AMD Greenland GPU: Κυκλοφορία το καλοκαίρι του 2016

Νέες πληροφορίες για τη κατασκευαστική μέθοδο που θα χρησιμοποιήσει η AMD έρχονται στο φως σχετικά με τη flagship κάρτα της Greenland. Νέες πληροφορίες για τη κατασκευαστική μέθοδο που θα χρησιμοποιήσει η AMD έρχονται στο φως σχετικά με τη flagship κάρτα της Greenland.

Η AMD φαίνεται πως έχει συμφωνήσει με τις Samsung/Globalfounries για τη κατασκευή των καρτών της στα 14nm LPP στις αρχές του 2016. Τα πρώτα δείγματα έχουν ήδη παραχθεί και η μαζική παραγωγή των καρτών, και ιδίως της Greenland υλοποίησης θα ξεκινήσει μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους ενώ σύμφωνα με τις αναφορές του WCCFTech, που επικαλείται φήμες από την Ασία, η υψηλών επιδόσεων κάρτα γραφικών θα κυκλοφορήσει στην αγορά κατά το τρίτο τρίμηνο του 2016, δηλαδή μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι.

Η σειρά καρτών γραφικών Arctic Islands ή 400 Series εάν προτιμάτε, είναι ένα μεγάλο βήμα προόδου της AMD, αφήνοντας πίσω στο παρελθόν τα 28nm, όπως ακριβώς θα κάνει και η NVIDIA με τις Pascal. Εκτός από τη Greenland, περιμένουμε και άλλες δύο υλοποιήσεις, τις Baffin / Ellesemere, οι οποίες θα φέρουν τις μεγαλύτερες αλλαγές από τα τωρινά μοντέλα όπως τονίζουν οι πηγές. Ανάμεσα σε αυτές, θα δούμε τις 2ης γενιάς HBM μνήμες ενώ η βελτιωμένη κατασκευαστική μέθοδος τις καθιστά πιο αποδοτικές σε σχέση με κάθε τωρινό μοντέλο.


AMD Greenland GPU: Κυκλοφορία το καλοκαίρι του 2016