Windows 10: Στη 2η θέση σύμφωνα με τα στοιχεία του Steam

Τα στατιστικά χρήσης του Steam δείχνουν πως το 28% των χρηστών της πλατφόρμας χρησιμοποιεί Windows 10 64-bit. Τα στατιστικά χρήσης του Steam δείχνουν πως το 28% των χρηστών της πλατφόρμας χρησιμοποιεί Windows 10 64-bit.

Στην πρώτη θέση προτίμησης παραμένουν τα Windows 7 64-bit σύμφωνα με τα στατιστικά χρήσης της Valve με ποσοστό πάνω από 35%. Οι προβλέψεις αναφέρουν πως το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft δε θα αργήσει πολύ να βρεθεί στην κορυφή στις αρχές του νέου έτους. Παράλληλα εκτός από τη συγκεκριμένη και αναμενόμενη διαπίστωση, βλέπουμε πως οι χρήστες που παίζουν στα Windows έχουν μειωθεί ελαφρώς το τελευταίο διάστημα, με MacOSX και Linux να σημειώνουν μικρή αύξηση.

Τα αποτελέσματα δε μας εκπλήσσουν ιδιαίτερα, καθώς με υποστήριξη DirectX 12, το νέο OS της Microsoft θα γινόταν πολύ γρήγορα η νούμερο ένα επιλογή των gamers. Παράλληλα, το λανσάρισμα των Steam machines που φέρουν λειτουργικό σύστημα Linux θα βοηθήσει στην αύξηση του μεριδίου σε μελλοντικές έρευνες άσχετα εάν δεν υποστηρίζουν το νέο API της Microsoft.


Windows 10: Στη 2η θέση σύμφωνα με τα στοιχεία του Steam