13 security exploits βρέθηκαν σε επεξεργαστές της AMD

Η CTS-Labs που βρίσκεται πίσω από την αποκάλυψη μερικών security flaws για AMD CPUs φαίνεται πως έχει σοβαρότερα προβλήματα να αντιμετωπίσει.

UPDATE: Οι παρανοήσεις σχετικά με την CTS-Labs έχουν όπως φαίνεται πυροδοτήσει τη κοινότητα, οπότε αναφέρουμε πως θα πρέπει τα στοιχεία που παρουσιάζονται στη συνέχεια δε θα πρέπει να ληφθούν τοις μετρητοίς.

Πριν από μερικές ημέρες ο κόσμος είδε την CTS-Labs, μια εταιρία ερευνών ασφαλείας αποκάλυψε μια σειρά από security flaws που εντοπίζονται μόνο σε επεξεργαστές της AMD. Συγκεκριμένα τα 13 critical security flaws κατατάσσονται σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες: Ryzenfall, Fallout, Chimera και Masterkey και επηρεάζουν μόνο τους πιο πρόσφατους επεξεργαστές της AMD, Ryzen, Epyc - εξού και η ονομασία τους. Η CTS-Labs δημιούργησε τον ιστότοπο amdflaws.com για την καλύτερη ενημέρωση των χρηστών ενώ σε ένα μακρόσυρτο έγγραφο αναφέρει αναλυτικά τα exploits, πολλά από τα οποία φαίνεται πως δεν έχουν δοκιμαστεί.

Η AMD απάντησε άμεσα στις αναφορές του CTS-Labs που μιλούσαν για κακό quality control από πλευράς της εταιρίας, λέγοντας πως εξετάζει το φαινόμενο, όμως πολλές πηγές δηλώνουν πως δε πείθονται από μερικά γεγονότα όπως την ημερομηνία ίδρυσης της εταιρίας καθώς και την πρόταση του σχετικού κειμένου της CTS-Labs που αναφέρει πως η AMD αξίζει 0$ και πως θα πρέπει αν πάψει τις πωλήσεις των παραπάνω επεξεργαστών Ryzen και Epyc. Η CTS-Labs ξεκίνησε το 2017 την εταιρία ερευνώντας chips της ASMedia στα οποία βρήκε πλήθος backdoor, σύμφωνα με τα λεγόμενα του chief technology officer. Τα στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί στο whitepaper της CTS-Labs σχετικά με τα exploits σε AMD επεξεργαστές δείχνουν πειστικά από τεχνικής άποψης παρά το γεγονός ότι μπορεί το όλο γεγονός να αποτελεί τρόπο για να δυσφημίσει την AMD και τα προϊόντα της.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

amd, cpus, CTS-Labs , Fallout, Ryzenfall, Chimera , Masterkey

ChameZX

Members
2018-03-14T15:12:05Z

Πέφτω από τα σύννεφα, πότε δεν θα περίμενα κάτι τέτοιο από την AMD!:read:

Mr Stank

Members
2018-03-14T15:25:24Z

Move along, Nothing to see here.

 

tinfoil.jpg

Nickzzz

Members
2018-03-14T16:15:13Z
Quote

CTS-Labs is very forthright with its statement, having seemingly pre-briefed some press at the same time it was notifying AMD, and directs questions to its PR firm. The full whitepaper can be seen here, at safefirmware.com, a website registered on 6/9 with no home page and seemingly no link to CTS-Labs. Something doesn't quite add up here.

 

FeelsBadMan

Members
2018-03-14T16:21:08Z

Η όλη φάση φαίνεται πολυ μουφα, καιντο σωστό θα ηταν αυτό να αναφέρεται πρώτα πριν από το υποτιθέμενα "καλα" τεκμηριωμένο paper. Ολο αυτό κάνει γενικά κακό στη φημη της εταιρίας χωρίς να υπάρχει κάτι ουσιαστικό και μάλιστα πολλα από αυτά τα "προβλήματα" σίγουρά θα υπάρχουν και σε ιντελ cpus μιας και απαιτήται physical access στον υπολογιστή του χρήστη!

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

MetallicGR

Members
2018-03-14T18:41:22Z

Yup, έτσι φαίνεται. Πρόσθεσα και το σχετικό κείμενο στη κορυφή.

asder

Members
2018-03-14T20:04:14Z

το chipset της AMD είναι skylake -X ??

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...