Η Palit σταματάει τη συνεργασία με την ATi ?

Θυμάστε πριν λίγους μήνες που οι συζητήσεις είχαν φουντώσει γύρω από τους κατασκευαστές καρτών γραφικών οι οποίοι είχαν αποκλειστική συνεργασία με την nVIDIA. Τότε, αυτό που κυριαρχούσε στις ειδήσεις ήταν το γεγονός ότι η εταιρεία πλέον είχε μείνει με ελάχιστους αποκλειστικούς συνεργάτες, μιας και ακόμα οι πιο "πιστοί" σε αυτήν, είχαν διαλέξει να πάνε με το μέρος της ATi ή απλά, κατασκευάζουν GPU και για τις δύο πλευρές. Θυμάστε πριν λίγους μήνες που οι συζητήσεις είχαν φουντώσει γύρω από τους κατασκευαστές καρτών γραφικών οι οποίοι είχαν αποκλειστική συνεργασία με την nVIDIA. Τότε, αυτό που κυριαρχούσε στις ειδήσεις ήταν το γεγονός ότι η εταιρεία πλέον είχε μείνει με ελάχιστους αποκλειστικούς συνεργάτες, μιας και ακόμα οι πιο "πιστοί" σε αυτήν, είχαν διαλέξει να πάνε με το μέρος της ATi ή απλά, κατασκευάζουν GPU και για τις δύο πλευρές.

Αρκετοί μάλιστα ήταν αυτοί που θεώρησαν ότι αυτή η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη για την nVIDIA, ενώ πιθανολογούσαν ότι αυτά συνέβαιναν εξαιτίας της ασφυκτικής πίεσης που ασκεί η εταιρεία στους κατασκευαστές, μαζί με κακή διαχείιρηση του στοκ της και τις απότομες πτώσεις τιμών, οι οποίες δυσαρεστούσαν συνεργάτες και καταναλωτές.

Σήμερα όμως, τα πράγματα φαίνεται ότι αλλάζουν ελαφρώς. Η Palit, στην οποία ανήκει η Gainward, η οποία και αυτή είναι από τους κατασκευαστές που πλέον λειτουργεί και στα δύο "στρατόπεδα", ετοιμάζεται να κάνει μια μεγάλη αλλαγή η οποία ομολογουμένως, δεν ήταν αναμενόμενη.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες που έφτασαν στα αυτιά των ανθρώπων του HWBOX.gr, με πηγές που βρίσκονται μέσα στην Palit, η εταιρεία αποφάσισε να σταματήσει την όποια συνεργασία με την AMD/ATi και να παράγει μόνο κάρτες γραφικών της nVIDIA. Το αν αυτή η απόφαση θα επηρρεάσει και την Gainward δυστυχώς δεν το γνωρίζουμε, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα δώσει νέα τροπή στις συζητήσεις των IT sites.

Επίσημη ανακοίνωση από την ίδια την εταιρεία δεν έχει ακόμα εκδοθεί, ούτε έχουμε κάποια δήλωση πάνω στην είδηση. Για οποιαδήποτε νέα πληροφορία, θα σας ενημερώσουμε.










.