Μεγάλο update για το πρωτόκολλο επικοινωνίας NVMe

Βελτιώσεις τόσο για τον enterprise όσο και για τον consumer τομέα έρχεται από την οργάνωση που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη του πρωτοκόλλου επικοινωνίας NVMe.

Συγκεκριμένα υπάρχουν ούτε λίγο ούτε πολύ βελτιώσεις σε 24 τομείς και ένας από τους σημαντικότερους είναι η χρήση ενός NVMe drive σε ένα virtualized περιβάλλον όπου ένα virtual machine θα έπρεπε μέχρι σήμερα να προσομοιώσει τον SSD στο περιβάλλον του guest OS κάτι που επιφέρει όμως μεγάλο latency, όπως τονίζει ο Jonmichael Hands, εκπρόσωπος του NVMe standard. Η έκδοση NVMe 1.3 θα μπορεί να πει στον SSD να αναθέσει resources από το drive στο guest OS απευθείας και όχι με κάποια μέθοδο emulation, κάτι που μειώνει αισθητά το latency, κάτι που θα χαροποιήσει τους ITάδες.

Άλλο ένα νέο στοιχείο που έρχεται στο πρότυπο είναι το Stream Separation, μια λειτουργία κατά την οποία το πρωτόκολλο μπορεί να αναγνωρίσει τον τύπο των δεδομένων από τα metadata τους κάνοντας έτσι πιο ακριβή τη διανομή των εργασιών, μιας και γνωρίζουμε ότι το πρότυπο NVMe έχει ως βάση τον παραλληλισμό των διεργασιών που μεταφέρονται μέσω του PCIe διαύλου. Αρκετά όμως με αυτά, το μόνο σίγουρο, είναι με το τελευταίο που αποτελεί καθαρά consumer χαρακτηριστικό, θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα των αναγνώσεων αλλά και των εγγραφών που γίνονται στο μέσο αποθήκευσης.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

ssd, pcie, nvme, update, protocol

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...