Μετά το AMD X570 Chipset, έρχεται το B550

Entry level και midrange θα λάβουν δύο νέες υλοποιήσεις οι οποίες σύμφωνα με φήμες δε θα ενσωματώνουν τον νέο δίαυλο PCIe Gen 4.

Λίγες ημέρες πριν έγινε γνωστό πως η AMD θα παρουσιάσει ακόμη δύο chipsets που θα συνοδέψουν πρακτικά τους επερχόμενους Ryzen 3000 CPUs μέχρι το τέλος του έτους. Όπως στη πρώτη γενιά έτσι και τώρα περιμένουμε δύο chipsets να αναδειχθούν μαζί με την οικογένεια επεξεργαστών Ryzen 3000, το B550 για την midrange αγορά καθώς και το A520 για το entry level κομμάτι. Σε αντίθεση με το μεγάλο X570 που θα έρθει πρώτο στην αγορά, τα μικρότερα chipsets δε θα ενσωματώνουν αρκετά από τα features του όπως τον δίαυλο PCIe Gen 4.0, τόσο από τη πλευρά του chipset όσο και από τη πλευρά του επεξεργαστή.

Όπως είδαμε νωρίτερα ένας από τους λόγους που οι X570 μητρικές θα είναι ακριβότερες από τις αντίστοιχες X470 είναι κατασκευαστικός, αφού η υλοποίηση του PCIe 4.0 για το καλύτερο δυνατό signaling απαιτεί αρκετό χαλκό και ίσως πολλαπλά επίπεδα στο PCB κάτι που αυξάνει σημαντικά το κόστος. Εφόσον οι midrange και δη οι entry level προτάσεις δεν απευθύνονται σε enthusiasts που επιθυμούν το πλουσιότερο feature-set που μπορούν να βρουν, είναι λογικό η AMD να κόβει τα συγκεκριμένα specs από αυτές τις μητρικές με στόχο να τις διατηρήσει σε χαμηλότερες τιμές.

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση από την AMD ως προς το πότε θα δούμε τα νέα chipsets στην αγορά, όμως περιμένουμε αντίστοιχο timing με τις 400 Series μητρικές. Επιπλέον σημειώνεται ότι τη κατασκευή αυτών των μικρών chipsets θα αναλάβει και πάλι η ASMedia, όπως όλα τα chipsets μέχρι σήμερα. Το μόνο που θα κατασκευάζεται από την AMD θα είναι το 'μεγάλο' X570 το οποίο θα το δούμε επίσημα στις 7 Ιουλίου.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

amd, entry level, midrange, PCIe Gen 4, ryzen 3000, A520

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...