Hardware.de αξιοποιώντας τα power tables των Vega καρτών κατάφερε να δημιουργήσει καινούρια για τις νέες RX 5700 Series, αυξάνοντας τόσο το power limit μέχρι και 90% αλλά και την τάση λειτουργίας του πυρήνα στα 1.22V, από περίπου 1.18V των stock ρυθμίσεων. Τα αποτελέσματα έδειξαν την RX 5700 XT να τρέχει μέχρι και τα 2200MHz ωστόσο αξίζει να τονίσουμε ότι το mod δε θα λειτουργήσει με το εργοστασιακό σύστημα ψύξης, όπου η κάρτα απλά θα κλείσει αφού οι θερμοκρασίες περνούν κατά πολύ τα όρια που έχει θέσει η AMD στο BIOS. Αντ' αυτού το site δοκίμασε τη κάρτα σε μια custom loop υδρόψυξης και οι θερμοκρασίες ήταν αρκετά προσγειωμένες. Η κατανάλωση από την άλλη δεν ξέφυγε πάνω από τα 250W κατά μέσο όρο, όμως υπήρχαν στιγμιαία spikes στα 320W σε μερικές 3D σκηνές. Τα zip files μπορείτε να τα βρείτε κάτω από τον πίνακα στο παρακάτω link. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 7. Η Σλοβένικη εταιρία παρουσίασε μια ειδική έκδοση ενός waterblock για τις νέες κάρτες της AMD το οποίο κρατάει κάποιες από τις αισθητικές πινελιές των reference. Οι εκδόσεις του waterblock είναι φυσικά συμβατές με τις reference εκδόσεις των Navi GPU της AMD που κυκλοφορούν εδώ και δέκα ημέρες στην αγορά. Τα waterblocks έχουν λεπτό προφίλ και αναμένεται να βελτιώσουν σημαντικά τις θερμοκρασίες των καρτών, που όπως και στη δική μας παρουσίαση έφθαναν αρκετά υψηλά νούμερα στις stock ρυθμίσεις, αφήνοντας λίγα περιθώρια για boost, ειδικά στην XT έκδοση. Η ειδική αυτή έκδοση διατηρεί τη σχεδιαστική πινελιά της XT έκδοσης στο κάτω μέρος, όπως και τη θέση του λογοτύπου μαζί με το μοτίβο 'σχάρας' του original καλύμματος. Και πάλι βλέπουμε στο προσκήνιο να ποιοτικά υλικά της εταιρίας όπως το ακρυλικό πάνω μέρος αλλά και την επινικελωμένη χάλκινη βάση ενώ το λογότυπο είναι RGB σε αντίθεση με το απλό κόκκινο της reference υλοποίησης. Η special έκδοση όμως έρχεται και σε αντίστοιχα... special τιμή και φτάνει τα 179.99€ ενώ η διαθεσιμότητα όλων των εκδόσεων γίνεται από το webshop της εταιρίας με τις πρώτες αποστολές να ξεκινούν προς τους κατόχους των καρτών στις 29 Ιουλίου. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 8. Last week
 9. καταβα. μαλλομ παμε σε 2 απ αυτην η περιμενουμε ΤΙ να παμε σε 1😋
 10. Farkadonitis

  Download drivers (software for windows)

  και μενα ΕΤΣΙ.
 11. Nickzzz

  Offtopic Συζητήσεις

  Γιατί το site του Hwbot είναι τόσο γτπ και κολλάει απίστευτα;
 12. Το μεγαλύτερο μοντέλο της νέας σειράς Super θα φέρει εκτός από την αύξηση στους πυρήνες και υψηλότερα χρονισμένες μνήμες ανοίγοντας κι άλλο τη διαφορά από την AMD. Πιο ειδικά, πληροφορίες αναφέρουν πως ο TU104 πυρήνας που φέρει η RTX 2080 θα περιλαμβάνει 3072 πυρήνες, χρησιμοποιώντας έτσι ολόκληρο το chip σε αντίθεση με τους 2944 που ζουν στο εσωτερικό των απλών RTX 2080, που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά. Αυτό αυξάνει και τις μονάδες των textures στις 192 (από 184) αλλά και τους πυρήνες Tensor στους 384, από 368 του αρχικού μοντέλου. Παράλληλα οι χρονισμοί δείχνουν αυξημένοι σε σχέση με το μικρότερο μοντέλο, κάτι ασυνήθιστο, και έτσι η GPU θα έχει base clock τα 1650MHz όμως θα φτάνει μέχρι και τα 1815MHz σε Boost. Επιπλέον, γίνεται λόγος και για τη προτεινόμενη τιμή της συγκεκριμένης, όπου στα βασικά μοντέλα θα είναι $699 (MSRP) όταν κυκλοφορήσει και επίσημα, στις 23 Ιουλίου. Την ίδια στιγμή, περιμένουμε σχεδόν άμεσα και τα πρώτα custom μοντέλα από τους συνεργάτες της NVIDIA, υλοποιήσεις που παραδοσιακά προσφέρουν καλύτερα συστήματα ψύξης και χρονισμούς out of the box. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 13. Η φημολογούμενη 'Radeon RX 5600' εμφανίστηκε σε βάση δεδομένων και έχει 1536 πυρήνες που θα τη τοποθετήσουν λίγο χαμηλότερα από την 'απλή' 5700. Η κωδική ονομασία του πυρήνα είναι Navi 14 και όπως συνηθίζεται ο χαμηλότερος αριθμός αναφέρεται σε ένα πιο προσιτό προϊόν, μια ονοματολογία που ακολουθεί και η NVIDIA. Από τη βάση δεδομένων που εμφανίστηκε αντλούμε και μερικά ακόμη στοιχεία όπως τη μνήμη των 4GB που θα συνοδεύει τη κάρτα αλλά και περισσότερα χαρακτηριστικά του Navi 14 πυρήνα. Στο εσωτερικό θα υπάρχουν 24 compute units και χρονισμοί που δείχνουν προς τα 1900MHz, που κατά πάσα πιθανότητα είναι το boost clock της GPU. Φυσικά για την ώρα δε γνωρίζουμε κατά πόσο αυτές οι πληροφορίες αληθεύουν, ωστόσο πριν από μερικές εβδομάδες υπήρχαν και πάλι νύξεις για περισσότερα μοντέλα βασισμένα στην RDNA αρχιτεκτονική της AMD, ενώ ενδιαφέρουσα δείχνει και η (πάλι φημολογούμενη) κίνηση της εταιρίας να τερματίσει τη παραγωγή της Radeon VII για το high end κομμάτι της αγοράς. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 14. Δεν έχω game mode ανοικτό όχι Αλλάζω συνέχεια συστήματα οπότε έχω αφήσει του αείμνηστου 4770κ. 😛
 15. MetallicGR

  Download drivers (software for windows)

  Πάντα μου φαινόταν κακή ιδέα. 😛 Από την άλλη δεν είναι και τόσοι πολλοί οι drivers του βασικού setup θεωρώ, μόνο εάν έχεις πολλά περιφερειακά που δεν είναι pnp.
 16. Nickzzz

  Offtopic Συζητήσεις

  $199 ο 2700x σε προφορά στο Αμέρικα, α ρε τιμές. ...
 17. RagSoul

  Download drivers (software for windows)

  Εννοώ κάποιο software Που να σκανάρει τι έχω και να μου βρίσκει τα drivers. Αλλα anyway θα το κάνω με τον παραδοσιασκό τρόπο.
 18. Ένα Parvum case 'in dusguise' είναι το σημερινό build από τον Ben Q που ανεβάζει τις δημιουργίες του στο Instagram. Το συγκεκριμένο κουτί ήρθε από την Parvum και επεξεργάστηκε ακόμη περισσότερο από τον 'Ben Q' για να έρθει σε αυτό το... λευκό αποτέλεσμα που θυμίζει έντονα οικιακή συσκευή η οποία όμως μπορεί να τοποθετηθεί άνετα σε περίοπτη θέση, λόγω της ελκυστικής εμφάνισης. Οι σωληνώσεις στο εσωτερικό είναι ένα signature στοιχείο του Ben Q και έχουν μια ανοικτή χρυσή απόχρωση που ταιριάζει αρκετά με το υπόλοιπο λευκό case. Το σύστημα στο εσωτερικό λοιπόν είναι υδρόψυκτο και περιλαμβάνει μνήμες της TeamGroup, μητρική της ASUS όπως και κάρτα γραφικών ASUS από την οικογένεια STRIX, η οποία σε μερικές φωτογραφίες εμφανίζεται ακόμα με το εργοστασιακό σύστημα ψύξης της. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 19. Η εταιρία επιθυμεί να δώσει στους χρήστες τη δυνατότητα να κάνουν BIOS update των μητρικών 400 Series που πιθανόν αγόρασαν μαζί με τον ολοκαίνουριο Ryzen 3000 τους. Η AMD θέλει να λύσει τα όποια προβλήματα συναντήσουν όσοι προμηθευτούν κάποια συμβατή 400 Series μητρική μαζί με έναν Ryzen 3000 CPU. Όσοι έχουν ήδη B450 και X470 μπορούν ήδη να αναβαθμίσουν το BIOS τους το οποίο πιθανόν φέρει υποστήριξη των νέων CPU, οπότε και η αναβάθμιση θα γίνει χωρίς προβλήματα. Υπάρχουν όμως και χρήστες που περιμένουν το combo - Ryzen 3000 και X470 - το οποίο ανάλογα με τον χρόνο που έχει μείνει η μητρική στην αποθήκη του καταστήματος ενδέχεται να μη περιλαμβάνει το πιο πρόσφατο (και απαραίτητο) BIOS που θα 'διαβάσει' σωστά τον νέο επεξεργαστή. Μερικές λύσεις όπως η ζήτηση της αναβάθμισης από το κατάστημα αγοράς μπορεί να γίνει ούτως ώστε να αποφευχθούν αντίστοιχα προβλήματα τελευταία στιγμή κατά το στήσιμο του υπολογιστή, ωστόσο η AMD μας δείχνει για άλλη μια χρονιά το 'boot kit', ένα δανεικό πακέτο που περιλαμβάνει τον απλό επεξεργαστή Athlon 200GE μαζί με πάστα, που αρκεί για να γίνει η απαραίτητη αναβάθμιση στη μητρική - και στη συνέχεια η εγκατάσταση του νέου επεξεργαστή. Επιπλέον γίνεται λόγος για το BIOS Flashback αρκετών μοντέλων πλέον, ένα feature που δεν απαιτεί επεξεργαστή ή ακόμα και μνήμη για να πραγματοποιηθεί, παρά μόνο ένα USB Stick με συμβατό file system αλλά και όνομα αρχείου στο εσωτερικό. Σε κάθε περίπτωση η AMD αναφέρει τους πολλαπλούς τρόπους που οι χρήστες μπορούν να προσεγγίσουν το θέμα και να το λύσουν, πριν περάσει σε αυτούς στο σχετικό FAQ που έχει αναρτήσει εδώ. Βρείτε μας στα Social:
 20. Σε benchmark οι δύο επεξεργαστές κονταροχτυπιούνται και μας δείχνουν τις δυνατότητες του φρεσκαρισμένου chip της Intel. Το αποτέλεσμα έρχεται πιο κοντά στον οκταπύρηνο Ryzen 7 3800X της AMD και αναφερόμαστε σε αυτό του Geekbench που βγήκε στην επιφάνεια. Ο Core i9 9900KS θα βρεθεί στη κορυφή του product stack των Coffee Lake ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι θα πωλείται σε περιορισμένους αριθμούς μιας και αποτελεί ένα limited edition προϊόν. Το base clock του Core i9 9900KS είναι στα 4.0GHz ενώ το boost clock σε όλους τους πυρήνες που αναφέρει η Intel θα βρίσκεται στα 5.0GHz, με στόχο να σημειώσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερα νούμερα σε benchmarks και gaming εφαρμογές. Το αποτέλεσμα που συγκρίνεται με τον 3800X της AMD, βγάζει τον 9900KS πρώτο μόνο στο single thread performance, ενώ το multi core score είναι υπέρ του AMD χωρίς όμως να γνωρίζουμε τα configurations των δύο συστημάτων, που ενδέχεται να παίζουν ρόλο στις τελικές επιδόσεις. Ο 9900KS εμφανίστηκε στη περασμένη Computex από την Intel όμως ακόμη δεν έχουμε την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του στην αγορά, ούτε φυσικά και την προτεινόμενη τιμή τους. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 21. Και πολύ καλά κάνει. Αν μπορεί να την αντικαταστήσει με αντίστοιχο navi μοντέλο, τότε δεν έχει λόγο ύπαρξης. Ειδικά με τα όσα θέματα έχει στον τομέα των acoustic αλλά και των gaming επιδόσεων.
 22. Η high end GPU ολοκλήρωσε το κύκλο της ζωής της στην αγορά και σύμφωνα με πληροφορίες η AMD διακόπτει τη παραγωγή. Ήδη με την είσοδο των Radeon RX 5700 και 5700 XT η Radeon VII έδειχνε αδύναμη όμως εξακολουθούσε και κρατούσε τα σκήπτρα της ταχύτερης υλοποίησης που είχε παρουσιάσει ποτέ για την consumer αγορά σε μονή κάρτα. Οι τιμές των 5700 Series όμως είναι αρκετά πιο χαμηλές και παράλληλα ο λόγος απόδοσης τιμής είναι υπέρ του πρώτου, φέρνοντας έτσι τις νέες Navi κάρτες σε πλεονεκτική θέση. Η Radeon VII πέρα από τις επιδόσεις της είναι μια ιδιαίτερη και ακριβή GPU και μεγάλο ποσοστό της τιμής πηγαίνει στον πυρήνα που ενσωματώνει πέρα από το die των 7nm και τέσσερα HBM2 stacks μνήμης που συνδέονται στο ίδιο interposer προσφέροντας 16GB συνολικής μνήμης Video RAM. Μαζί με αυτά η AMD ενδέχεται να πάψει τη παραγωγή της συγκεκριμένης κάρτας, πληροφορίες που έρχονται από το γαλλικό μέσο Cowcotland, το οποίο έχει δείξει και στο παρελθόν leaks και πληροφορίες αρκετά νωρίτερα από ότι 'θα έπρεπε'. Το γεγονός ότι η Radeon VII ίσως χαθεί από την αγορά όμως δημιουργεί και άλλα ερωτήματα, όπως το πως θα συμπληρωθεί το κενό και εδώ έρχονται να μπουν οι φήμες περί μιας νέας Radeon υλοποίησης, με τη Navi αρχιτεκτονική. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
 23. MetallicGR

  Download drivers (software for windows)

  Μάλλον θα εννοεί να 'τραβήξει' τους drivers από την εγκατάσταση πριν κάνει format. Δε νομίζω να υπάρχει 'σωστός' τρόπος να το κάνεις μιας και δεν είναι μόνο τα αρχεία των drivers αυτά που θέλεις αλλά και ότι άλλο γράφουν στο σύστημα (registry, φάκελος του χρήστη κλπ). Οπότε βλέποντας τις συσκευές και ξεκινώντας από τη μητρική, κατεβάζεις τους πιο πρόσφατους από το site της. Αν μιλάμε για laptop 3-4 ετών τότε το Windows update είναι η πιο εύκολη λύση που δουλεύει. Αν είναι παλιότερο τότε πάλι κοιτάς το site του κατασκευαστή.
 24. asder

  Download drivers (software for windows)

  δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα τι θες, αλλά όχι κι όχι τωρα τελευταία τί άγχος με τους drivers, παλιά ήταν το bottleneck τώρα έχουμε νέα μόδα
 25. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που μπορώ να κατεβάσω όλα τα drivers από ένα Pc πριν το κάνω format ή έστω κάποιος τρόπος να το κάνω; Το pc έχει windows 7 home premium.
 1. Load more activity